-
-
Re: Nigdy nie mow nigdy, czyli Mloda znowu au pair :D
mloda > 07-06-2010, 20:24
Moi juz przyzwyczajeni. Ponad 2 lata mnie nie bylo, wczesniej ponad rok mieszkalam sama, teraz mieszkam z nimi 9 miesiecy i za miesiac wyjezdzamoni sie chyba tez ciesza, bo moja mama ostatnio stwierdziala, ze tesknilismy za Toba, ale bylo o wiele ciszej
Zlozylam papiery na kulturoznastwo i chyba jeszcze zloze na turystyke, albo stosunki miedzynarodowe. :roll: mam nadzieje, ze sie dostane na panstwowa. PR tez fajne!
Te moje pytania z literatury okazaly sie nie takie straszne jak na poczatku myslalam. Opracowalam juz wszystko treaz tylko musze to poczytacObecnie sciagam filmy z lektur, ktore ogladalisy na wykladach dla przypomnienia. Zlosnica ta Twoja historii pedagogiki brzmi o wiele gorzej jak moja historia USA wpsolczuje! A co do egzaminu to wyniki w czwartek i pewnie polowa rok obleje w tym ja :twisted: Po prostu zalamal nas facet...
Musze zamowic bilet na autobus, z Dublina do Limerick. I tak sie zastanawiam czy juz to zrobic czy moze poczekac.... Lot mam 8 ale moge go jeszcze przebukowac, wiec wole to zostawic na koniec, wrazie poprawek... Nie wiem czy bede mogla przebukowac bilet na autobus! A moze bede mogla go kupic na miejscu? Tam nic napisane nie jest! :/ Musze poszkac jakis kontakt i sie zapytac. Moi chosci leca 15 na wakacje i wracaja 5 lipca, wiec wrazie czego bedzie czas zeby zamowic ten bilet wtedy.
A no i bylam w empku i zanlazlam ksiazeczki dla chlopcow. 2 z nich to slowniki- takie z obrazkami. Jeden bardzo prosty, a ten drugi juz bardziej rozbudowany- bedzie dla starszego. Jeden z blzniakow dostanie ten pierwszy slownik a drugi ksiazeczke z piosenkami (no wiecie itsy bitsy spider itp), ktore sa przetlumaczone na pl i jest do tego plyta. No i jakis album o moim miescie musze kupic dla hostow i jakies slodycze. Mam nadzieje, ze im sie spodoba. Ja jestem zachwycona ta ksiazka z piosenkamiPrzypominaja mi sie czasy jak dzieci w USA uczylam kolko graniaste bo nie umialam Ring around the rosie :lol: -
mloda > 11-06-2010, 16:52
Historia poprawiona! Poszlam na duzyr powiedzialam, ze mam plany, zeby wyjechac na cale wakacje i czy zgodzi sie mnie przyjac- no i sie zgodzil
Tak wiec jendo z glowy.
Jutro i w niedziele nastepne dwa egzaminy, wiec trzymjacie kciuki.
Odebralam tez ksiazeczki dla dzieci, ale jutro musze isc z reklamacja... kupilam ksiazke z plyta bez plyty :twisted:
Dowiedzialam sie tez, ze bilet na autobus spokojnie moge kupic na miejscu, wiec sie juz tym nie martwie.
A no i moi hosci jada na wakacje 15 i sie pakuja
Dostalam tez e-mail od Indyjskiej rodzinki. Szkoda, ze tak pozno i ze chca kogos na 6 miesiecy. Fajnie byloby tam pojechac! -
mloda > 26-06-2010, 17:34
Zdałam wszystkie egzaminu i oficjalnie jetem na 2 roku!!!A w nagrode kupiłam sobie sukienke w H&M :mrgreen:
W koncu moge sie zaczać cieszyc wyjazdem i odliczac dni!
Pochowalam wszystkie notatki i teraz jest LABA!Odebrałam dzis tez ksiazke kupiona dla hostów i choć jest dośc cienka i mała to BARDZO mi sie pdoba Jeszcze tylko jakies słodycze musze dokupic Zapakuje wszystko w bibułe i włoże do jednej troby Juz sie nie moge doczekac. A tym czasem do nastepnego posta- ide oblewac ze znajomymi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: -
mloda > 28-06-2010, 21:31
Jeszcze 10 dni... a ja w ogole tego nie czuje, ani sie nie stresuje ani jakos podekscytowana nie jestem... tez tak mieliście? -
Metallinka > 29-06-2010, 8:51
Ja lecę jutro i do mnie to nie dociera... Wczoraj tak się poryczałam na pożegnalnym że masakra... Oczy mam spuchnięte :/ -
mloda > 29-06-2010, 9:47
Metallinka do mnie to w ogóle nie dociera... Teraz bardziej zajęta jestem wyjazdem nad morze, jakimiś codziennymi sprawami. Chyba dotrze do mnie dopiero w autobusie lol
Skąd jutro lecisz? Jak Twoje egzaminy? -
Metallinka > 29-06-2010, 10:58
Lecę z Rzeszowa. Egzaminy... 4 zaliczone, jeden nie -
mloda > 29-06-2010, 20:23
A czego nie zaliczyłas jesli mozna wiedzieć?
Daj znac jak dolecisz -
Metallinka > 29-06-2010, 21:58
Nie zaliczyłam GRAMATYKI OPISOWEJ JĄZYKA ANGIELSKIEGO.
Dam, ale dopiero w weekendW czwartek mam już zajęcie -
mloda > 07-07-2010, 19:28
Metallinka i jak tam Tobie jest?
Ja juz jutro lece/Jeszcze w to nie wierze!!!
A tak w ogole to brać paszport czy Id wystarczy???