• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au pair USA czyli sto pytań do....

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au pair USA czyli sto pytań do....

• Au pair USA czyli sto pytań do....
  • Re: Au pair USA czyli sto pytań do....

kasiulaaa92 > 01-07-2011, 21:14

Do szuszuvp : No to świetnie!! Moja przyszła rodzina (oczywiście jeśli mnie wybiorą) napisała mi, że jest dużo au pair w tym rejonie czytałam, że majeczka123 jest w Dallas, bo forum przeczytałam w większości od deski do deski, ale narazie nie chciałam się kontaktować, bo jeszcze nie wiadomo co z tego wyniknie, a nie chce zapeszyć, z wielką chęcią spotkam się z wami dziewczyny, razem będzie nam raźniej!! pzd

julita883:

Naprawdę dziękuję za wsparcie To bardzo miłe z Twojej strony! Ale przecież kto inny nas zrozumie jak nie my au pair ? hihi Też się bardzo cieszę, myślę, że mail do Bostonu uczynił swoje Ja bardzo chciałabym się u nich znaleźć, zobaczymy jeszcze jak to wszystko będzie wyglądało w trakcie rozmów, mam nadzieję, że również pozytywnie. Wiem tez, że będzie mi z pewnością na początku ciężko, bo rodzinka ma trzech synów w wieku 8,10 i 13 lat,a moje obowiązki polegają na oprowadzaniu lub tez odwożeniu ich do szkoły, pomaganiu w lekcjach, zawożeniu na treningi, i dwa razy w miesiącu zostaniu z nimi w piątek lub sobotę wieczorami. Texas też mi się bardzo podoba, jest to dla mnie niewątpliwie niespodzianka, bo wcześniej nie myślałam nawet o tym stanie, aż tu nagle piątek 1. lipca wuala! Julitko będzie dobrze dasz sobie radę, obawy są wielkie, ale kiedy tylko się pojawiają pomyśl o tym, czy wolałabyś zostać tutaj? Ryzykujesz, jak każda au pair i inni emigrujący ludzie, ale o to w życiu chodzi ,bo przecież, kto nie ryzykuje ten traci, prawda? A jaka jest Twoja rodzina?

Teraz modlę się żeby się powiodło z tą rodziną, bo naprawdę przypadli mi do gustu, ale cóż We will see...

Pozdrawiam serdecznie i głowa do góry!!

julita883 > 01-07-2011, 23:40

Kasiu trzymam mocno kciuki za Ciebie W Teksasie wprawdzie byłam jedynie w Houston i to na lotnisku więc wiele nie wiem na temat tego rejonu ale z samolotu całkiem całkiem Dzieci fajne bo mało opieki wymagają a większą czas będą w szkole spędzać, ale to zależy jaki ty wiek preferujesz. Z tego co napisałaś naprawde fajnie to brzmi. Kasi naprawde życze Ci powodzenia i oby i Tobie się udało

Moja rodzinka to także 3 chłopców tylko w trpche innym wieku 3, 8 i 11 lat. Opieka głownie nad najmłodszym a starszych to tylko zawieść, do szkoły na zjęcia pozalekcyjne itp.

Ja także dziękuje za wsparcie bo tylku tu można znalesc naprawde wyrozumiałe osoby I liczę że bedziemy mieć ze sobą stały kontakt nawet po wyjeździe.

Anetar ciesze się że nie jestem jedyna z tymi obawami. Już myślałam że ze mną jest coś nie halo...bo raz się ciesze jak dziecko a raz mam ochote zrezygnować. Ale widze że to normalka

A jak Twoje przygotowania do wyjazdu? To chyba tez juz jakoś nie długo...

Majeczka123 > 02-07-2011, 2:19

kasiulaaa92: Super byloby gdybys przyleciala do Texasu!!! Juz sie zaczynam cieszyc na Twoj przyjazd. He he... Jest tutaj duzo au pair, ale glownie z UK, Brazylii, Poludniowej Afryki. Ja tez mam chlopcow w podobnym wieku co Ty, bo 10 i 17 lat. Mocno trzymam kciuki, zeby sie udalo

A pozostale dziewczyny chetne zobaczyc Texas zapraszam serdecznie!!! Na pewno jakas imprezke urzadzimy

Gdybyscie rowniez chcialy zobaczyc Las Vegas to tez mozemy sie dogadac, bo planuje tam leciec moze pod koniec roku lub na Sylwestra. Moj Host Dad ma tam kolege i powiedzial, ze jesli polecialabym tam ze znajomymi to wynajmie nam apartament za grosze a jedzenie i picie za free. Wiec naprawde bardzo sie oplaca. Do grudnia niby daleko, ale jakies plany sa

lilly > 02-07-2011, 10:04

kasiulaaa92 trzymam za Ciebie kciuki w końcu i Tobie się uda Ja również wyjeżdżam z CC i u mnie wszystko poszło nawet szybko, aplikację złożyłam pod koniec kwietnia, a w połowie czerwca miałam już rodzinę i pod koniec sierpnia lecę :mrgreen: Miałam 8 matchy i mogę Ci powiedzieć, że dla mnie biuro było pomocne, jeżeli czegoś nie wiedziałam, zadzwoniłam i dostałam odpowiedź na moje pytania. julita 883 dobrze Ci doradziła, zapytaj ich co mogłoby sprawić, że Twoja aplikacja byłaby lepsza. A Twój texasowy match :mrgreen: brzmi bardzo fajnie.

Majeczka123 kuszące te Twoje propozycje :mrgreen:

julita883 > 02-07-2011, 10:10

Ooo Majeczka Twoja propozycja Vegas brzmi kusząco A jeszcze bardziej mnie ten Texsas kuci Ja także zapraszam do Fildadelfii, hosci jak mówli przez telefon chętnie przenocuja moje koleżanki więc fajnie by było

Lilly a ty skąd masz rodzinkę? I którego dokładnie lecisz?

lilly > 02-07-2011, 12:07

julita883 lecę 22 sierpnia, a od 26 będę w Malvern, tuż obok Ciebie :mrgreen: Ja też mogę przenocować au pair, więc zapraszam Kto będzie Twoją LCC? Może będziemy w tej samej grupie

szuszuvp > 02-07-2011, 13:39

no u mnie z przenocowaniem kogoś też raczej nie będzie problemu! :) a i do Las Vegas chętnie bym poleciała!! Mam nadzieję że będzie okazja się spotkać i z dziewczynami które są/będą w Teksasie i z tymi w innych stanów :)

julita883 > 02-07-2011, 14:03

Lilly kochana całkowicie zmylił mnie Twój nick Jejku ale gapa ze mnie

Moja LCC to jakaś Mindi Melnick czy jakoś tak...

anetaar > 02-07-2011, 15:48

Wooow! Dziewczyny, no to musimy sie poumawiac na kiedy do ktorej sie zjezdzamy i bedziemy sie wszystkie grupa odwiedzac Mamy juz Californie, Texas i Pensylwanie, pominelas kogos? OK. Zaplanowane Majeczka123 powiedz hostowi,ze moze juz ten apartament dla nas bukowac Nie wiem na ile osob, trzeba liste dodatkowa zrobic

aj juz sie nie moge doczekac!!!

Moje przygotowania na razie stoja w miejscu. 11 lipca mam obrone wiec teraz skupiam sie na nauce. Jak juz sie obronie bede dzwonic do amabasady i umawiac sie na wizyte. Potem tylko spakowac sie, kupic prezenty i chyba bede gotowa do drogi

Pytanie za 100 punktow. Wiecie czy moge wypelnic ten DS160 teraz, a dzwonic do ambasady dopiero za jakies 1,5 tygodnia?

szuszuvp > 02-07-2011, 15:58

Z tego co wiem to wypełniony wniosek jest ważny przez 30 dni :) chyba gdzieś tak przeczytałam, ale głowy sobie nie dam uciąć :P

A jeśli chodzi o odwiedziny no to coraz bardziej mi się to wszystko podoba :D
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna