-
-
Re: Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?
Ewelina88 > 22-07-2010, 8:20
Juz za późno Polarku!
Ja od zawsze marzyłam o czym takim. Znajomy mojej kolezanki był w Stanach i udało Mu sie przejechać całość!!!!!! Od Chicago. Marzenie!!!!!
No ale trzeba liczyc na cudDziewczyny jakos jeżdżą na wakacje to sądze, że i Nam uda się cos odłożyć, w końcu tygodniowo aż 200$ chyba nie będziemy wydawały... -
ell > 22-07-2010, 11:16
ja bardzo chciałabym trochę zaoszczędzić, żeby mieć na podróże, ale wiadomo, że nie będę sobie wszystkiego odmawiać. Trochę wydam, trochę oszczędzę (żeby wydać w czasie podróży haha) i pewnie do PL wrócę z niczym, ale za to będę miała co wspominać do końca życia. 200$ na tydzień to dużo (jeśli nigdzie nie wychodzisz) i mało (jeśli chcesz mieć jakieś życie), a ja zdecydowanie chcę mieć życie. W dodatku jak wchodzę do miejsc typu Sephora tracę zdrowy rozsądek 8) -
Ewelina88 > 22-07-2010, 22:26
W końcu po to tam jedziemy, zeby sobie pożyć amerykańskim życiemMoim zdaniem przywożenie do PL "ogromnej" ilości $ nie jest mądrym rozwiązaniem. Chyba większość z Nas (albo i każda) nie jedzie tam na zarobek...?
Mam nadzieję, ze to co zaoszczędzę (i że mi się uda) to wydam na podróże i elektronikę
Wiadomo, ze fajniej by było gdybyśmy zarabiały więcej, no ale 200$ to też nie jest źle, porównując np. z kieszonkowym au pair w Anglii. Nie wiem, może się mylę, ale tam jest chyba 75Ł jeśli jedzie sie z biura - to są dopiero śmieszne pieniądze jeśli chodzi o ten kraj. W US jest w miarę dobrze -
WhiteDove > 25-07-2010, 1:18
To wcale nie są śmieszne pieniądze. W Anglii życie nie jest drogie, jest nawet momentami tańsze niż w Polsce...W UK, jest lepiej niż w innych krajach, bo stawki takie same (w funtach i euro), a wiadomo, że euro słabiej stoi niż funt. -
Ewelina88 > 25-07-2010, 15:02
W takim razie przepraszamWydawało mi się, że to jest mało jak na życie w UK... -
dosiunia > 25-07-2010, 15:54
Moze jak masz mieszkane i jedzenie to to nie jest malo, ale ja bym tyle nie chciala zarabiac pracujac normalnie te 40godz tygodniowo. -
WhiteDove > 25-07-2010, 17:14
Fakt, jeśli mówimy o zarobkach to się zgadzam- jest to śmiesznie mało, no ale przecież my tam nie jestesmy pracownikami, mamy to na swoje przyjemności, nie bez powodu jest to nazwane kieszonkowym, a nie wynagrodzeniem. -
Ewelina88 > 26-07-2010, 7:53
No niby tak, ale wiadomo, że te przyjemnosci kosztują... -
PolarLights > 26-07-2010, 12:02
Mam koleżanke która mieszka w Stanach na Florydzie i powiedziała że 200 $ tygodniowo na własne wydatki to dużo i że na pewno uda mi się coś zaoszczędzić.. mówila ze ona wydaje na SAMO jedzenie ok. 100-150 $ tygodniowo , a gdzie jeszcze jakieś wypady na miasto i ciuchy...
Także mam nadzieję że trochę zaoszczędzimy! -
Yoanna > 26-07-2010, 18:46
[quote name="Ewelina88"] Nie wiem, może się mylę, ale tam jest chyba 75Ł jeśli jedzie sie z biura - to są dopiero śmieszne pieniądze jeśli chodzi o ten kraj. W US jest w miarę dobrze[/quote]
oplac pokoj, wyzywienie, dojazdy do pracy, tv, internet, itd a i 75 ci nie zostanie