-
-
Re: moje rozterki
89dzoana89 > 30-09-2009, 15:22
Karolinka powiem ci ze wcale nie jest trudno przywyknac do obcych ludzi, ich przyzwyczajen i dzieci na glowie
Poczatki sa trudne ale po pewnym czasie poznacie sie i zgracie
Ja jestem w Anglii...juz niedlugo bo mam zamiar do PL wracac...ja marze o USA i zaden inny kraj mi tego nie zastapi!! Teraz to juz wiem!!
Ale mimo wszystkich moich perypetii z angielskimi rodzinkami nie zaluje ze tutaj przyjechalam!!!
Poznalam super ludzi (slynne juz osoby z forum i nie tylko), zwiedzilam anglie troszke i zaczelam mowic po angielsku lepiej
Wlasnie zaczynam skladac papiery do au pair in america (ktora z was jechala przez to biuro?) i uaktyweniam ponownie moje konto w Gawo!!!
Wylece jak znajde fajna i odpowiadajaca mi rodzinke bo pierwszej lepiszej to ja nie chce!!
Czyli juz niedlugo bede kolejna czekajaca na machingi haha
A NY juz mi sie po nocach sni;P -
karolinka > 30-09-2009, 15:32
ja chce sie z angielskim oswoic, zeby mowic w miare pewniedzoanna a ty kiedy masz zamiar leciec do stanow? -
89dzoana89 > 30-09-2009, 15:38
Moglabym nawet jutro!!!!
Ale po piewsze nie mam au pair roomu ani rodzinki, po drugie kasy a po 3 jeszcze w UK jestem haha
Nie no ale mysle ze tak od stycznia moglabym juz byc emigtrantka w USA -
satelitarna > 30-09-2009, 15:57
dzoana pamietam Ciebie za czasow jak mialas do USA leciec i jak nagle pozmienialas plany, uwierzysz,ze ja jeszcze kisze sie w Polsce ?? A mialam leciec na wakacje !! Kurcze jak to ten czas leci..jeszcze niedawno obie sie wybieralysmy do USA, Ty bylas w UK i chcesz do US a ja ciagle szukam rodzinki
Gdzie bys chciala najbardziej jechac ? -
89dzoana89 > 30-09-2009, 16:03
No widzisz...niczego tak naprawde nie jeste4smy w stanie przewidziec
A ja gdzie bym chciala??
Chyba New Jersay albo okolice
Z reszta wyszlam z wprawy przez ten pobyt w UK
Satelitarna damy rade;0!!!
Kurcza zastanawiam sie nad wyjazdem z Au pair in america...tyle ze to 500£ kosztuje haha
Ale cos mnie doszly sluchy ze oni maja lepsze rodzinki niz Aupaircare....
Ja juz nic nie wiem...;P
Nie no wiem jedno....JA MUSZE DO USA!!!!!!!! -
satelitarna > 30-09-2009, 17:42
chyba nie ma reguly ktora agencja ma lepsze rodzinki. no ja tez bym chciala NJ aby byc blisko NYC.
moze uda nam sie obu trafic w podobne okolice hehe. -
marlenao > 01-10-2009, 5:12
[quote name="89dzoana89"]
Chyba New Jersay albo okolice
[/quote]
GOOD CHOICE -
89dzoana89 > 01-10-2009, 13:48
No wiem wiem;P
Blisko wszystkiego co chcialabym zobaczyc, kilkoro znajomych w pobliskich stanach no i odpowiadajaca mi tam pogoda nawet
Musze napisac do agencji zeby mi aktywowali papiery znowu haha
Czyli moja przygoda rozpoczyna sie ponownie -
carly15 > 02-10-2009, 13:35
Eh jednak musiałam plany zmienic bo zalezy mi na szybkim wyjeździe i narazie bedzie to UK.... ale z US napewno nie zrezygnuje!!! o nie!! -
carly15 > 03-10-2009, 14:48
No i znalazłam dwie rodzinki jedną ogolnie przed chwilą napisali mi:
Dear Gosia
further to the telephone call today i am emailing you
this is **** and ******. We are a married couple, both doctors.
We are interested in your profile on the Au Pair Agency and we would like you to be our new Au Pair.
We live in Birmingham, the second biggest city in England in a 4 bedroomed house.
You will have your own room of course with a bathroom.
We have always had aupairs from all nationalities and we would love to welcome a new Au Pair into the family.
We need you to start as soon as you can, and stay for 12 months.
We will ask you to look after Zina (10 yrs girl) and F (7 yrs old boy). They both attend school regularly from 9.00 to 3.30 and therefore after doing some house work, you will have plenty of free time.
Your timetable would be:
08:00-09:00 - Getting the children ready for school, taking them to school
Then light house work for a couple of hours (vacuuming, ironing, dusting)
15:30-17:30 - Picking the children up from school, serving them a meal, looking after them till we come from work
You will receive £75 pocket money for these regular au pair duties: 25hrs per week with babysitting 2 evenings a week and Saturday and Sunday free.
są muzułmanianami.
Druga rodzinka jest troszke inne mieszkają w Gosport, Hampshire. Troszke mała miescinka. Sa jakos bardziej godni zaufania. Maja 6 letniego Antoniego. Tylko lokalizacja jakas nie za bardzo....
Co myslicie?