• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kreatywna Au Pair?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Kreatywna Au Pair?

• Kreatywna Au Pair?
  • Re: Kreatywna Au Pair?

Klarasek > 29-11-2010, 11:38

ja dalam 2 szklanki maski, szklanke soli i tyle wody zeby sie dobrze lepilo. Acha i latwiej sie lepi jak sie posypie maka stol (wted sie tak nie klei)

blondi > 30-11-2010, 0:15

musze wykorzystać te masę solna :lol: niedługo świeta a dzieci mogą zrobić jakiś ciekawy prezent dla rodziców/dziadków 8)

monti89 > 23-01-2011, 23:24

Hej.

Coś zastygł ten temat na masie solnej

Może ktoś mi doradzi, mam pod opieką chłopca 4 letniego, nie mam zielonego pojęcia co za zabawy mu wymyślać, zwłaszcza, że nawet jeśli coś wymyślę to nie potrafię mu, po niemiecku, wyjaśnić zasad... Masakra. A ganiać go dookoła kanapy już mi się znudziło. Dziecko ma mnóstwo zabawek, ale z tego co zauważyłam już każda mu się znudziła, ma pełno puzzli, gier planszowych itd... Oczywiście zrobię mu tę masę solną, bo na razie nie mam pomysłu na nic. Straszne to jest dla mnie, bo nawet jak chce sie z nim pobawić, to nie mam jak mu tego wyjaśnić, pomóżcie, może któraś z was miała podobny przypadek? Heh.

Aisling > 30-01-2011, 16:25

monti89 Wydaje mi się, że Twojemy czterolatkowi mogłyby się spodobać zabawy typu w chowanego, czy ciepło zimno, ew wszelkiego rodzaju zawody w robieniu czegoś na czas. Dziewczyny już wcześniej pisały o tej drugiej. I wydaje się, że dużo tłumaczenia w tym nie będzie, więc powinnaś sobie poradzić

W ogóle wydaje mi się, że świetnym pomysłem jest upieczenie razem z dzieckiem ciasteczek w różnych ciekawych kształtach, a później ozdobienie ich przeróżnymi smakołykami, np.: polewami, kolorowym lukrem, kolorowymi perełkami z cukru, wiórkami czekolady, kokosowymi, czy czym jeszcze dusza zapragnie. Ciasteczka raczej nie są trudne do wykonania, a zabawy może być z nimi wiele. Do tego ten piękny zapach w kuchni! I podwieczorek gotowy.

monti89 > 31-01-2011, 1:18

Dzięki. )

W chowanego się z nim bawię, i to dużo, do tego jakieś zabawy.. hm, w zabieranie miśków tzn. Mamy pokoje na przeciwko siebie, ja kładę z 5 misiów na moim łóżku, i udaje ze patrze przez okno, a on w tym czasie podbiera mi miśki, i chowa je gdzieś w swoim pokoju, a ja muszę znaleźć, jest to zajęcie na dłuuugi czas, w zależności ile ma się miśków.

Co do ciasteczek to mam do tego pewne zastrzeżenia, po pierwsze nie chciałabym żeby mi się dotknął do piekarnika, ee... a po drugie, wątpię, żeby jego mama była zadowolona z pieczenia wspolnych ciasteczek ;p

dorotaj > 31-01-2011, 6:28

mozesz zaczac cwiczyc z nim pisanie liter/cyfr Np. na duzej kartce papieru napisz pare liter (wykreskuj) i niech cwiczy moja czterolatka to lubi. Szczegolnie jak pozniej moze to powycinac. Czasem napisze tez jakis wyraz, potne na litery. Zadaniem dziecka jest ulozenie tych liter spowrotem w to slowo.

Aisling > 11-03-2011, 15:19

Dziewczęta, znalazłam wartą uwagi stronkę z zabawami dla dzieciaczków. Pomyślałam więc, że się nią z wami podzielę. Na pewno się przyda, bo zabaw jest tam cała masa: http://program.aupair.fm.interia.pl/zabawa.html

awmygod > 11-03-2011, 23:33

[quote name="Aisling"]Dziewczęta, znalazłam wartą uwagi stronkę z zabawami dla dzieciaczków. Pomyślałam więc, że się nią z wami podzielę. Na pewno się przyda, bo zabaw jest tam cała masa: http://program.aupair.fm.interia.pl/zabawa.html [/quote]

Aisling, świetny link!!! Dzięki

Aisling > 19-03-2011, 15:16

Bardzo proszę, niech służy!

Sake > 23-03-2011, 6:11

to ja polecę tego bloga

http://bawimy-sie.blogspot.com/

art and craft
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna