-
-
Re: Poczuj sie jak w domu ?
Ponczek > 30-08-2010, 19:32
a własnie dzis bank holiday pracujecie ???? -
tosia_ > 30-08-2010, 21:03
Ja miałam wolne, na szczęście. -
Ponczek > 30-08-2010, 21:07
a ja jakos dziwnie do poludnia ich nie bylo a teraz nie wiem co mam z soba zrobic ;p -
dosiunia > 30-08-2010, 22:25
nie wiem, czy w Irlandii tez jest, ale chyba nie, w kazdym razie moi pojechali calosciowo pod Dublin, a ja od 11 mam wolne x)) -
Ponczek > 31-08-2010, 0:58
ja na umowie mam napisane ze mam wolne w bank holiday wiec tak sie czułąm choc i takmiałam babysitig .
Mam do was jeszce jedno pytanie tak z ciekawosci jak sie zywicie duzo swoich produktow kupujecie ?? czy dajecie hosta listy co jadacie a czego nie jak sie pytaja czy macie jakies opory przed domowa lodowka ?;> bo ja najchetnij kuoiłabym wlasna ;D -
WhiteDove > 31-08-2010, 1:07
Mimo, ze jestem dopiero pierwszy dzien, to na razie moge powiedziec, ze hosci robia wszystko,zebym poczula sie jak domownikAle wiadomo, ze przez pierwsze dni czuje sie jak intruz... Chociaz sadze, ze skoro oni mowia, ze mam sie czestowac i w ogole, to nie powinnysmy z grzecznosci siedziec cicho jak nam burczy w brzuchu i zasycha w gardle (to odnosnie pytania o lodowke). W koncu zaden z nas gosc skoro sprzatamy ich mieszkania i nianczymy ich dzieciaczki -
mloda > 31-08-2010, 11:56
@ Dosiunia- nie ma, bylo jakis czas temu nie pameitam nawet kiedy, a nastepne bedzie dopiero przed Halloween.
@Ponczek- u mnie T sie zapytala co lubie jesc, no to jej powiedzialam jakie platki, sok, jogurty bo ja wiecej i tak w sumie nie jem, obiady mi ich jak najbardziej pasuja, jakis nigdy nie wydziwialam. Razem z nia zrobilam zakupy (hahah smiesznie bylo, bo ona zamiawia wszystko przez Internet) wiec dodalam do koszyka to co lubie, ona to pozniej dodala do ulubionych i co tydzien zamawia to samo :mrgreen: Jesli mam na cos ochote, jak np. popcorn to ja prosze zeby zamowila, albo jak pieklam z chlopcami cos, to mowilam wczesniej co ma zamowic i jest ok. W USA tez pojechalam raz z hostka na zakupy wlozylam do koszyka to co lubie i zawsze pozniej to wszystko bylo w domu. -
Ponczek > 31-08-2010, 12:34
ja tez musze zaczac tak robicbo normalnie chodze glodna
ale dziwczyny pomocy no nieradze sobie z tym ....... czyms co sie zazywa dziecko w tej rodzinie to potwor jest schodze rano na sniadanie robi lekcewazacy gest reka pokazuje mi jezyk i mowi whatewer matka jej mowi zeby mnie przeprosiła to to robi , ostatnio wysmyslilialm ze pojdzimy na piknik do hyde parku od samego rano najpierw jak do niej mowiłam zeby sie poszłą ubrac udwałą ze niesłyszy potem powiedziałąze mnie nie lub i siedziała dalej tak ma mnie poprostu w dupie! mowi mi ciagle ze jestem sily i zer to co mowie nie ma sensu i niepomaga mowienie do niej po polsku i tlumaczenie ze sie ucze bije mnie chociaz jej nie pozwalam rusza moje rzeczy no mam tego dosyc poprostu , a zaraz po tym jak tak sie zachowuje jak np jest glodna przychodzi do mnie i jest mila a ja niepotrafie sie wtedy usmiechnac do niej najchetniej bm na nia rykneła ale oczywiscie nie robie tego bo grozi mi ze sie naskarzy mamie co ja mam z nia robic ? -
mloda > 31-08-2010, 13:03
Ponczek nie przejmuj sie tym, bo to czasami normlane. Nie wszystkie dzieci jak wiadomo sa grzeczne, kochane i od razu nas lubia. Moj mlody ma na mnie alerge i od samego poczatku uwaza mnie za wroga z ktorym tzreba toczyc wojne. Probowalam i niestety nic nie pomaga, wiec olewam go i o dziwo to dziala, bo widzi, ze z blizniakami sie bez problemu dogaduje a z nim ostatnio nikt nie moze... Ma 8 lat a zachowuje sie gorzej jak 2 latek! :lol: Tak wiec po pierwsze nie bierz tego do siebie, a po 2 z czasem to sie zmieni. Na pewno mala Cie testuje, musi sie przyzwyczaic, zobaczyc, ze nie jestes tam po to, zeby jej cos zrobic. Tylko nie badz dla niej za mila, bo Ci pozniej na glowe wejdzie. 8) -
WhiteDove > 31-08-2010, 13:07
Ja uwazam,ze najlepsza zawsze jest rozmowa z rodzicami... Fakt faktem dzieci nie zawsze sa aniolkami,ale bez przesady! moze zapytaj rodzicow jakie kary mozesz stosowac, czy mozesz na nia mowic podniesionym glosem itp. a te komentarze jej zbywaj po prostu, jesli zobaczy, ze nie zalezy ci na tym, zeby cie lubila to moze przestanie ja to krecic? Dziec sa mimo wszystko sprytne imadre wiec nie nalezy sie z nimi cackac... Musza wiedziec,ze jesli zachowuja sie zle, to dla nich tez nie beda ludzie mili. Aa i nie rob jednej rzeczy, nie mysl, ze to Ty jestes zla Au pair, bo mala Cie nie lubi... To ona w dziwny sposob probuje zwrocic na siebie uwage...