-
-
Re: Paczki z USA do PL
mloda > 21-06-2010, 17:39
a nie prosciej wyslac ja od razu do Polski? -
marlenao > 22-06-2010, 4:44
ja ost. wyslalam paczki przez ta firme
http://polonez.simplyphoto.com/Agencies.htm
jest tez w californi, moze gdzies blisko ciebie dominikana wiec mozesz stad wyslac. cena za funt to 85 centow. -
dominikan@ > 22-06-2010, 6:39
Mloda no wlasnie gdybym miala tak wysylac z Ca do Il i potem do Pl to cenow by mnie wynioslo prawie tyle co bezposrednio z Ca wysylajac przez poczte.
Dzieki Marlena z linka. Wyglada na to ze mi sie przyda. -
Agnes > 03-08-2012, 17:32
Hej, te posty widze są z roku 2010, a na dzień dziesiejszy jak sie sprawa ma? Mogłby mi ktoś poradzić jak wyslać najlepiej paczkę droga morską do polski? Mieszkam na Long Island, przegladając stronę z polameru w nyc zauważyłam ze nie wysyłają paczek do polski? troche mnie to zdziwiło. Mam naprawde duzo rzeczy i nie duzo czasu zeby sie za to zabrać, bo już nie długo wracam. A co odnośnie ups, fedex , próbował ktoś? Poczta już chyba sie nie zajmuje wysyłaniem paczek drogą morską , nie moge znalesc odpowiedzi na stronie. Dziekuję z góry za wszystkie odpowiedzi! -
viki2131 > 22-12-2012, 7:56
moze ktos zna firme z polnocnej karoliny? -
Eat_my_ear > 22-12-2012, 14:26
[quote name="viki2131"]moze ktos zna firme z polnocnej karoliny?[/quote]
Hej. A gdzie dokładnie tacjonujesz? Bo mam match z północnej karoliny (dokłądniej Charlotte) i zastanawiam się czy warto tam jechać... -
viki2131 > 23-12-2012, 9:22
do charlotte mam jakies 40 minjak cos to pisz na priv ja akurat mam wszedzie daleko ale generalnie jak charlotte to juz duze miasto, pogoda bardzo fajna. Teraz w dzien jest ok 15 stopni -
Eat_my_ear > 23-12-2012, 12:08
[quote name="viki2131"]do charlotte mam jakies 40 minjak cos to pisz na priv ja akurat mam wszedzie daleko ale generalnie jak charlotte to juz duze miasto, pogoda bardzo fajna. Teraz w dzien jest ok 15 stopni [/quote]
Ok, napisałam Ci wiadomość. Mam nadzieję, że nie za długą -
baxter2007 > 02-06-2013, 3:51
OSTATNIO WYSŁAŁAM PACZKI FIRMA POLONEZ DO POLSKI - A DOKŁADNIE 12 MARCA - PACZKI ZOSTAŁY ODEBRANE OSOBIŚCIE PRZEZ MOJEGO TATĄ Z CZĄSTOCHOWY - PONIEWAŻ MAGAZYN SKŁADUJĄCY NIE CHCIAŁ ICH WYDAĆ MIMO DUŻO WCZEŚNIEJSZEGO WYPEŁNIENIA DOKUMENTÓW DO OCLENIA. WŁAŚCICIEL MAGAZYNÓW - ZAŁATWIAŁ WSZYSTKO BARDZO OPIESZALE -TŁUMACZĄC - MA KOSIARKI DO PRZYJĄCIA (KOSIARKI KTÓRY PRZYSZŁY PO MOICH PACZKACH), POTEM, ŻE PANA CÓRKI NIE MA I TAK W KRAJU I ONA NIE POTRZEBUJE TYCH UBRAŃ JESZCZE (W PACZKACH W WIĄKSZOŚCI BYŁY UBRANIA I RZECZY OSOBISTE); ZANIEPOKOJONA TĄ SYTUACJA ORAZ ZAWAROŚCIA PACZEK POPROSIŁAM TATĄ ABY POJECHAŁ ODEBRAĆ PACZKI DO CZĄSTOCHOWY. TATAPOJECHAŁ ZAPŁACIŁ CŁO 28 MAJA. GDYBY NIE POJECHAŁ PACZKI NIE ZOSTAŁY BY ZWOLNIONE KURIEROWI PRZEZ NIE WIADOMO JAK DŁUGO.
KIEDY PRZYWIÓZŁ PACZKI DO DOMU - OD RAZU JE ZWAŻYŁ I PORÓWNAŁ Z DEKLARACJAMI. OKAZAŁO SIĄ, ŻE DWIE PACZKI SA SPORO LŻEJSZE JAK NA DEKLARACJACH WYSYŁKOWYCH. PO SPRAWDZENIU ICH ZAWARTOŚCI OKAZAŁO SIĄ, ŻE W PACZKACH BRAKUJE RZECZY NA SPORĄ KWOTĄ (POWYŻEJ $2000). ZROZUMIELIŚMY WTEDY DLACZEGO WŁASCICIEL MAGAZYNÓW TAK KURCZOWO TRZYMAŁ TE PACZKI I NIE CHCIAŁ ICH ZWOLNIĆ; TWIERDZIŁ NAWET, ŻE NIE BYŁO DYSTRYBUTORA; SPRAWDZILISMY TO Z KURIEREM OKAZAŁO SIĄ, ŻE PACZKI BYŁY DORĄCZANE KAŻDEGO TYGODNIA. WŁAŚNIE SKIEROWAŁAM SPRAWĄ DO WŁASCICIELA POLONEZA. JESTEM (BYŁAM) BARDZO DOBRYM KLIENTEM DLA FIRMY POLONEZ - OD DOBRYCH PARU LAT, WYSŁAŁAM MNÓSTWO PACZEK I CHYBA TO KOLIŁO W OCZY NASZYCH RODAKÓW W CZĄSTOCHOWIE... OCZEKUJE ZWROTU SKARDZIONEGO MIENIA - INACZEJ TEGO NIE MOŻNA NAZWAĆ BO NIE BYŁA TO JEDNA RZECZ -I BYŁO TO CELOWE DZIAŁANIE NA ZWŁOKĄ.
CIĄG DALSZY NASTĄPI PO ROZSTRZYGNIĄCIU SPRAWY...
Nie przesadzaj z capslockiem - nie krzyczymy na forum! Następnym razem skończy się ostrzeżeniem. -Saiisuke