• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Język angielski

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Język angielski

• Język angielski
  • Re: Język angielski

lereli > 02-01-2010, 16:10

Dal mnie to był mega stres. Niby miałam angielski w ogólniaku, ale tylko teoretycznie. Angielskiego uczyła mnie moja wychowawczyni, kótra przez te 3 lata urodziła 2 dzieci i ciagle była na macierzyńskim. Nie było nauczyciela na zastępstwo i przez to miałam 7 godzin niemieckiego tygodniowo. Tylko, ze ja nienawiidze tego języka. a angielskiego musiałam się sama uczyć. O tym, że zdaję rozszerzony dowiedziałam się chyba ok. 2 miesięcy przed maturą. Mama wrociła z wywiadówki i się mnie pyta czy ja zwriowałam, że wzięłam ten poziom. Niestety nie mogłam nic juz zmienić. I jakos zdałam...

Laura00 > 07-06-2010, 22:43

czesc,

mam do Was pytanie, czy myslicie, ze mozna nauczyc sie angielskiego w pół roku??? Miałam angielski w LO, ale to było pięc lat temu, wiec już prawie nic nie pamietam,a poza tym mature zdawałam z niemca wiec nie specjalnie sie do angielskiego przykladalam :roll: bardzo chcialabym wyjechac i jestem strasznie zmotywowana do nauki, ale boje sie, ze nie poradze sobie podczas rozmowy telefonicznej z rodziną... a w tych agencjach au-pair sprawdzaja znajomosc jezyka??? Z gory dziekuje za odpowiedz

mloda > 07-06-2010, 23:25

nikt Twojej znajomosci jezyka nie sprawdza, a poza tym ty wyjezdzasz zeby sie tego jezyka nauczyc.

Laura00 > 07-06-2010, 23:36

Młoda dziekuje za odpowiedz to super, ze nie sprawdzaja, ale i tak z rodziną trzeba sie jakoś przed wyjazdem porozumiec, a mój angielski jest na poziomie 2-latka albo i gorzej :|

mloda > 08-06-2010, 1:11

Spokojnie, nie panikuj. Skoro beda wymagac od ciebie fluent English to od razu im podziekuj. Nie o to chodzi w tym programie.

dasha > 09-06-2010, 15:13

No właśnie apropo języka hmm..

ale skoro oni wszędzie piszą żeby był on na poziomie komunikatywnym, to chyba nie bardzo wchodzi w grę kali jeść kali pić?

Chyba że to wystarczy...

ja na szczęście jakoś sobie radzę w mowie i w piśmie, choć gorzej z gramatyką;P

dosiunia > 09-06-2010, 15:45

Ja sie ucze angielskiego 10 lat, uczylam. I myslalam ze jest na poziomie komunikatywnym i bardzo dobrym, skoro matura na ponad 90% z angola, ale jak tu przyjechalam to nie moglam z siebie slowa wydusic! przysiegam! teraz po 3 tygodniach jest coraz lepiej, juz nawet rozumiem obcych ludzi, bo poczatkowo, to byla maniana... Ciesze sie, ze nie mam zadnych klopotow z tego powodu, po operka po 2 stronie ulicy miala z tego powodu nieprzyjemnosci i po 5tyg wrocila do domu...

Laura00 > 09-06-2010, 15:56

dosiunia to mnie przestraszylas :roll: ja sie uczylam 3 lata, tzn uczylam to nie jest wlasciwe slowo, raczej mialam w szkole i to pięc lat temu :| troche się boję, nie wiem może nie powinnam jechac w takim razie a tamta dziewczyne tak po prostu wyrzucili, a agencja nie mogla znalezc jej innej rodziny?

A zna ktos moze szybki i skuteczny sposób nauki jezyka angielskiego???

dosiunia > 09-06-2010, 16:11

Ona jechala bez agencji, ale to nie byl jedyny powod jej powrotu do domu, bo nabroila strasznie ;p niewazne. Ja sie uczylam 3 lata francuskiego z ktorego nic prawie nie umiem, a nie chcesz jechac do rodzinki niemeckojezycznej? to bylby lepszy pomysl!

Laura00 > 09-06-2010, 17:20

Dosiunia to Ty jestes we Francji tak? I jak sobie poradzilas z jezykiem, po 3 latach nauki? Nie chce do niemieckojezycznej jechac, bo niemieckiego nie lubie :wink: a poza tym Stany to moje marzenie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia