-
-
Re: Jaki bank wybrać?
Yoanna > 14-02-2011, 14:37
w sumie pin to nawet nie jest potrzebny do zakupow przez net..
lloyds nie ma zadnych takich urzadzen ale jak miesiac temu chcialam kupic bilet na autobus z komputera w szkole (bo w domu nie mam drukarki) to nie moglam.. i potem do mnie pisali smsy, dzwonili ze byla proba kupienia tego i tego i czy to bylam ja czy nie ja :wink: -
Yoanna > 14-02-2011, 17:07
no z jednej strony fajnie, ale z drugiej bylam troche wkurzona, ze nie moglam tego biletu kupic... -
agnieszka_93 > 01-03-2011, 20:27
Cóż... nie wiem czy moje pytanie będzie pasowało do wątku, ale trudno - szukałam innego, ale nie znalazłam, a nie chcę zakładać nowego
Mianowicie:
Kompletnie nie wiem w jaki sposób można przesyłać pieniądze do Polski? Przez bank, przekazy pocztowe? Czy jakiś % w takim wypadku odpada na jakieś opłaty itp.?
Proszę o szybką odp. bo jestem w potrzebie^^. Z góry dzięki. -
Agusska > 02-03-2011, 2:07
Jest wiele sposobówAle ja ostatnio wysyłałam przez biuro "Sami Swoi" http://www.przekazypieniezne.com/ Poszłam do biura, wypełniłam formularz i tyle. Całość trwała moze 3 min Bez względu na to ile kasy wysyłasz oplata jest taka sama. Ja zapłaciłam 5 funtów, a pieniądze były po 2 dniach na koncie w Polsce. Sa tez szybsze opcje Wszystko jest na stronie. Ja z czystym sumieniem mogę ich polecić bo kasa doszla i wszystko bylo ok -
89dzoana89 > 16-03-2011, 11:55
A ja slyszalam ze SamiSwoi maja dobre stawki...jednak nigdy nie wysylalam przez nich. Mama konto walutowe w polsce otwarte i za pomoca blankietow TransCash wysylalam dowolna kwote za 3£ na poczcie. Ale od nowego roku juz tego w placowkach pocztowych zrobic nie mozna tylko gdzie indziej...nie wiem wiec...nie orientowalam sie jeszcze :mrgreen: -
clio > 21-03-2011, 16:11
Do założenia konta niezbędny jest tam paszport? Ja mam niestety tylko dowód... -
89dzoana89 > 21-03-2011, 23:36
Hmmm...nie pamietam...ale teraz raczej paszportow nie trzeba do takiej formalnosci -
clio > 22-03-2011, 0:00
Uff..
A powiedzcie mi może, jeśli się oczywiście orientujecie- czy takie konto bankowe to jest rzeczywiście niezbędne? Tu w Polsce mam konto, które obsługuje inne waluty, może jak coś to hości mogą mi na nie przelewać kasę? Czy to się nie opłaca?
Jeszcze nie wyjechałam, a już problemy sobie wymyślam -
89dzoana89 > 22-03-2011, 0:18
Wiesz za przelewy meidzy bankami sie sporo placi...wiem ze raz znajomy zaplacic 20£ za to....
Konto nie jest niezbedne jesli zostajesz tylko na rok, hosci moga ci kase do reki przeciez dawacProblemy sie zaczynaja np jesli chcesz miec membershipa w silowni, basenie itp...bo wtedy Debit Card trzeba miec- ale to i z hostami mozna sie dogadac co do tego. Ja zalozylam bo czesto bilety lotnicze kupuje i woogle wole miec kase na koncie niz w skarpecie -
clio > 22-03-2011, 0:39
w sumie racja, nawet zakupów online nie ma jak robić. nie miałam pojęcia, że aż takie opłaty są, wow!
no nic, dzięki za info! ;*