-
-
Re: Summer au pair
ferimori > 06-01-2011, 17:38
Tu nie chodzi o kase, bo np w HAP to tylko 580 a nie tj w innych po 1000, ale o bezpieczeństwo. Każdy może dać ogłoszenie i wstawić zdjęcie jakiejś rodziny, a może sie okazać że jest to jakiś gwałciciel czy cuś ;p może troche przesadzam, ale wole dmuchać na zimne ;d -
anek1987 > 06-01-2011, 17:41
Też się zastanawiałam nad jakimś biurem... tylko prawie 600 zł to naprawdę sporo, tym bardziej, że jedzie się tylko na te 3 miesiące. Tak sobie myślę, że będę szukać narazie na własną rękę, a gdyby się nie udało, to w ostateczności biuroA czy jeśli oni np nie znajdą rodzinki, która będzie mi odpowiadać to zwracają koszty, nie wiecie? -
rosario > 06-01-2011, 18:09
chyba nie zwracaja... tylko po prostu nei wpłaca się całości kwoty dopóki nie zaakceptujesz jakiejś rodziny..
coś tak czytałam -
au pair_ala > 06-01-2011, 19:03
http://happyaupair.pl/koszty_programu.html w tym biurze płacisz po znalezieniu rodziny, więc tyle dobrze, że nic nie płacisz jak nie znajdą Ci rodzinki. Tak było jak wyjeżdzałam i dalej jest taka informacja na stronie. -
rosario > 06-01-2011, 19:09
ciekawe ile lat trzeba miec, zeby wyjechac na summer aupair z tym biurem... : p -
au pair_ala > 08-01-2011, 0:19
chyba 18 lat ale lepiej zadzwoń i się zapytaj :mrgreen: co do bezpieczeństwa to popieram jechanie z tym czy innym biurem wydaje mi sie, że jest o wiele bezpieczniej. -
sgalazka1985 > 08-01-2011, 14:13
tym bardziej jeśli jedziesz pierwszy raz. następnym razem wiesz już co i jak dokładnie to można już samemu znaleźć rodzinę w necie. -
au pair_ala > 08-01-2011, 14:49
chyba tak. Ja już niedługo kończę pobyt u rodzinki i wyjechałam z biura i zamierzam wyjechać jeszcze na 6-12 miesięcy do Holandii lub Hiszpanii i drugi raz skorzystam także z biura ponieważ wiem z swojego doświadczenia tzn. moja hostka jest naprawdę spoko mało wymaga, fajne kieszonkowe itd. i stwierdziała, że nigdy nie zgodziłaby się na au pair z neta bo nie powierzyłaby dzieci w "nieznane ręce". Wiadomo nie twierdzę, że rodziny z necie nie są ok, bo niektóre dziewczyny mają dobrze, ale jak dla mnie jest to dużym ryzykiem. -
rosario > 08-01-2011, 16:05
ja juz bylam w tamtym roku tak na wlasną reke...
ale teraz zdecyduje sie na HappyAupair chyba
bo placi się dopiero po zaakceptowaniu rodziny, co jest duuuuużym plusem.
a poza tym - 580 zł to nie są jakieś duże pieniądze jak na taki wyjazd na całe wakacje do fajnego miejsca, można na to też tak patrzeć -
Tatiana > 08-01-2011, 18:29
Też chcę jechać w te wakacje i marzy mi się jakieś ciepłe miejsce, południe Francji lub Hiszpania. Chociaż znam tylko angielski i trochę niemiecki. Z tego co zdążyłam się zorientować w poprzednich latach to jednak najwięcej ofert na summer au pair jest z Wielkiej Brytanii. W sumie jak nie znaję nic w ciepłym kraju to zdecyduję się na Wielką Brytanię. Może będzie ładna pogoda :lol: . Planuję szukac na wlasną rękę, ale teraz rzeczywiście chyba jeszcze za wcześnie bo narazie nic nie ma. Trochę zastanawiam się jak to jest z dzieciakmi w czasie wakacji, bo nie chodzą do szkoły, więc masz je cały dzien na głowie. Wcześniej byłam au pair, ale zawsze na wakacje wracałam do kraju. Tak sobie myślę, że chyba dobrze by pojechac w miejsce gdzie jest dużo rzeczy do robienia, gdzie by można te dzieciaki zabierać.