• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jak znaleźć rodzinę?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Jak znaleźć rodzinę?

• Jak znaleźć rodzinę?
  • Re: Jak znaleźć rodzinę?

kreska41 > 01-02-2010, 21:10

Nie mam upatrzonego żadnego regiony ale bardzo chciałabym prawcować jako au pair poprstu we WŁOSZECH.

Bardzo mi zależy na tym by tam trafić ale jak na razie nie bardzo mi idzie

No dobra jak chce sie do USA z firmą to na min rok. A czy da sie dostać jakąś vizę Yyyy(<)> by jechać tam do pracy jako au pair? Czy jedyny sposób by tam sie dostać to wyjazd z firmą(na który nie moje jechać,pisałam max 5/6 miesięcy)Rozpacz czarna.

karolinka > 01-02-2010, 21:15

zeby wyjechac jako operka do USA musisz byc zapisana do pol posrednika i miec w USA agnecje Au Pair Care/ Cultural Care lub jakas inna. znajdziesz rodzine umawiasz sie na wizyte i dostajesz wize (rzadko sie zdarza zeby au pair nie dostala jej).. natomiast innej mozliwosci nie ma.. bo na turystycznej nie mozesz pracowac (chyba)

kreska41 > 01-02-2010, 21:21

no na turystycznej nie mogę pracować.

Ale OFICJALNIE bd np.gościem u jakiejś rodziny to skąd bd ktokolwiek wiedzieć że ja tam zarabiam kase a nie jestem córką znajomych z polski która poprstu spędza tam wakacje?

karolinka > 01-02-2010, 21:30

bo to jest nielegalne i podejrzewam, ze rodzina sie nie zgodzi na cos takiego, bo jak sie zdarzy wypadek? i ty bedziesz musila zawiadomosc policje/pogotowie? to potem ty i oni bedziecie miec przechlapane.. a poza tym wizy mozesz nie dostac.. jak chcesz jechac do USA to jest program work&travel albo w czasie wakacji mozna wychechac na camp.

kreska41 > 01-02-2010, 21:35

nom tak, ale Camp to jednak nie życie amerykańskie"od kuchni"

a orientujecie się jak to jest z wizą pracowniczą? Czy taka rodzina nie może mnie zatrunić?

karolinka > 01-02-2010, 21:36

hmmm nie wiem ale wydaje mi sie, ze nie... dla operek jest wiza j1.. ale poczytaj sobie na stronie ambasady o wizach pracowniczych.. bo tutaj na forum raczej nikt nie wyjezdzal na wlasna reke do USA jako operka, bo tak raczej sie nie da...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia