• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Klarita na Wybrzeżu Kwiatu Pomarańczy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Klarita na Wybrzeżu Kwiatu Pomarańczy

• Klarita na Wybrzeżu Kwiatu Pomarańczy
  • Re: Klarita na Wybrzeżu Kwiatu Pomarańczy

Klarasek > 11-09-2010, 17:06

a weźcie mi powiedzcie. Bo ja mam problem...Niby się cieszę na ten wyjazd. Hiszpania to przecież piękny kraj, no i języka się nauczę ale jakoś chyba tego nie czuję...Tęsknię za Niemcami a ostanio (a o ot bym się w życiu nie podejrzewała) nawet za Holandią. Jakoś mi smutno... w ogólne czuję się nie na miejscu. Jakbym nie wiedziała co robić z życiem. Nie wiem gdzie kieszkać co studiować, a może nie studiować tylko pracować? A jesli pracować to gdzie? Mieszkać na wsi czy mieście? W kraju czy za granica? W Europie czy Stanach? Czekać na miłość czy szukać męża z rozsądku? A może w ogóle nie szukać faceta tylko zrobić sobie dziecko i żyć z nim w pełnej szczęśliwości bo i tak pewnie bym się z tatusiem dziecka rozwiodła.

Tak patrzę jak te au pairki, które wyjeżdżały wtedy co ja pierwszy raz, sobie życie poukładały a ja stoje w miejscu...

wiem, że to nie forum "moje problemy.pl" ale czułam potrzebę ekshibicjonizmu emocjonalenego...

Metallinka > 11-09-2010, 17:43

Kobieto, czy Ty siedzisz w mojej głowie i znasz moje myśli?? Ja mam dokładnie do samo. Nie wiem co, jak, gdzie, kiedy... NIC NIE WIEM!!!! Moja matka uważa, że powinnam mieć wszystko ułożone: studia, praca, facet to może, bo po co...

Klarasek > 12-09-2010, 13:04

a w ogóle to mi się dziś urodził bratanek - Adaś. I ja czuję, że mój instynkt macierzyński bierze górę...ja też chcę dziecko...tylko nie mam z kim

dorotkaaa > 12-09-2010, 15:04

mam tak samo, także nie martw się, będzie dobrze, a do dziecka sie nie spiesz, bo przyjdzie na to czas ;-)) teraz jest czas na zabawe a dzieci potem =)

tak poza tym, to tez jestem w hiszpanii od tygodnia, opiekuje sie jedna dziewczynka 5 lat i o zgrozo, co tutaj sie wyrabia.. dzieci takie niedobre ze szok ;///

Klarasek > 12-09-2010, 15:37

a co masz na myśli, że niedobre...? W ogólne to jak pracujesz? Na zasadzie w jakich godzinach?

No i jak stoisz z hiszpańskim ?

Klarasek > 12-09-2010, 21:50

Elena mi odpowiedziała bo ja się jej zapytałam czy nie będzie problemu z tym powrotem do PL na parę dni.. i napisała:

"Don´t worry, there is no problem if you have to came back for a two or three days in October or November.

We are impatient that you arrive¡¡¡¡¡

Good luck with your profesor¡¡¡ "

Normalnie kamień spadł mi z serca

Katka > 12-09-2010, 21:55

i te odwrócone wykrzykniki..

dorotkaaa > 12-09-2010, 22:17

niedobre bo moje dziecko nie słucha w ogóle ani mnie ani rodziców, jest wredna i ogólnie jej nie lubie.. ciężko jest opiekować się dzieckiem którego się nie lubi ;( to jest niemożliwe jak ona owinęła sobie rodziców wokół palca, w domu rządzi ona..

pracuje od poniedziałku do piątku: rano 8-9 i popołudniu 16:30-i to zależy albo do 21 albo do 19:30-20.. z tym że w piątki rodzice wychodzą na kolacje to zostaje z nią do 12, ale to i tak nie problem bo tu imprezy zaczynają się dopiero kolo 12-1..

ja w ogóle nie znałam hiszpańskiego (i dalej nie znam ;P), w przyszłym tygodniu zaczynam kurs =)

Klarasek > 12-09-2010, 22:52

no, wykrzykniki są fajnie

Wredne dziecko powiadasz...fakt, ja bym zwariowała z dzieciakiem ktorego nie lubie. A rodzice przynajmniej w porządku?

dorotkaaa > 13-09-2010, 1:07

tak, rodzice są bardzo w porządku =)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia