-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
Gość > 31-10-2005, 10:22
a ja mam problem bo jedna z moich dziewczynek jest uczulona na orzechy i zadne czekoladki ani slodycze nie wchodza w gre :? bo wszytsko prawie zawiera sladowe ilosci orzechow. wymyslilam ze kupie takie misiowe plecaczki. -
pati_california > 31-10-2005, 20:05
tez dobry pomysl,
ale wlasnie.. my tam jedziemy dajemy im prezenty a oni nic.. zero..
jezeli sa fajni to jeszcze pol bgiedy ale jak trzeba od nich uciekac, to prezenty sa zmarnowanymi pieniedzmi..
czekoladki wystarcza! -
Sol > 08-01-2006, 22:32
Kupilam dobre winko, pyszne czekoladki i bombastyczna(i inteligentna :lol: ) zabawke dla malej i mam jeden powazny problem a mianowicie jade najpierw do W-wy na 10 dni-zeby mala sie do mnie przyzwyczaila i takie tam pierdoly i nie wiem w sumie kiedy powinam wreczyc hostom te prezeny???W W-wie czy dopiero w Dani??? W sumie hosta chyba w W-wie nie bedzie a winko przeznaczone jest dla niego, a poza tym jak sie okaze ze im nie pasuje to zawsze na pocieszenie zostaly by mi czekoladki :wink: Jak myslicie??? Z drugiej stony troche glupie wydaje mi sie spedzenie 10 dni w W-wie i potem w Dani ofiarowanie im prezentow-nie wiem-moze zdam sie na wyczucie??? Doradcie mi cos :!: -
agulka > 09-01-2006, 1:38
wydaje mi sie, ze w wawie ..ale to zalezy od Ciebie. -
MONIKA > 09-01-2006, 3:19
W Wawie, mozesz dac czekoladki, a winko, ze niby do obiadku dla rodzinki calej z Toba juz w domku!
No chyba ze bardzo nieletnia jestes to wtedy im dajesz do obiadku. :wink: -
oliwka911gt > 18-01-2006, 8:54
z powodu ze maly ma alergie na orzechy to za duzego wyboru nie mialam. w domu sldyczy nie ma. wiec sie glowilam troche. procz albumu o PL ktorym sie wszyscy zachwycaja ze PL taka piekna i robia big eyes na temat nowych info tzn sprzecznymi w ich glowie to maly dostal drewniane zabawki ktore go bardzo absorbuja - drewniane autko i kotka puzzle. procz stanelam na glowie by znalesc PL slodycze bez grama czekolady. only krowki :? -
oliwka911gt > 07-04-2006, 6:17
mimi
Pocz?tkuj?cy
Doł?czył: 26 Cze 2004
Wysłany: Nie Gru 05, 2004 3:57 pm Temat postu: ANGLIA PROBLEM Z PREZENTEM
--------------------------------------------------------------------------------
Hej wszystkim!
Wyjeżdzam w końcu do QAnglii.Co prawda nie mam jeszcze rodzinki (jest w trakcie szukania).ale mysle ze najpozniej za dwa miechy wyjade.I mam problemosa...Nie wiem co kupic jako prezent.Czy wy kupywaliscie prezenty dla calej rodziny czy tylko dla dzieciaków???Please doradzcie co można kupic
Au Pair
Doł?czył: 15 Mar 2004
Sk?d: Minnesota
Wysłany: Nie Gru 05, 2004 4:39 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Ja zawsze kupuje to samo: metalowe pudelko wedlowskie z Chopinem. Otwieram, konsumuje polowe a pustke uzupelniam innymi polskimi slodkosciami. No i moze byc jeszcze album ze zdjeciami o Polsce. Ale niekoniecznie
Powrót do góry
E.K.
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 08 Sie 2004
Sk?d: domus
Wysłany: Nie Gru 05, 2004 4:50 pm Temat postu:
A ja kupilam dla dzieciaczkow zabawki polskie i niedrogie,a dla rodzicow ogolnie kieliszki krysztalowe do winka.I prezent dla rodzicow sie gdzies kurzy, a zabawki wyladowaly na gorze innych zabawek w pokoju zabaw.To byla porazka.Ale tera sie poprawiam i np. na urodziny dziewczynki kupilam jej ksiazke z bajkami.I ksiazka jest w cowieczornym uzyciu a mala co drugi dzien mi za nia dziekuje.
Takze nawet nie probuj trafiac w gusta.Najlepsze beda slodycze-bo przynajmniej jak cos to samemu sie zezre!!!!!albo innym au-pairka sie podrzuci.A co tam gest sie liczy.
Młodzik
Doł?czył: 07 Lip 2005
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 12:48 pm Temat postu:
Te prezenty...przeczytalam chyba wszystkie topiki o giftsach dla hostow i nadal no idea...jak juz wybralam rodzinke no to trzeba sie zastanowic nad tymi prezentami... Mysle , zeby im tych slodyczy naprzywozic...9-latka-zje...14- pewnie tez, ale maja jeszcze 18-latke, ktora ma sie wyprowadzic, ale jeszcze bedzie, kiedy przyjade... no idea...musze po cepelach polazic...moze oscypek i ogorki kiszczone na zakaske, potem wodke w bezclowym na airporcie...za cholere nie wiem...HELP!!!!!!!!
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 04 Maj 2005
Sk?d: Białystok
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 1:05 pm Temat postu:
ja nakupilam dzieciom tyle zabawek ze teraz nie weim jak to zawioze. ale wybieralam takie "polskie".. drewaniane klocki 100 rodzajow, zwierzatka 100 rodzajow, traktory, zolnierzyki, zestaw "kuchnia", ksiazeczki i kasety polsko-ang. .. jest tego tyle ze juz sie boje o wage walizki ..
dla hostki kupilam obrus robiony szygelkiem i muszelkowe koraliki..
dla hosta kupuje zobrowke
i dla nich obydwu atkas o podlasiu
tylko tyle
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 15 Gru 2004
Sk?d: U S A a co!!!!!!!
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 1:36 pm Temat postu:
Nie martwcie sie za bardzo o prezenty, bo oni i tak najprawdopodobniej rzuca je w kat. Dzieci maja tu tyle zabawek, ze wystarczyloby dla conajmniej 3, 4 domow dziecka w Polsce. Tez sie przejmowalam tym przed wyjazdem, a teraz widze, ze zupelnie niepotrzebnie, wystarczylby jakis drobiazg dla rodziny ogolnie (np. cos slodkiego), ja zabralam tez krowki, ktore stoja caly czas nietkniete, bo tu jest tyle jedzenia, ze wszystko sie wyrzuca, az zal patrzec
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 10 Kwi 2005
Sk?d: podkarp. ~ UK
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 2:24 pm Temat postu:
wstrzymaj sie z tymi prezentami. Jeszcze nie masz rodzinki a juz o tym myslisz troche za szybko. Poczekaj az znajdziesz rodzinke, wypytaj sie ich czym sie interesuja i wtedy bedziesz wiedziec co mozna dla nich kupic. Slodycze sa takim neutralnym podarunkiem ale czasami i to niewypal.
I poszukaj sobie na forum bo bylo pare tematow w sprawie prezentow, wiec "po kiego" pisac to samo setny raz.
Wychwycilam, ze duzo osob kupuje czekoladki wedlowskie z Chopinem, a co to wlasciwie za czekoladki?? Bo ja mialam kiedys 1 pudelko metalowe z wedlowskimi czekoladkami, ale nie z Chopinem a w srodku bylo nic innego jak kasztanki.
Powrót do góry
martina84
Pocz?tkuj?cy
Doł?czył: 29 Lip 2005
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 3:26 pm Temat postu:
Ja mam malenkie dziecko wiec kupilam jakas grzechotke bo co wielkiego kupowac i dolaczylam jeszcze takie malenkie skarpeteczki... boskie. Hostom kupilam album o Polsce angielsko-polski i pudelko ptasiego mleczka z Wedla. Mam nadzieje ze bedzie ok.
Powrót do góry
martamaua
Weteranka
Doł?czył: 17 Cze 2004
Sk?d: Dania/Sz-n
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 3:27 pm Temat postu:
ewa^^^ napisał:
I poszukaj sobie na forum bo bylo pare tematow w sprawie prezentow, wiec "po kiego" pisac to samo setny raz.
No przeciez poszukala.Nie widzisz,ze post mimi jest z 2004r. ?
Młodzik
Doł?czył: 27 Lip 2005
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 3:47 pm Temat postu:
moze spytaj sie ich co lubia....
moze wtedy bedzie latwiej wybrac prezent !
Powrót do góry
moniak
Pocz?tkuj?cy
Doł?czył: 06 Lut 2005
Sk?d: Londyn SW
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 4:27 pm Temat postu:
Hej!
Ja kupilam dla dwulatka drewniana kaczke do pchania, z gumowymi pletwami, ona tak cudnie klapie (chyba identyczna o jakiej pisala kiedys Mary_An) dla dziewczynek 5 i 6 lat laleczki, takie nie za duze, ladnie zapakowane, ubrane w jakies blsykotki. A dla hostow niesmiertelny album o Polsce i czekoladki
Jesli chodzi o zabawki nie przejmuj sie wcale, dzieci maja ich milion, wiec po chwili i tak nie beda juz na nie zwracac uwagi
Udanych zakupow!
A.A.Milne
Powrót do góry
ewa^^^
Stary Wyjadacz
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 4:45 pm Temat postu:
szczerze, to nie popatrzylam na date postu ale i tak temat oklepany.
Powrót do góry
anulinka
Młodzik
Doł?czył: 07 Lip 2005
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 7:24 pm Temat postu:
no worries...nio to ja juz znalazla rodzinke i dla tego mam problem...ale co tam...kupie im slodyczy...a jak nie rusza, to sama je rusze i w nocy lodowe opedzluje...jesli im kupie wszystko naraz to ni w cholere nie wpadne co im na swieta naprzywozic...
Stary Wyjadacz
Wysłany: Pi? Sie 05, 2005 9:09 pm Temat postu:
a co do prezentu dla 18-letniej dziewuchy to ja zasugeruje cos z bizuterii z bursztynem np. jakis wisiorek albo bransoletka
Powrót do góry
Dorothy
Pocz?tkuj?cy
Doł?czył: 20 Mar 2006
Sk?d: Katowice
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 7:22 am Temat postu:
a aj musze cos kupic dla dziewczynki 6 lat i chlopczyka 4 lata dziewczynka oki bo ponoc uwielbia misie to jej kupie ajkiegos wypasnego ale dla tego malegoshit on ponoc uwielbia czekoalde a najgorsze to to ze ma bzika na punkcie kolejek !! no hostowi to chyba cos z procentami a dla hostki nie mam pojecia bo ona lubi sport i jest fit HELPPPPPPP
Pocz?tkuj?cy
Doł?czył: 17 Lis 2005
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 9:28 am Temat postu:
ja tez kupilam czekoladki wedlowskie i okazalo sie ze cala rodzina zdrowo sie odzywia i nie jedza slodyczyza to hostka bardzo ucieszyla sie z zubrowki choc najpierw obawiali sie tego napic teraz bardzo jej smakuje hihi...a dziewczynkom (3 i 6 lat)kupilam poprostu male pluszaki z czego byly bardzo zadowolone choc zabawek maja tysiace, chyba jednak wszystkie dzieci lubia cos do przytulania...
i uwazam ze generalnie wielkie prezenty sa niepotrzebne,oni i tak maja wszystko, maly drobiazg na poczatek znajomosci jak najbardziej...
Powrót do góry
Dorothy
Pocz?tkuj?cy
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 9:33 am Temat postu:
no oki ale to co im kupic zeby byli zadowoleni nie kupie slodyczy hostce ktora sie zdrowo odzyawi a co temu chlopczykowi kupic no pomocie
Pocz?tkuj?cy
Doł?czył: 17 Lis 2005
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 9:38 am Temat postu:
chlopczykowi najlepiej resorowke sa w polsce takie fajne robione na wzor autentycznych samochodow,niestety nie pamietam nazwy firmy,nie sa za drogie a fajnie wygladaja i sa niezle wypasione,taka mala kopia hihi...
Powrót do góry
Dorothy
Pocz?tkuj?cy
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 10:32 am Temat postu:
oki to malej kupie misia bo je uwielbia chlopcztkowi ten samochodzik hostowi zobrowke a hostce te czekoaldki zje kilka to przeciez nie zgrubnie dam wam znac przezd swietami jak sprawy stoja bye
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 26 Wrz 2003
Sk?d: Wroclaw/All world
Wysłany: Pi? Kwi 07, 2006 1:07 am Temat postu:
No a ja mam zagadkejade do ex rodzinki na urodziny 16te bylej wychowanki (nie wie ze bede )
Nie wiem co jej kupic
Myslalem o bizuteri (bo w tym sie lubuje) a ze kocha brazy to pomyslalem o bursztynach - co Wy na to?? - akcent Polski i cos innego w GB naszyjniki, kolczyki itp z brylantow trudno dostac.....
Co o tym Myslicie?????
2 wariant kosmetyki - ale to chyba lepiej jak sama sobie wybierze....
oliwka911gt > 12-04-2006, 4:33
Dorothy
Pocz?tkuj?cy
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 8:11 am Temat postu: Nie jedza slodyczy!!!!!
Czesc jutro lece do Anglii i wczoraj sie dowiedzialam ze moj host od 4 loat nie pije alkoholu a ja mu kupuilam zubrowke dzieci nie jedza slodyczy a ja im kupilam chyba z tone !!!!!!! co ja mam teraz zrobicHELP !!!!!!!!!!!!!!! wiem ze maly lubi swoja kolejek a mala uwielbia misie a ja im nakupowalam slodyczy co etraz zrobic i co kupic hostowi!!!!
Half Admin
Doł?czył: 11 Lis 2004
Sk?d: Seattle, WA, USA
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 3:27 pm Temat postu:
po pierwsze to topic powinien byc w watku prezenty dla host rodziny! po drugienjak ty z nimi rozmawialas?? ze niewiesz co jedza a co nie?? co lubia a czego nie lubia?? moi hosci tez alkoholu nie pija i slodyczy nie jedza. zjedza raz na ruski rok i to wszytko. laska, zpstaw tak jak jest. napewno sprobuja, ale objadac sie nie beda.
wlasnie patrze na twoj staz na forum, czytaj laska, czytaj!
Yoanna
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 07 Sty 2005
Sk?d: Białystok / od czerwca London
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 6:31 pm Temat postu:
a co, miala sie spytac hosta czy pije alkohol?
no kurcze glupio wyszlo z tymi prezentami, ale moze tak jak Oli pisze - zostaw jak jest, w koncu nie liczy sie prezent, ale gest
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 10 Lut 2005
Sk?d: W domu w Polsce. Była au pair w Holandii
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 6:46 pm Temat postu:
Ej no, jedzenie słodyczy to nie jest pytanie, jakie się zadaje na starcie, dziewczyna miała prawo nie wiedzieć...
Liczy się gest. Alkoholem zawsze mog? poczęstować go?ci, tak samo jak słodyczami
Pigwa
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 08 Lut 2006
Sk?d: Rybnik
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 6:53 pm Temat postu:
Dziewczyny nie bulwersujcie sie tak Olli tylko chodzilo o to czy w rozmowie,w pytaniu co lubia a czego nie, nie zdradzili jej czasem tych sekretow
no ja tez bym ci tak radzila...a jak oni nie jedza to pewnie ciebie beda czestowac
Sol
Au Pair
Doł?czył: 06 Lis 2005
Sk?d: wioska tak mala ze szkoda na nia literek- tyle ze w Dani
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 7:05 pm Temat postu:
Prawda jest taka ze z tymi prezentami to jedna wielka sciema
Laska sie stara jak wyjezdza zeby dobrze wypasc a hosci i tak maja to potem w dupie :!:Lepiej olac wszystko i za bardzo sie nie wysilac bo niestety czesto sie zdarza ze oni nawet gestu nie sa w stanie docenic
Half Admin
Doł?czył: 11 Lis 2004
Sk?d: Seattle, WA, USA
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 2:19 am Temat postu:
dokladnie. pigwa masz racje! ja slodyczy nie jadam na przyklad. jak sie pytalam na poczatku co lubia a co nie to sie pytalam o wszytko, lacznie z slodyczami tum bardziej ze moje dziecko to alergik! a ze z prezentami sciema to prawda!
lexi > 24-04-2006, 20:26
Odno?nie prezentów... Mam pytanie. Otóż jadę do rodzinki tylko jako summer au pair na półtora miesi?ca (od połowy maja do końca czerwca) i czy w zwi?zku z tym powinnam co? kupować rodzince, jakie? czekoladki czy co?? Bo skoro tylko na tak krótko z nimi zostaję, pewnie nawet się do siebie nie przywi?żemy.. Mam wła?nie z tym problem czy co? kupić czy pojechać z pustymi rękami, proszę o poradę. -
Yoanna > 24-04-2006, 20:48
ja bylam w tamtym roku na summer ale na 3 miesiace i kupowalam prezenty. mysle, ze jak jedziesz tylko na 1,5 to nie ma co przesadzac, kup jakies drobiazgi, tak zeby bylo milo