-
-
Re: Operki z Angli poszukiwane!!!!!!!!!
Kachaaa > 19-05-2009, 16:47
ja bede od 1 sierpnia do 26wrzesnia w Londynie :roll: 8) -
shante > 19-05-2009, 17:50
Już miałam skakać z radości, że kolejna au pair w Anglii będzie, ale potem sprawdziłam w swoim temacie, że jesteś tam ino do 28 czerwca...Ja to ok 21-28 sierpnia dopiero tam lecę :lol: -
Yoanna > 19-05-2009, 18:06
kierlajn, juz ci gdzies pisalam, ale sie powtorze :-) wpadaj jakos w czerwcu (byle nie 6 ;P) to zrobimy spotkanko z idril i moze asiafrugo sie pofatyguje i moze grizzly akurat nie bedzie musiala pracowac
twoja siostre juz znam, teraz czas na ciebie :lol: -
jadlasiebie > 19-05-2009, 18:48
ja bede w anglii,ale gdzie ( marze o londynie :p ) i kiedy (mam w planie tylko wakacje) jeszcze nie wiem -
Kierlajn > 20-05-2009, 13:02
o Yoanna suuperhehe niedlugo bedziesz znac cala moja rodzine hehe
w przyszlym tygodniu mam chate wolnabo rodzina jedzie na tydzien na zagle od 23maja do 30...i bede sama :lol: znow podszkole jezyk niczym za pierwszym razem w Niemczech.. nie no mam nadzieje ze z tymi, z ktorymi spotkam sie dzis bede miec kontakt...
a tak poza tym koty, ktore mam w domu sa fajne i da sie z nimi pogadac -
jadlasiebie > 20-05-2009, 13:20
Kierlajn---ja chce mieć taką rodzinkę jak Ty))
mam pytanie---czy jak dzwoniła do Ciebie hostka to pytałaś się jej o np. zdanie na temat twojego np nie wracania w weekendy do domu-bo np bedziesz spała u kogos ze znajomych, lub np wychodzenia i pozniego wracania po pracy w tyg? bo w sumie wypada sie zapytac , czy nie maja nic przeciwko jeszcze przed wyjazdem- tylko nie chce by to zostało zle odebrane przez rodzinke? jak to było z Tobą?? -
Kierlajn > 20-05-2009, 15:25
hehe ja nic nie pytalam, w sumie dalej nie wiem. Ale mysle, ze mi pozwoliliby, zeby ktos u mnie przenocowal. Przynajmniej moje poprzednie rodziny pozwalaly. Za pierwszym razem spala u mnie Edyta, ktora byla operka paredziesiat km ode mnie i ja z Ostrowca ona Koszalin w ogole sie nie znalysmy tylko mailami i nagle spimy i to w jednym lozku hehe bo mialam duze bardzorodzina sie zgodzila i bylo ok, a za drugim razem przyjechala moja siostra na weekend do mnie i tez spala i tez bylo ok. Nie wiem jak tu, w kazdym badz razie jezeli chodzi o dzisiaj to hostka powiedziala ze wraca 20:40 i jezeli bede chciala wyjsc to nie ma problemu, dzieci moge same zostawic - bo wiedziala ze dzis jestem umowiona z tymi operkami, znaczy wlasciwie to ona mnie umowila albo ta poprzednia ich au pair;P wydaje mi sie ze jezeli rodzina jest wporzadku to powinni pozwolic zeby ktos u Ciebie nocowal albo zebys Ty gdzies u kogos. Jeszcze za 1wszym razem pojechalam do cioci na weekend do Danii, bo mieszkalam na polnocy niemiec wiec poplynelam promem tylko. I jak pojechalismy do szwecji i spalismy w przyczepce kempingowej w sztokholmie i pozwolili mi sie spotkac z siostra i spalam u niej. No i tak
Hm a zapytac mozna tez i przed, np cos w stylu czy nie przeszkadzaloby im gdybys chciala w wolnym czasie spotkac sie ze znajomymi, innymi au pair, moze u nich nocowac - na poczatek tak ;P a potem zalezy co odpisza, bo moga odpisac ze mozesz tez kogos zapraszaca jak nie to zapytac o to, jak juz sie przyjedzie, zeby Cie poznali i wieli z kim maja do czynienia hehe;P -
Yoanna > 20-05-2009, 20:20
[quote name="jadlasiebie"]Kierlajn---ja chce mieć taką rodzinkę jak Ty))
mam pytanie---czy jak dzwoniła do Ciebie hostka to pytałaś się jej o np. zdanie na temat twojego np nie wracania w weekendy do domu-bo np bedziesz spała u kogos ze znajomych, [/quote]
ja sie nigdy nie pytalam, jestem dorosla i to moja sprawa co robie ze swoim wolnym czasem, hostom nic do tego.
w tygodniu staram sie wrocic przed polnoca, bo inaczej wiem, ze bede niezywa. ale pare razy zdarzylo mi sie wrocic pozniej.. pamietam raz jakos po 1 wrocilam i cos katem ucha slyszalam ze hostowi sie to nie podobalo haha wczoraj tez jakos 1.30 i cos mowil z rana do swojej dziewczyny ze wrocilam kolo 2 ;P ale mi wszystko wisi, wiec :lol: :lol: zwlaszcza ze jeszcze tylko 2 dni operowania.. -
jadlasiebie > 20-05-2009, 20:26
Yoanna-a pytałaś się o to,czy bedziesz mogła zapraszać np inne au pairki z dziecmi w czasie pracy do domku ?? i czy mozesz zapraszac jakis swoich znajomych na nocki- takich oczywiscie których wczesniej poznaja) -
Yoanna > 20-05-2009, 20:37
wiesz ja nikogo z dziecmi bym do siebie nie zaprosila :lol: moje dzieciaki to mlodziez wiec w szkole caly czas.
ogolnie tylko 3 razy ktos u mnie nocowal.
raz sie pytalam bo kolezanka na wkend wpadala
za drugim razem nie bo tak wyszlo, ze z imprezy wracalam z kol, a do niej nocne busy nie dojezdzaja to przygarnelam, z rana wyszla wiec nikt nie widzial, ale pewnie slyszeli ze sama nie wrocilam
no i ostatnio kol nocowala ale hosta nie bylo wiec tez sie nie pytalam :wink:
ogolnie spotykam sie poza domem ze znajomymi, zreszta w uk wiekszosc tak, ludzie nie zapraszaja znajomych zbyt czesto do siebie do domow wiec ja jako au pairka tym bardziej :lol: ale ogolnie pytajcie o to na poczatku i zaproscie kogos szybko bo ja w sumie po dosc dlugim czasie sie spytalam czy ktos moze przenocowac a wiadomo ze im pozniej tym gorzej pytac :wink: