-
-
Re: przelewy pieniędzy do Polski
au pair_ala > 10-09-2010, 14:12
z czego co wiem to robią przelewy tez z Irlandi tylko, że więcej zapłacisz...najlepiej to napisz do nich na gg to ci powiedzą wszystko. -
Yoanna > 15-09-2010, 15:33
grosik? kiedys takie cos bylo w pl w moim miescie, przez dlugi czas wszystko bylo ok a potem okazalo sie, ze firma nieuczciwa, zdobyli zaufanie a potem to wykorzystali.. -
89dzoana89 > 09-11-2010, 1:37
Ja mam konto w BZWBK w polsce i otworzylam walutowe konto w funtachdo tego zamowilam u nich tz. Trans Cash i wypelniam druczek i ide na poczte i juz;p
Oni pobieraja za kazdym razem 3£ z kwoty podanej na pliczkukasa w 3dni na polskim koncie
Jest opcja wybranai w polskim banku pieniedzy w funtach i zamiany w kantorze zeby bylo korzystniej albo po prostu przewalutowanie na konto normalneJa nie narzekam :mrgreen: -
Flower.Power.Diva > 20-11-2010, 23:19
Stracic zawsze sie straci pare groszy na przesylce. Przeciez oni na tym zarabiaja. Wiec jak sie nie che stracic na kursie to tylko w swinke skarbonke, zacisnaC na niej raczke i do samolotuJa przesylalam pare razy przez Sami Swoi, przez Giro Bank i pieniazki byly na drugi dzien na poczcie, w banku w ten sam. Ale wiadomo, oplata za przesylke jest, w Londynie 4,50. Nie wiem jak w Irlandii. Po za tym, wydaje mi sie, ze na malych sumach to nie jest tak odczuwalny, ten kurs. Na 10 000 tys. to na pewno. Polecam tez, jak juz poradzono Pay Pal, bezbieczny i latwy w uzyciu
Aha! Jezeli juz decydowac sie na zabranie w kieszen hajsu, to radze wymienic w UK, bo kurs w kantorach wyzszy jak w PL. -
U2! > 09-11-2011, 15:05
Cześć a czy przelewał ktoś kasę za pośrednictwem Transfer24? Znajomy mi coś mówił, że wystarczy karta Visa i nie trzeba robić żadnych przelewów, czyli jak to działa i ile kosztuje? -
sylwiaQ > 09-11-2011, 19:14
2,25 procent od kwoty wysłanej, ja tam przelewam kasę zawsze. -
U2! > 10-11-2011, 21:36
[quote name="sylwiaQ"]2,25 procent od kwoty wysłanej, ja tam przelewam kasę zawsze.[/quote]
I to jest atrakcyjna stawka? Ile taki przelew Ci idzie? Wybacz ale ja się kompletnie na tym nie znam. -
sylwiaQ > 11-11-2011, 0:48
Z dnia na dzień, ale w niektórych bankach jak przelejesz z samego rana to nawet po południu mogą mieć już kase. -
8001 > 12-11-2011, 22:55
Również jak Sylwia wysyłam przez transfer24 funciory i jestem zadowolona. Musisz pieniądze wysłać możliwie wcześnie, żeby doszły tego samego dnia. Niestety tak w Polsce działają elixiry i nic na to się nie poradzi. Ale nie jest to jakiś duży problem przecież co nie? -
fochmistrz > 14-11-2011, 1:32
a jesli chodzi o przelewy w innych krajach niż Wlk Brytania, mam na myśli Francję , możecie coś doradzić ?