-
-
Re: Male Au Pair
adziszkowa > 21-08-2012, 20:22
ja zachęcam do przejścia do działu historie życiowe i odnalezienie wątku Pawła nazywał się chyba californication by Paweł tam masz opisane dokładnie jak szukał rodziny, oraz zajrzeć do tego topicu, gdzie masz podstawowe informacje o programie
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=4879&p=94560#p94560">viewtopic.php?f=36&t=4879&p=94560#p94560</a><!-- l --> -
rafcioo28 > 21-08-2012, 22:16
Witaj,
wiesz co nie chce Cię nie zniechęcać, ale jest bardzo ale to bardzo cieżko znaleźć rodzine dla chłopaka, ja jestem na to przykładem. Mam profil w Au Pair care od połowy kwietnia i pierwszy match miałem dopiero w polowie czerwca, ale i tak sie na mnie nie zdecydowali. teraz dopiero od tygodnia prowadze rozmowy z rodzina i mam nadzieje ze sie uda, ale z tego co wiem i z tego co mowiła mi \pani z Proworku to praktycznie nie ma rodzin dla Male Au Pair
pozdrawiam i oczywiscie probuj!!!!!!! -
Tymoteusz > 21-08-2012, 23:57
Dziękuję ślicznie za odpowiedź.
adziszkowa zapoznałem się z historią Chłopaka, o której wspomniałaś, w zasadzie przeczytałem całą i nasuwam mi się jedno podsumowanie, no może dwa... Koszmar z poszukiwaniem Rodziny, zadowolenie po wyjeździe... Trochę to smutne, bo szukać Rodziny rok lub dłużej to na prawdę masakra. Szkoda, że nie ma opisanych dalszych losów Pawła.
panama dzięki za link, niestety coś mi odtwarzacz w przeglądarce świruje, ale postaram się odpalić ten film i obejrzeć go : ) .
rafcioo28 dzięki za wpis tutaj i za prywatną wiadomość, postaram się odezwać w najbliższych dniach to może dowiem się czegoś więcej od Ciebie. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się z tą Rodziną.
Jeśli ktoś miałby jeszcze jakieś pomysły, czy przemyślenie to zapraszam do dyskusji, szczególnie co do ostatniego punktu, bo już wiem, że z poszukiwaniem Rodziny będzie ciężko : D , a co z życiem Au Pair Chłopaka w USA : ) ? -
kajtuś > 22-08-2012, 1:07
Ja jestem chłopakiem i właśnie złożyłem dokumenty do agencji.
A Ty chcesz z agencją czy na własną rękę?
Jest trudniej, mam nadzieję, że tak trudno nie będzie. Ale nie mam zamiaru jakoś bardzo wybrzydzać.
Wiadomo, dla mężczyzn mniej propozycji. -
blonde > 22-08-2012, 3:07
[quote name="Tymoteusz"] a co z życiem Au Pair Chłopaka w USA : ) ?[/quote]
Tak szczerze mówiąc, to trochę nie rozumiem twojego pytaniaNo bo czym właściwie życie chłopaka w USA miałoby się różnić od życia dziewczyny w USA ? Na pewno poznasz jakichś znajomych itp. Co prawda Twoja grupa Au Pair (tzw. cluster, czyli Au Pairs z jednej okolicy) składałaby się zapewne w większości z dziewczyn, być może nawet byłbyś jedynym chłopakiem. Ale nie wydaje mi się, żeby to stanowiło jakiś problem w dogadaniu się z grupą Rozumiem, że niekoniecznie pewnie chciałbyś się trzymać z grupą dziewcząt, które gadają o ciuchach i paznokciach, ale po pierwsze - uwierz, są też dziewczyny, którym nie do końca to pasuje (np. ja) a po drugie nie wszystkie dziewczyny Au Pairki sa takie Na pewno mógłbyś poznać takie, z którymi można normalnie pogadać. Niekoniecznie o wyprzedażach.
Poza tym na innych Au Pair Twoi znajomi wcale nie muszą się kończyć... Pójdziesz na jakiś kurs, tam poznasz na pewno jakichś ludzi. Możesz znaleźć znajomych też np. przez Couchsurfing - często organizowane są w różnych miejscach spotkania Couchsurferów. Możesz poznać ludzi z CS niekoniecznie korzystając z tego typu, hm, noclegówMożliwości jest mnóstwo. Poza tym w Stanach ludzie mają inną mentalność niż tutaj, tam, o ile jesteś otwarty na nowe, możesz poznać znajomych dosłownie wszędzie - w kawiarni, bibliotece, nawet na ulicy...
A co do, powiedzmy, romansów - jeśli dziewczyny znajdują chłopaków, to chłopak też może znaleźć dziewczynę -
kralowa > 22-08-2012, 3:50
Wg mnie to jest najlepsza odpowiedź na Twoje pytanie: http://www.youtube.com/watch?v=FrXz7pcU ... ture=share) -
balbina > 22-08-2012, 14:16
Musicie sobie wykombinować duuużo godzin opieki nad dzieckiem, dużo super zdjęć no i filmik obowiązkowy, jak u dziewczyn im lepsza aplikacja tym więcej rodzin się zgłasza i można wybrać dla siebie coś odpowiedniego, no a mężczyźni to w ogóle muszą się postarać bardzo - tak mi się wydaje przynajmniej -
Tymoteusz > 22-08-2012, 14:23
blonde dziękuję za wypowiedź. Jest bardzo kształcąca i pomocna. Co do grupy Kobiet rozmawiających głównie o ubraniach i kosmetykach tego się absolutnie nie obawiam i wcale tak o Was nie pomyślałem, także spokojnie : )) .
kralowa dziękuję za link, jest świetny, oglądałem kilka filmików tego Chłopaka i widać, że da się i pracować z Dziećmi i wyjść ze Znajomymi.
Na prawdę dostaję wiary w to, że to może mieć sens tylko przeraża mnie szukanie Rodziny, bo jednak rok czasu spędzonych jedynie na poszukiwaniach brzmi dość strasznie i niepewnie... -
blonde > 22-08-2012, 14:40
Nie przekonasz się o tym, dopóki nie spróbujeszA im szybciej zaczniesz szukać rodziny, tym szybciej masz szansę ją znaleźć. Poza tym ja zawsze wychodzę z założenia, że nie ma co się dołować za wczasu i widzieć wszystkiego w czarnych barwach - może akurat uda Ci się znaleźć rodzinę dość szybko? Życzę powodzenia