• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Nigdy nie mow nigdy, czyli Mloda znowu au pair :D

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Nigdy nie mow nigdy, czyli Mloda znowu au pair :D

• Nigdy nie mow nigdy, czyli Mloda znowu au pair :D
  • Re: Nigdy nie mow nigdy, czyli Mloda znowu au pair :D

mloda > 07-06-2010, 20:24

Moi juz przyzwyczajeni. Ponad 2 lata mnie nie bylo, wczesniej ponad rok mieszkalam sama, teraz mieszkam z nimi 9 miesiecy i za miesiac wyjezdzam oni sie chyba tez ciesza, bo moja mama ostatnio stwierdziala, ze tesknilismy za Toba, ale bylo o wiele ciszej

Zlozylam papiery na kulturoznastwo i chyba jeszcze zloze na turystyke, albo stosunki miedzynarodowe. :roll: mam nadzieje, ze sie dostane na panstwowa. PR tez fajne!

Te moje pytania z literatury okazaly sie nie takie straszne jak na poczatku myslalam. Opracowalam juz wszystko treaz tylko musze to poczytac Obecnie sciagam filmy z lektur, ktore ogladalisy na wykladach dla przypomnienia. Zlosnica ta Twoja historii pedagogiki brzmi o wiele gorzej jak moja historia USA wpsolczuje! A co do egzaminu to wyniki w czwartek i pewnie polowa rok obleje w tym ja :twisted: Po prostu zalamal nas facet...

Musze zamowic bilet na autobus, z Dublina do Limerick. I tak sie zastanawiam czy juz to zrobic czy moze poczekac.... Lot mam 8 ale moge go jeszcze przebukowac, wiec wole to zostawic na koniec, wrazie poprawek... Nie wiem czy bede mogla przebukowac bilet na autobus! A moze bede mogla go kupic na miejscu? Tam nic napisane nie jest! :/ Musze poszkac jakis kontakt i sie zapytac. Moi chosci leca 15 na wakacje i wracaja 5 lipca, wiec wrazie czego bedzie czas zeby zamowic ten bilet wtedy.

A no i bylam w empku i zanlazlam ksiazeczki dla chlopcow. 2 z nich to slowniki- takie z obrazkami. Jeden bardzo prosty, a ten drugi juz bardziej rozbudowany- bedzie dla starszego. Jeden z blzniakow dostanie ten pierwszy slownik a drugi ksiazeczke z piosenkami (no wiecie itsy bitsy spider itp), ktore sa przetlumaczone na pl i jest do tego plyta. No i jakis album o moim miescie musze kupic dla hostow i jakies slodycze. Mam nadzieje, ze im sie spodoba. Ja jestem zachwycona ta ksiazka z piosenkami Przypominaja mi sie czasy jak dzieci w USA uczylam kolko graniaste bo nie umialam Ring around the rosie :lol:

mloda > 11-06-2010, 16:52

Historia poprawiona! Poszlam na duzyr powiedzialam, ze mam plany, zeby wyjechac na cale wakacje i czy zgodzi sie mnie przyjac- no i sie zgodzil

Tak wiec jendo z glowy.

Jutro i w niedziele nastepne dwa egzaminy, wiec trzymjacie kciuki.

Odebralam tez ksiazeczki dla dzieci, ale jutro musze isc z reklamacja... kupilam ksiazke z plyta bez plyty :twisted:

Dowiedzialam sie tez, ze bilet na autobus spokojnie moge kupic na miejscu, wiec sie juz tym nie martwie.

A no i moi hosci jada na wakacje 15 i sie pakuja

Dostalam tez e-mail od Indyjskiej rodzinki. Szkoda, ze tak pozno i ze chca kogos na 6 miesiecy. Fajnie byloby tam pojechac!

mloda > 26-06-2010, 17:34

Zdałam wszystkie egzaminu i oficjalnie jetem na 2 roku!!! A w nagrode kupiłam sobie sukienke w H&M :mrgreen:

W koncu moge sie zaczać cieszyc wyjazdem i odliczac dni!

Pochowalam wszystkie notatki i teraz jest LABA! Odebrałam dzis tez ksiazke kupiona dla hostów i choć jest dośc cienka i mała to BARDZO mi sie pdoba Jeszcze tylko jakies słodycze musze dokupic Zapakuje wszystko w bibułe i włoże do jednej troby Juz sie nie moge doczekac. A tym czasem do nastepnego posta- ide oblewac ze znajomymi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mloda > 28-06-2010, 21:31

Jeszcze 10 dni... a ja w ogole tego nie czuje, ani sie nie stresuje ani jakos podekscytowana nie jestem... tez tak mieliście?

Metallinka > 29-06-2010, 8:51

Ja lecę jutro i do mnie to nie dociera... Wczoraj tak się poryczałam na pożegnalnym że masakra... Oczy mam spuchnięte :/

mloda > 29-06-2010, 9:47

Metallinka do mnie to w ogóle nie dociera... Teraz bardziej zajęta jestem wyjazdem nad morze, jakimiś codziennymi sprawami. Chyba dotrze do mnie dopiero w autobusie lol

Skąd jutro lecisz? Jak Twoje egzaminy?

Metallinka > 29-06-2010, 10:58

Lecę z Rzeszowa. Egzaminy... 4 zaliczone, jeden nie

mloda > 29-06-2010, 20:23

A czego nie zaliczyłas jesli mozna wiedzieć?

Daj znac jak dolecisz

Metallinka > 29-06-2010, 21:58

Nie zaliczyłam GRAMATYKI OPISOWEJ JĄZYKA ANGIELSKIEGO.

Dam, ale dopiero w weekend W czwartek mam już zajęcie

mloda > 07-07-2010, 19:28

Metallinka i jak tam Tobie jest?

Ja juz jutro lece /Jeszcze w to nie wierze!!!

A tak w ogole to brać paszport czy Id wystarczy???
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia