• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile czekalyscie za RODZINA/MATCHINGIEM?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Ile czekalyscie za RODZINA/MATCHINGIEM?

• Ile czekalyscie za RODZINA/MATCHINGIEM?
  • Re: Ile czekalyscie za RODZINA/MATCHINGIEM?

Ewelina88 > 20-10-2009, 0:15

No właśnie też mi się tak wydaje, że z pół roku wcześniej będzie dobrze. Ta Pani z P.co do mnie dzwoniła powiedziała, ze już teraz można złożyć aplikację, ale boję się, że rodziny będą do Mnie pisały, a ja będę musiała odmawiać (no bo przecież chcę jechać dopiero w wakacje...)

Ewelina88 > 20-10-2009, 0:17

[quote name="moon_river"]Ja zlozylam na poczatku lipca, w sierpniu mialam aupairroom juz dzialajacy i po miesiacu i 4matchingach wybralam juz sie z rodzina. Ale byl stres bo chcialam wyjechac na jesien, wiec moze bezpieczniej jest z pol roku wczesniej[/quote]

A z jakiego biura jechałaś? Jeśli można wiedzieć

nina15 > 20-10-2009, 0:29

w aplikacji bedzie napisane kiedy chcesz jechac wiec beda pisaly tylko te ktore chca na dany okres operke. poza tym rodzinki szukaja operek miesiac dwa miesiace przed.

Ewelina88 > 20-10-2009, 0:30

A w sumie faktycznie, że raczej się pisze o planowanej dacie. Dziękuję, gapa ze mnie

nina15 > 20-10-2009, 15:10

wiesz ludzie z agencji oczywiscie beda Cie zachecac do zlozenia aplikacji teraz bo w chwili obecnej jestes zdecydowana, a za jakis czas mozesz sie rozmyslic zmienia Ci sie plany badz wybierzesz inna agencje, a dla nich to kasa. jesli chcesz wyjechac w wakacje to nie wiem czy to ma sens teraz. bo jak dziewczyny pisaly mozliwe ze bedziesz musiala podpisywac znowu umowe, ponownie latac do lekarza i w sumie nie wiem jak z orzeczeniem o karalnosci bo chyba okres jego waznosci wynosi pol roku. no ale mozesz juz np. przygotowywac sobie album ze zdjeciami. poza tym w P czy G maja czasami promocje na wyjazdy badz z kolezankami wiec moze warto jeszcze poczekac. to ze zlozysz wczesniej nie znaczy ze bedziesz mogla sobie przebierac w rodzinkach bo jak napisalam i tak rodzinki szukaja operek miesiac dwa wczesniej, bo po prostu nie maja czasu wczesniej sobie zawracac tym glowy.

89dzoana89 > 20-10-2009, 16:06

Dziewczyny zaswiadczenie o niekaralnosci to wezcie zalatwcie przed wizyta w ambasadzie bo wam potrzebne bedzie...z tego co dobrze pamietam...ono jest wazne 3 miesiace albo 6...

moon_river > 20-10-2009, 18:09

ja lece z P.

Nie no mysle, ze teraz to za wczesnie jesli chcesz leciec za rok, nie wiadomo co sie zmieni jeszcze przez ten czas... Ja zlozylam 2miesiace przed planowanym wylotem, ale w sumie to nerwy byly wiesz Lepiej na spokojnie, no ale bez przesady, nie rok wczesniej.

Ewelina88 > 20-10-2009, 18:45

Ja to chyba naprawdę nadgorliwa w tej sprawie jestem he he Zeby w innych sytuacjach tak było, to by było dobrze :mrgreen: Dzięki, ze Mnie jeszcze znosicie i nie wygnałyście gdzieś daleko :mrgreen: Chyba faktycznie macie rację, ze to troche za wcześnie. Tylko ja się troszkę przejęłam jak zadzwoniła do Mnie ta Pani z P.i powiedziała, zebym juz składała itp, ze już są Dziewczyny, które tez chcą wyjechać w wakacje bla bla bla...

Ale chyba faktycznie jest tak, jak mówi nina15, ze pewnie trochę chce Mnie naciągnąć :/

Póki co, teraz pozałatwiam sobie takie sprawy na które troszke trzeba poczekać (paszport - bo ważność niedługo się kończy, zapytam się o to prawko międzynarodowe, album i takie rózne duperelki) Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję :*

Kajtka > 20-10-2009, 20:47

ja dalej wychodze z zalozenia ze lepiej wczesniej niz potem strsowo na ostatania chwile

89dzoana89 > 20-10-2009, 20:50

Ale niech czeka do nowego roku chociaz!!! PO co placic ponownie za zaswiadczenie od lekarza i podpisywanie nowej umowy? Jak sie zglosi w lutym to spokojnie wystarczy...tym bardziej ze rodzinki to sie zaczna zglaszac miesiac albo dwa wczesniej
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia