• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Opinia o Anglikach

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Opinia o Anglikach

• Opinia o Anglikach
  • Re: Opinia o Anglikach

Kate_20 > 08-09-2004, 19:01

HEJKA!!!

Tu w Anglii to ludziska kompletnie inni jak w Polsce po pierwsze ta wielka roznorodnosc ludzi - ludzie chyba z wszystkich zakatkow swiata. Sama mieszkma z hinduska rodzinka ale na szczescie prowadza brytyjski styl zycia - jestem jednak zadowolona. Ciesze sie ze wybralam wlasnie Anglie!!! Pozdrwiam Kasia

Gość > 09-09-2004, 0:23

Hindusi - i sa calkowicie zwyczajni? Ja wlasnie mialam kilka ofert od pozaeuropejskich narodowosci, ale za kazdym razem sie balam, tymczasem slysze coraz wiecej pozytywnych opinii. Mam jednego kumpla Hindusa na studiach - jest totalnie dziwny i jakbym miala trafic do takiej rodziny, to dlugo bym nie wytrzymala... Ale to jest co innego, jak ktos emigruje do danego kraju w wieku lat 20, a co innego, jak tam zyje od zawsze i jest calkowicie zaaklimatyzowany. Oni sa calkowicie zeuropeizowani, czy tez maja jakies swoje tradycje?

Kate_20 > 09-09-2004, 11:20

Hindusi (Idnusi) to ludzie calkiem zeuropeizowani. Ja przynajmnie zyje z angielskimi hindusami i malo co trzymaja sie wlasnych tradycji. Chociaz i zdarzaja sie tacy naparawde hindusi ktorzy utrzymuja swoje tradycje chodza w tych swoich kolorowych ciuszkach jedza te pikantne hinduskie papu ale uwazam ze sa sppko moze nie tak otwarci dookonaca ale mili ludzie.Pozdrawiam

evel > 09-09-2004, 13:08

Uwaz ze hindusi sa spoko, Jezu chyba spotkalas jakis obcych.

JA osobiscie nienawidze tej narodowosci niezaleznie skad oni pochodza czy Bangladesz, Pakistan,INdie czy co tam jeszcze ale sa nieokrzesani beszczelin i aroganccy ( matko boska)!!

Wiem ze ci z zyjacy jak europejczycy sa ale wiekszas to ci z wyzszych sfer hinduskich.

SZkoda ze nie widzialas jak zachowuja sie przy jedzeniu poprostu odraza i apetyt ci znika. I mowie serio i czasem trzeba uwazaci na "Ciapatych" bo jak mysla ze nie jestes z tat to odrazu z lapskami

Wiec tyle ci powiem.....

Kate_20 > 09-09-2004, 14:53

Czlowieku nie neguje twojej wypowiedzi ale skad takie sluchy? Ja mam zamiar isc do clolegu w hinduskiej dzielnicy i mam nadzieje ze przezyje!! Pozdrawiam

Gość > 09-09-2004, 22:04

Ja osobiscie nic nie mam przeciwko Hindusom, moj kumpel jest po prostu niesamowicie cichy i niesmialy i tak mi sie cala kultura kojarzy, w ogole nie jestem w stanie sie z nim dogadac.

Za to za nic w swiecie nie pojechalabym do Turkow, Egipcjan czy innych Arabow, oni mnie po prostu przerazaja. Najgorsze dzielnice miast to wlasnie dzielnice arabskie, jeszcze nigdy (serio!!) nie spotkalam uczciwego Turka (2 razy chcieli mnie okrasc, zawsze mnie zaczepiali jak przez ich ulice chodzilam do szkoly, byli naprawde bezczelni, w sklepie zawsze wydaja za malo i trzeba sie klocic).

Jakies pozytywne opinie o Arabach (moze byc w Anglii)? ) To chyba jest w miare na temat, mam na dzieje, ze Admin nie zamknie po raz kolejny ciekawego watku )

Gość > 09-09-2004, 23:34

no tez wlasnie nie wiem co sie dzieje z adminem- pojawia sie raz na pare tygodni i zamyka co ciekawsze watki. a gdzie my mamy w tak szerokim gronie rozmawiac i wymieniac doswiadczenia przepraszam?!

a co do hindusow to lajt nie przeszkadzaja mi- wsklepie zawsze zgadaja cos tam i sie posmiejemy i nigdy mi nikt nie wydal za malo! nawet dzis mnie jeden wrocil bo mi nie dal funta jednego! 8O zawsze mnie pytaja jak jestem sama gdzie mam dzieci bo u mnie w dzielnicy chodze tlyko do kilku sklepow i nas kojarza i lubia. a mlodzi hindusi to sa mniaaaam ze palce lizac! uwielbiam duze nosy u kolesi- nie smiac sie prosze i bez zadnych tekstow- takie orle tzn a oni czesto takie maja i jeszcze taka karnacja ciemna... wrrrr... :twisted: ogolnie zadna nacja mnie nie denerwuje w lodnynie- czasem tylko sobie narzekne na murzynow bo sie caly czas dopi**dalaja ale jest kupa smiechu z nimi i zabawy wiec lajt! i jacy fajni niektorzy... hehehehe

Mlody > 10-09-2004, 0:44

Je?li chodzi o Turków to ja mam wręcz odmienne zdanie - do szkoly chodzilem z 6 Turkami, przemili, przesympatyczni i przeuczciwi!!!! ludzie - moze jakies wyjatki, albo tak grali - nie nam to osadzac.

Jesli chodzi o wielkie nosy - specjalnie dla dzany:

[Obrazek: id_gerard.jpg]

No chyba, że Wolisz bardziej "POw?CIˇGLIWE" wersje:

[Obrazek: elephant_alive.jpg]

Oba przykłady maj? w sobie co? niepowtarzalnego :wink:

Pozdrówki - mlody

Gość > 10-09-2004, 11:51

buahahahah mlodyyyy mowilam bez tekstow!!! ;D fajne... a depardiau czy jak to sie tam pisze to faktycznie fajny ma ale bardziej podobaja mi sie takie orle a nie rozplaszczone. a ten slon... mmmm... ;D

evel > 10-09-2004, 13:31

Napisze szczrze, po przyjezdzie do Londynu i po przezyciach tutaj mam teraz poglady rasistowskie, moze dlatego ze spoykalam tylko tych ludzi z najgorszej strony.

Wiec czarnych nie lubie (szczegolnie z Nigerii), moja pierwsza rodzina byla wlasnie z tamtact - brudasi, nieokrzesani i mysla ze jak mieli opiekunke do ciecka to juz wszysktko bedzie w domu robila. O malo nie zameczyli mnie na smierc, wiec znienilam rodzinke ( to byla strasznie dluga historia)

W miedzy czasie pracowalam w zakladdzie fryzjerskim u Turkow ty bylam traktowana troche lepiej ale za to marnie placili i klientki byly okrone. ( Ale to prawda ze trzeba uwazac na Tyrasow , bo jak nie sprostyjesz od razu to beda sie ciebie czepilali i nie bedziesz mniec swietego spokoju.

A od kwietnia pracuje w weekendy u hindusa dlatego wiem jacy sa i moze ladnie wygladaja i maja zabujcze usmiechy(co niektorzy) ale na pewno nie chciala bym z jednym byc to wiem na pwno!!!!!!!

Ale wiem ze Londyn jest duzy i tyle ty mieszka ludzi i wiem ze kazdy ma inne doswiadczenia co do ludzi (wiem ze co do moich dowiwadczeni to Pula chyba ma te same zdanie co ja).

Ale wiem ze tez sa normalni ludzie i moja rodzinka jest jedna z nich i ciesze sie ze na nia trafilam.

Mam jeszcze nadzieje ze wiecej dobrotliwych ludzi tytaj spotkam, wciaz wierze.....
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia