-
-
Re: Nie chce juz byc operka !!!!!
Gość > 07-12-2003, 8:15
[quote name="madzzzia"]hej Martynka!
ja jestem od miesiaca tez operka w usa. i tez mam juz dosyc. ale nie dlatego,ze sie zapracowuje, czy rodzina jest nie do zniesienia. po prostu trafilam nie do wqymarzonego NYC ale na jakas "prowincje"... i z nudow umieram w wolnym czasie! zero polakow, zero mlodych ludzi, zero rozrywek!!! i chce sie przeniesc na wlasna reke do NYC za 2 miesiacenajpierw musze pieniazki zaoszczedzic najgorzej bedzie poinformowac o tym rodzinke to bedzie dobiero fajnie! ale co tam to moje zycie! oni nie moga mi rozkazywac! chce spedzic ten czas tak jak marzylam a nie siedzac w wolnych chwilach przed tv albo kompem! niedlugo tu zwariuje!!!
i dzis stwierdzilam, ze ja wcale dzieci nie lubiehihih smieszne co? miesiac i juz koniec milosci do dzieci! i ty sie tez Martyna nie poddawaj! walcz o marzenia i je realizuj! a ze stanela ci jakas rodzinka na przeszkodzie powiedz do widzenia i juz!!! trzymkaj sie![/quote]
CZESC MADZIA.NAPISZ DO MNIE JESLI MOZESZ TEZ JESTEM OPERKA I CZUJE TO SAMO CO TY.MAM WSZYSTKIEGO DOSYC,CZY GROZA NAM JEKIES KONSEKWENCJE JESLI SIE UCIEKNIE Z PROGRAMU?CO Z WIZA?MOJ EMAIL TO <a href="mailto:OKTAWIAMONET@WP.PL">OKTAWIAMONET@WP.PL</a> -
Crazy222 > 07-12-2003, 19:31
Czesc Odwazne!
Jako juz ex- AuPair, ktra przezyla caly rok z jedna rodzinka ( o zgrozo!!) moge wam odpowiedziec na pytanie - TAK! jesli zrezygnujecie z programu, momentalnie tracicie wize J1 i w oczach wladzy jestescie na terenie USA nielegalnie! Jesli was zlapia- np.policja zatrzyma was za speeding to idziecie prosciutko na lotnisko i do PL. i do konca zycia ogladacie US na zdjeciach i w tv. Niewarto.! ZXostac legalnie w Stanach mozna tylko po roku, zmieniajac wize J! na wize studencka. I tu mala uwagatudia sa paskudnie drogie, wiec malo kto to robi!.
.... zycze wam wszystkiego dobrego! i trzymam kciuki za was! I nie spieszcie sie z decyzja nielegalnego pozostania w USA ...
pzdr
Marta -
m > 10-12-2003, 2:13
mala wstawkateraz nie mozna zamienic statusu wizy j1 na studencka nowe przepisy niestety nie latwo pozdr -
Gość > 11-12-2003, 12:00
[quote name="m"]mala wstawkateraz nie mozna zamienic statusu wizy j1 na studencka nowe przepisy niestety nie latwo pozdr[/quote]
CZESC.MOZESZ MI POIWEDZIEC CZY TO WIESZ Z WIARYGODNEGO ZRODLA ZE NIE MOZNA ZAMIENIC J1 NA F1?JA WLASNIE TO CHCE ZROBIC. -
Gość > 12-12-2003, 8:55
moja znajoma au pair tez jest w trakcie zmieniania wizy au pair na studencka, nie wiedzialam, ze to niemozliwe... -
OKTAWIA > 12-12-2003, 11:24
[quote name="Anonymous"]moja znajoma au pair tez jest w trakcie zmieniania wizy au pair na studencka, nie wiedzialam, ze to niemozliwe...[/quote]
JAK BEDZIESZ WIEDZIEC CZY UDALO JEJ SIE ZAMIENIC WIZE J1 NA STUDENCKA TO DAJ ZNAC,MOZESZ ZAPYTAC JA O SZCZEGOLY ILE KASY TRZEBA MIEC NA KONCIE ZEBY TU ZOSTAC,ITP. -
magda@@@ > 09-01-2004, 22:13
Czesc Martyna,
Ja tez jade do Paryza jako au pair styczen lub luty 2004,jezeli tam jestes jeszcze to podaj swoj adres(metro)i napisz przez jakie biuro zalatwialas wyjazd. -
oktawia > 24-01-2004, 10:24
czesc wszystkim.mozna zamienic wize j1 na studencka bo dzwonilam do urzedu imigarcyjnego i rozmawialam z immigration officer wiec wiem to napewno ale musisz miec sponsora albo kupe kasy na koncie i nie zawsze tez dostajesz taka wize ale dopoki nie dostaniesz oidpowiedzi mozesz przebywac na terenie usa i nikt nie ma prawa cie wyrzucic. -
ALEKS > 12-02-2004, 19:29
DZIEWCZYNY!JESTEM W HOLANDI 3 DZIEN JEST MI ZAJEBISCIE SMUTNO ZE NIE MOGE BYC Z MOJA RODZINKA I TESKNIE ALE MAM FAJNA RODZINE TUTAJ- I OPIEKUJE SIE 10-LETNIA DZIEWCZYNKA NIE MAJAC NIC DO ROBOTY BO MIESZKANIE JEST MALE,PSA WYPROWADZE I PO SPRAWIE-JESLI ZNACIE JAKIES OPERKI W HOLANDI NAPISZCIE BEDE WAM BARDZO WDZIECZNA!
MAM NADZIEJE ZE WYTRZYMAM I WAM ZYCZE TEGO SAMEGO! 8) -
Eridani21 > 20-02-2004, 0:41
Miałam podobny dylemat. Po ok siedmiu miesi?cach postanowiłam, ze rezygnuję z programu au pair. Rodzinę powiadomiłam o tym jakis miesiac przed planowanym powrotem. Po namowach jednak zostałam jeszcze dwa miesi?ce. wszystkowła?ciwie odbyło sie bez problemu, ale pożegnanie było stasznie "zimne" i bez zadnych emocji. Zreszt?, moze i lepiej.
Zastanówicie się zanim podejmiecie sie decyzję uczestnictwa w programie au - pair, zdejmijcie różowe okulary przed wyjazdem! poznałam duzo au - paire, WSZYSCY podzielaj? moje zdanie!
Powodzenia mimo wszystko!