• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pierwsze chwile w USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Pierwsze chwile w USA

• Pierwsze chwile w USA
  • Re: Pierwsze chwile w USA

alexandraj > 11-07-2012, 22:07

Jak tak piszecie, mimo wszystko, mimo ohydnego jedzonka i wgl to aż się nie mogę doczekać wyjazdu ;-D Jak się fajnie trafi, to w pokoju może być super atmosfera rano i po powrocie ;-) Jak na szkolnej wycieczce, hehe ;-)

MadameRose > 11-07-2012, 23:04

Co do jedzenia, to widzę, że opinie są skrajne. Wszystko zależy od biura z jakiego wyjeżdżacie. Ja jestem w Au Pair Care (Pośrednik w Polsce: Prowork), a oni organizują Orientation program w hotelu Hilton w Newark. Warunki były doskonałe.

Natomiast nie zgadzam się z tym co napisała @maria_kujpom. Szkolenie faktycznie jest nudne, ale POŻYTECZNE! Wiele dziewczyn nie zdaje sobie sprawy, jak odpowiedzialna jest opieka nad dzieckiem. Co innego okazyjnie doglądać malucha u sąsiada, czy własne rodzeństwo, a co innego spędzać z dzieckiem cały dzień. Poza tym organizowany jest kurs pierwszej pomocy, niezbędny w każdej kryzysowej sytuacji. Summa summarum, chociaż wykłady są trudne do strawienia, są niezbędne dla każdej au pair.

kusia2 > 21-08-2012, 3:19

APIA ma aktualnie szkolenia w Sheratonie w Stamford. Standard jak to w Sheratonie - wysoki, jedzienie ok. Było nas 240 dziewczyn, wiec miałyśmy sniadania, lunchy i kolacje tylko we własnym gronie. Szkolenia lekko nudnawe (ale da sie wytrzymać), szczególnie te z pierwszej pomocy, chociaż koleś był świetny.

balbina > 08-10-2012, 11:17

no to dobrze, że w APC jest okej : D

ja jestem w Gawo i w APC i w IE i jeszcze nie wiem z którego niura wyjadę ( szukam rodzinki), wie ktoś może jak takie szkolenie wygląda w IE?: D w sensie mówię o warunkach itp : )

Madlene > 09-10-2012, 18:17

Szkolenie w IE bardzo mi się podobało!

W poniedziałek dotarłam do hotelu. Tam czekała Katy przy specjalnym stoliku. Bardzo milo mnie przywitała, dala kartę do pokoju, torbę, identyfikator, notes, dokumenty. Hotel dla mnie przepiękny a już nie wspomnie o widokach jakie miałam z okna!... Poniedziałek był wolny, można było iść na miasto i robić co się chce ( przypominam, ze hotel jest w samym centrum, jakieś 10 min od time squere) Od wtorku do czwartku były zajęcia od 8:30 do ok. 17 z przerwami. Po zajęciach wszyscy na miasto. Nie pamiętam czy we wtorek czy środę była piesza wycieczka z przewodnikiem po NYC za 30$- przejazd metrem, Central Park, Rockefeller Center, obiad na mieście, Times Square, spacer po słynnej fifth avenue. Mnie się podobało

Co do zajęć to były ciekawe i zabawne, serio! Poznałam dużo fajnych ludzi.

angelaa > 09-10-2012, 19:38

[quote name="Madlene"]Szkolenie w IE bardzo mi się podobało!

W poniedziałek dotarłam do hotelu. Tam czekała Katy przy specjalnym stoliku. Bardzo milo mnie przywitała, dala kartę do pokoju, torbę, identyfikator, notes, dokumenty. Hotel dla mnie przepiękny a już nie wspomnie o widokach jakie miałam z okna!... Poniedziałek był wolny, można było iść na miasto i robić co się chce ( przypominam, ze hotel jest w samym centrum, jakieś 10 min od time squere) Od wtorku do czwartku były zajęcia od 8:30 do ok. 17 z przerwami. Po zajęciach wszyscy na miasto. Nie pamiętam czy we wtorek czy środę była piesza wycieczka z przewodnikiem po NYC za 30$- przejazd metrem, Central Park, Rockefeller Center, obiad na mieście, Times Square, spacer po słynnej fifth avenue. Mnie się podobało

Co do zajęć to były ciekawe i zabawne, serio! Poznałam dużo fajnych ludzi.[/quote]

OMG, składam papiery do IE :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

sylvia > 09-10-2012, 20:05

Nie polecam w tej chwili IE.

Podobno jest bardzoo mało rodzinek, na APC jest teraz dużo więcej.

A w IE w teraz jest bardzo ciężko znaleźć rodzinkę, ja mam tam profil od końca czerwca i nadal nie mam perfect family :/

balbina > 09-10-2012, 23:54

hmm no to fajnie, ze w centrum

mnie się wydawało, że tylko w jednej agencji jest w centrum (pomiędzy APC i IE ) i wydawało mi się, że jest to APC - już się zagmatwałam ;x

hm.. no widzisz ja za to mam 3 matche z IE a z APC zero ;x

Zobaczymy co będzie jak dodam filmik : )

mamecia > 10-10-2012, 2:46

Nie ma sensu polecać czy nie, każda agencja działa na tych samych zasadach. Ja nie byłam zadowolona z CC więc przeniosłam się do Proworku (APC). Dla innych jest odwrotnie. Zależy jak leży i jak Ci się trafi. Bo to jedna wielka loteria

Madlene > 10-10-2012, 4:35

Najlepiej jest składać papiery do dwóch agencji a tak można będąc w Gawo i (chyba) prowork.

IE ma szkolenie w hotelu NEW YORKER na Manhattanie, możecie poczytać.

Niestety APC odrzuciło mój test;/ została mi tylko IE ale wyszło mi to na dobre

RACJA, zależy jak się traf! a to bardziej zależny od szczęścia a nie od agencji...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia