-
-
Re: Brazylia - czy ktoś coś wie?
EwelinKa24 > 29-07-2012, 23:02
...ale jest po portugalsku, a portugalski podobny do hiszpańskiego, więc deklaruję swoją pomoc. Zerknęłam na stronkę i póki co, wszystko rozumiem;-) -
isubisou > 29-07-2012, 23:36
AIESEC! tak, tak, tak. Jedna z najprężniej działających na całym świecie organizacji studenckich. Trzeba najpierw zgłosic się do komitetu AIESEC przy jakimś uniwersytecie w Polsce i tam już was pokierują. Nie ma tam opcji wyjazdu jako au pair, ale są przeróżne wolontariaty (od nauki angielskiego w szkole, przez warsztaty kulturowe tid.) we wszystkich stronach świata. Najwięcej w Azji i Ameryce Południowej. Jeśli macie jakieś pytania - chętnie odpowiem, bo jestem AIESECerem -
Ullalala > 31-07-2012, 19:11
Kolejna strona, ponoć znanej organizacji: http://www.cibrazil.travel/
Nie to, żebym zniechęcała, ale może jednak odpuść sobie au-pairowanie, wygląda jakby było sporo ciekawych opcji na wyjazd, a z formalnościami jako au-pair mogą być problemy. -
whiteska > 23-02-2013, 16:53
Hej!
Ja akurat nie do Brazylii, ale bardzo bym chciała wyjechać do hiszpańskojęzycznego państwa ameryki łacińskiej jako au pair.
Zarejestrowałam się już na największych portalach, ale narazie cisza. Niestety zauważyłam, że bardzo mało rodzin z tamtych stron szuka operki, chyba nie jest to popularna forma opieki nad dziećmi.
Może ma ktoś z was jakieś doświadczenia lub słyszał o kimś, kto był w ameryce południowej na au pair?