-
-
Re: "odnowienie" wizy. w Polsce II ROK AU PAIR !
Ewelina88 > 18-02-2011, 22:33
No ja to samo!NIby dzwonie do biura, niby mowia, ze RACZEJ nie powinnam miec problemow, bo bede miala dokumenty itp, ale z drugiej strony nie ukrywaja, ze ryzyko zawsze jest. Nie mam pojecia co mam robic, bo jednak ten darmowy bilet i chec zobaczenia rodziny tez mnie kusi. Ciagle sie zastanawiam... Boje sie, ze nie bede mogla tu wrocic, a tego sobie nie wyobrazam bo jeszcze nie jestem gotowa. Psychicznie nastawilam sie na kolejne 1,5 roku... -
aniolek > 21-02-2011, 0:19
i co bedziesz leciala??? -
Ewelina88 > 21-02-2011, 0:52
Chyba polece. Moja hostka dzwonila do biura jeszcze raz i powiedzieli Jej, ze nigdy nie bylo takiej sytuacji, aby Polka nie otrzymala wizy. Choc strach jest :/
A Ty jedziesz? -
aniolek > 21-02-2011, 2:07
zastanawiam sie... :? -
ani@ > 23-02-2011, 23:08
nie ma się czym martwić dziewczyny!! mam koleżankę z polski której wiza wygasła w lisopadzie zeszłego roku a mimo to w grudniu poleciała do PL i dostała nową wizę , oczywiście chodzi o J-1...i bez problemu też wróciła -
Ewelina88 > 24-02-2011, 0:03
Ufffff! Dzieki za dobre wiesci! Az mi ulzylo he he -
patrycjamarkowska > 09-07-2012, 21:32
czyli nie ma możliwości żeby starać się o nową wizę w stanach? trzeba jechać do polski? -
angelaa > 09-07-2012, 23:46
[quote name="patrycjamarkowska"]czyli nie ma możliwości żeby starać się o nową wizę w stanach? trzeba jechać do polski?[/quote]
o przedłuzenie starasz się w USA. tu chodzi o to, że jeśli po upływie roku ważności wizy wyjedziesz poza granice USA, to pomimo tego, że masz przedłużoną wizę, to mogą Cię nie wpuścić -
patrycjamarkowska > 10-07-2012, 1:17
kurde, bo chciałam pojechać do polski na święta a mój drugi rok zaczyna się za miesiąc. i zastanawiałam się czy starać się o nową J1, żeby podróżować za granice usa, mogę właśnie w usa. -
balbina > 03-10-2012, 12:32
Kurczę, rzeczywiście to głupia sytuacja jest - myślę, że warto z takim pytaniem zwrócić się do kogoś wyżej - nawet do konsulatu napisać maila - nie pogryząNajwyżej odeślą Cię z tym pytaniem do kogoś innego, ja już kiedyś pisałam o podatki, więc myślę, że najlepiej ich się zapytać co i jak - aby nie było problemów