• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Florida dream ??

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Florida dream ??

• Florida dream ??
  • Re: Florida dream ??

kamysia > 13-08-2009, 15:55

.

edytakrotoszyn > 13-08-2009, 20:55

nie ja nie chce leciec ;(

to mnie zaczyna przerazac. te dokumenty wizowe, ten wylot caly, ten debilny pomysl wyjazdu tam! przeciez ja nie dam rady z tym angielskim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;(;(;(;(;(;(;(;(;(

kamildzianka > 13-08-2009, 23:25

Nie marudz! Ja nie umialam angielskiego, bo ja cale zycie mialam niemiecki. Dukalam i nie moglam zdania sklecic - caly moj angielski opieral sie na piosenkach z MTV (dzieki temu wyrobilam sobie akcent). Pojechalam, osluchalam sie, nie wstydzilam sie, mowilam, mowilam, mowilam, a wiec nabieralam praktyki.

No jak bedziesz siedziec i nie odzywac sie, to nie wiem, jak bardzo byc sie usluchala, ale bys sie nie nauczyla. Trzeba MOWIC, nie tylko sluchac, czy pisac, czytac. MOWIC!

Amerykanie nie wysmiewaja, nie robia min. Oni sa przyzwyczajeni od obcjokrajowcow! Mowia wyraznie. Jakich sytuacji sie boisz, ze sobie nie poradzisz? W sklepie? Sa samoobslugowe, nie musisz nawet slowem sie odezwac. Do dzieci? One nie zwracaja uwagi. Do kolezanek? One beda mowic gorzej, niz ty, zobaczysz. Czego sie boisz? Przy tankowaniu benzyny? Na zdawaniu prawka? No czego mozesz sie bac? W szkole, na kursie?

cailet > 13-08-2009, 23:41

edyta ----> spokojnie, oddychaj!!! Po spotkaniu w ambasadzie się uspokoisz trochę, wierz mi.

Z angielskim sobie dasz radę. Trzeba tylko się przełamać. Nie ważne jak mówisz, byle by mówić. Co do reszty... Jaki głupi pomysł?? Zobaczysz, że za niedługo stwierdzisz, że to był najlepszy pomysł, na jaki mogłaś wpaść! Jesteś dzielną dziewczyną, i nie pokona cię coś takiego. Dasz radę. Jakby coś, to wiesz, ja będę praktycznie za rogiem Mam nadzieję, że jak przyjedziesz, to ja będę już jako tako zaaklimatyzowana, to wszystko ci pokażę Wszystko będzie dobrze. To tylko stres przez ciebie przemawia. Będzie dobrze. A jak już sobie ze wszystkim poradzisz, to będziesz super dumna z siebie Zobaczysz.

justineee > 14-08-2009, 0:13

Bedzie dobrze!!! To normalne ze sie stresujesz i zastanawiasz nad wyjazdem, ale nie poddawaj sie i nie rezygnuj teraz ze wszystkiego! Tak bardzo chcialas wyjechac i gdy teraz mozesz to zrobic to korzystaj z tego... zobaczysz pozniej bedziesz zalowac , ze zostalas tutaj. Dziewczyny maja racje, nie przejmuj sie o angielski, na pewno sobie poradzisz tylko staraj sie rozmawiac, sluchac itp.Ja bylam we Francji, znajac tylko podstawy franuskiego, a wiesz jakiego maja bzika na punkcie swojego jezyka i tez bardzo sie balam na poczatku ( jak sie pozniej okazalo nie potrzebnie ) wiec dziewczyno nie zastanawiaj sie i lec!!! :lol:

monita > 14-08-2009, 0:35

Edyta rozumiem stres...czuje to samo, ale zawsze tak sobie myślę, że dam rade bo jak nie ja to kto??Powtarzaj sobie to samo. Mój angielski też kuleje, ale w Anglii przekonałam się, że jak się dużo mówi to w końcu ktoś zrozumie co mu chcesz przekazać;] Jedna zasada ZAWSZE się sprawdza....trzeba mówić.. mówić.. mówić..i jakoś to pójdzie. Trzymam kciuki za załatwienie wszystkich formalności. Powodzenia:]

edytakrotoszyn > 15-08-2009, 11:59

ogolnie w polsce to papa mi sie nie zamyka i ciagle gadam gadam i gadam. ale jak nieraz chce skleic zdanie do hostki jak rozmawiamy na skype to zabraknie mi slowka i zaczynam sie lamac bo nie wiem jak to przekazac. ale macie racje ze damy rade. to wkoncu tylko jezyk ktorego kazdy gluptas moze sie nauczyc. zostalo mi juz 2 tygodnie 8O masakra :lol: ciesze sie ale w portkach mam pelno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dzieki laski

karolinaaa > 16-08-2009, 17:33

Cześć Wam Wszystkim. Przeczytałam już chyba wszystko, co możliwe na tym forum. Kamildzianka, uwielbiam Twoje opowieści, zawsze tak wszystko prawdziwie opowiadasz, że aż rozrywa mnie, że nie jestem jeszcze w USA. Edytko, zazdroszczę Ci jak nie wiem co, że masz rodzinkę na Florydzie. Wszystko masz idealnie, swój pokój, łazienkę, samochód, tylko jednego chłopczyka do pilnowania- żyć, nie umierać! Ja dopiero w czwartek zarejestrowałam się na stronie Proworku i też marzy mi się Floryda...Czy jest tam dużo chętnych host-rodzin? Z tego, co czytałam, w Chicago jest zimno, w Nowym Jorku pewnie też, w Los Angeles jest drogo...Jak to zrobić, żeby zdobyć rodzInę na Florydzie i to jeszcze taką fajną?

edytakrotoszyn > 16-08-2009, 18:27

wiesz co ja lece z CC , tutaj z rodzinami bylo szczerze mowiac ciezko. maja mnostwo au pairek chetnych do wylotu ale rodzin coraz mniej. Ty skladalas aplikacje w proworku wiec naprawde nie wiem jak to tam wszystko wyglada. Ja mialam maila do LCC z Florydy (cudowna babka) i to ona szukala dla mnie rodzinki, i znalazla. bo pewnie boston do grudnia by mi nie znalazl;p no i lece 31 sierpnia.narazie to wszystko brzmi jak w bajce ale zobaczymy jaka okaze sie rzeczywistosc. Ogolnie hostka jest swietna dobrze mi sie z nia rozmawia, daje mi wolna reke co do mojego wolmego czasu nie musze sie z niczego tlumaczyc. Warunki mam swietne. Ale wszystko okaze sie po przylocie. ale wierze ze bedzie ok

boje sie jezyka ale laski z forum mnie przekonuja ze bedzie ok i to tylko kwestia czasu- wiec ufam im

W srode jade po wize, mam nadzieje ze ja dostane, walizke juz mam kupiona wiec niedlugo pozostanie mi aby pakowanie zycze ci powodzenia. bedzie dobrze zapraszam na floryde

karolinaaa > 16-08-2009, 18:36

Mam nadzieję, że przed Twoim wylotem czegoś już się dowiem...no i że spotkamy się na Florydzie...ale Ci zazdroszczę !!!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia