• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

2 pytania przyszłej au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• 2 pytania przyszłej au pair

• 2 pytania przyszłej au pair
  • Re: 2 pytania przyszłej au pair

butterfly23 > 22-11-2010, 12:38

Tak, rodzince zalezalo zebym poznala inne au pair, wiec chodzilismy do ich znajomych zebym sie z nimi zapoznalam i pozalam 3 francuzki Co do Anglików, tak samo bo host rodzice mieli wspolpracowników w moim wieku

Mogli przychodzic, ale ja nie chcialam zeby przychodzily jak jest rodzina wiec jak oni wyjechali na wesele do znajomych na weekend, to oczywiscie je moglam zaprosic na noc, zrobilysmy cos do jedzenia, ogladalysmy filmy i bylo ok jak jedna z nich miala baby sitting to ja pojechalam do niej na pyszne nalesniki z nutella

a rozklad zajec? ja od razu po przyjezdzie poprosiłam o kartke z wypisanymi obowiazkami zebym wiedziala czego sie spodziewaja (to nakreslili 2 kartki, jedna zwiazana z dziecmi jak np. sniadanie, dopilnowanie zeby umyli zeby, ubrali sie, zabawa itd cala zapisana kartka, a na drugiej obowiazki w domu, czyli np scielenie lozek dzieci, sprzatanie lazienki dzieci, ich pokojów, lekkie sprzatanie domu, naczynia, wyprowadzanie psa jesli moglabym itd). Na poczatku mialam na kartce napisane ile godzin codziennie- co mi ulatwilo bo wiedzialam o ktorej wstac itd. Wydaje mi sie to dobrym pomyslem tzn zeby od razu okreslili sie czego oczekuja, to w sumie powinno byc jeszcze poruszone przed wylotem z kraju. Daj znac jak sie ma Twoja sprawa z proworkiem? jesli chcesz i masz jakies pytania napisz swoj nr gadu.

mkow01 > 22-11-2010, 13:31

Jak to jest, że za granicą co druga rodzina ma au pair, a w mojej okolicy nie ma ani jednej? Mam nadzieję, że moja rodzina będzie wyjeżdżać na weekendy, żebym mogła się zregenerować i wydajniej pracować w tygodniu . Tak, jasny przydział obowiązków jest konieczny, nie chcę przyjechać jako au pair, a wyjechać jako aupair, sprzątaczka i służąca w jednym.

Zapomniałam wczoraj napisać, że moją konsultantką jest I. Kania. A z Proworkiem jest ok, dziś wysyłam umowę i wpłacam pieniądze i moje papiery zostaną wysłane do Szwajcarii i Belgii. Kolejny krok to rozmowa z konsultantką z Belgii i Szwajcarii, nie wiem, jak ja to przeżyję ;/. Miałaś już taką rozmowę?

sgalazka1985 > 07-01-2011, 17:33

Czytam te wasze posty i nowych rzeczy się dowiaduję. ja skladam papiery do Pro... dokładnie chce do UK. jestem na etapie zaśw o niekaralności. no i opłatę muszę zrobić jeszcze. to mówicie dziewczyny, że jak złożę wszystko to je wysyłają za granicę i będą do mnie jeszcze dzwonić jakieś angielskie agencje? czy to Pro bedzie mnie umawiał z potencjalnymi Hostami na rozmowy telefoniczne itp?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia