• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pomozcie poczatkujacej au pair;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pomozcie poczatkujacej au pair;)

• Pomozcie poczatkujacej au pair;)
  • Re: Pomozcie poczatkujacej au pair;)

Metallinka > 24-06-2010, 0:40

O właśnie, rodzinki powinny wpisywać miejscowość z której pochodzą...

graszka2128 > 26-06-2010, 13:05

witajcie

jestem nowa i niewiem czy dobrze trafiłam tutaj ze swoim pytaniem

dziewczyny chciałabym pierwszy raz wyjechac jako au pair. ale szczerze Wam powiem, że bardzo się boję

niewiem czy sprostam wymaganiom i czy dam radę językowo

błagam pomóżcie

tosia_ > 26-06-2010, 13:46

[quote name="graszka2128"]witajcie

dziewczyny chciałabym pierwszy raz wyjechac jako au pair. ale szczerze Wam powiem, że bardzo się boję

błagam pomóżcie[/quote]

Ale jakiej konkretnie pomocy oczekujesz?

Mnie również czeka pierwszy wyjazd jako au pair, też się boję i mam jakieś tam obawy (czy będę dobra w tym, co będę robić, czy rodzina będzie ze mnie zadowolona itp.), ale jednak ciekawość i chęć poznania świata bierze górę.

Co do języka. Już w jakimś wątku napisałam, że komunikatywna znajomość języka to minimum (trzeba jednak zrozumieć, co druga osoba do Ciebie mówi, a Ty również musisz jej udzielić choć trochę logicznej odpowiedzi). Jednak jest to tylko i wyłącznie moje zdanie. Może lepiej niech się wypowiedzą na ten temat dziewczyny, które już jakiś czas zagranicą spędziły.

karolinka > 26-06-2010, 14:19

[quote name="graszka2128"]witajcie

błagam pomóżcie[/quote]

wiesz kazda osoba wyjezdzajaca ma obawy czy sie dogada.. ale po to jedziesz, by sie nauczyc lepiej komunikowac.. nikt tam nie oczekuje od ciebie, bys mowila plynnie w obcym jezyku..

dosiunia > 26-06-2010, 15:40

Ja myslalam ze po 10latach angielskiego i maturze na ponad 90% moj ang bedzie extra a jest... hm wzglednie zadowalajacy...niestety.

mloda > 26-06-2010, 17:19

[quote name="dosiunia"]Ja myslalam ze po 10latach angielskiego i maturze na ponad 90% moj ang bedzie extra a jest... hm wzglednie zadowalajacy...niestety.[/quote]

no bo nie ma mozliwości zeby po kilku godzinach w tygodniu nauczyc sie jesyka. Nad tym trzeba siedziec codziennie... Dlatego najlepsza forma jest wlasnie wyjazd za granice. No i wiadomo takze, ze podroze ksztalca

graszka nie ma co sie bac!

graszka2128 > 27-06-2010, 0:52

dziewczyny kochane a gdzie mam poszukac rodzinki ?? wybaczcie że nie jestem zorientowana czekam na porade. to mój mail <a href="mailto:graszka2128@wp.pl">graszka2128@wp.pl</a>

karolinka > 27-06-2010, 10:05

poczytaj forum! to jest skarbnica wiedzy i duzo sie dowiesz..

a to zalezy gdzie chcesz jechac? bo jak chcesz zostac au pair w Europie to mozesz szukac przez interent lub przez agencje, jesli do USA to tylko i wylacznie przez agencje

tosia_ > 27-06-2010, 16:51

[quote name="graszka2128"]dziewczyny kochane a gdzie mam poszukac rodzinki ?? wybaczcie że nie jestem zorientowana czekam na porade. to mój mail <a href="mailto:graszka2128@wp.pl">graszka2128@wp.pl</a>[/quote]

Jeżeli wybierasz się do UK możesz szukać rodzinek na własną rekę:

http://www.aupair-world.net

http://www.gumtree.com

http://www.easyaupair.com

http://www.greataupair.com

http://www.aupair.com

lub przez agencje takie jak Prowork, GAWO czy Happy Au Pair.

Jeśli chcesz wyjechać do USA to musisz szukać rodzinki tylko i wyłącznie przez agencję (Cultural Care, Prowork, Happy Au Pair).

Pyśka > 29-06-2010, 15:59

czesc Dziewczyny!

jestem tu nowa ,nie wiem co i jak;| ale mam nadzieje ze ktos pomoze.

wyjezdzam do USA na au pair z CC. wlasnie wczoraj zostalo aktywowane moje konto. i odrazu wczoraj odezwala sie do mnie rodzinka tzn matka. czyli mam tzw "matcha" .. ale co dalej.. napisala tez do mnie mejla ze chcialaby zadzwonic itp. a co jesli np ona mi sie nie spodobala? co w takich sytuacjach?

xoxo
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia