-
-
Re: rozmowa z rodziną - skype
moya > 08-03-2012, 2:16
no wlasnie ja to samo. Niby widze twarz ale to ejdnka co innego...
Ja w sumie będę rozmawiac z niemką po angielsku, wiec to tez nie ejst jej ojczysty jezyk, ale nie mieszka w Niemczech, wiec moze mowic bardzo dobrze.
Znam tez trochę niemiecki, ale jednak w ang czuje sie znacznie pewniej. -
Carol > 09-03-2012, 11:55
Hej! Na pewno lepiej przez Skype niż telefonicznieMyślę, że warto do takiej rozmowy się nieco przygotować. Wiadomo, o co mniej więcej może pytać rodzinka - doświadczenie, rodzeństwo, szkołę, powody wyjazdu jako Au pair itp. Ja wcześniej starałam się przemyśleć , jak mniej więcej odpowiem na te pytania, dzięki czemu mniej się stresowałam podczas samej rozmowy. A i pewnie moje odpowiedzi były bardziej składne niżby miałam mówić zupełnie bez przygotowania -
Saiisuke > 09-03-2012, 12:50
Wiedziałam, że się bardzo zestresuję i wszystkiego pozapominam, więc zrobiłam sobie notatki ^^
Wcześniej zapisałam na kartce o co chcę zapytać. Najpierw hostka mi opowiedziała trochę o rodzinie, a jak spytała czy coś chcę wiedzieć to jej zadałam te wcześniej wymyślone pytania. I jak odpowiadała to sobie notowałam odpowiedzi, bo ze zdenerwowania jeszcze bym wszystkiego zapomniała, a głupio potem pytać drugi raz. -
Benna > 09-03-2012, 15:21
A ja pomyślałam, że nagram rozmowę ze skypa co by właśnie nie zapomnieć ze stresu. -
marvellous > 10-03-2012, 18:09
a zalozmy ze jest z nimi dziecko i o co wtedy pytacie to dziecko?
chodzi mi o takie male 2,5 letnie -
angelaa > 10-03-2012, 18:26
ja zapytałabym, jakie bajki lubi najbardziej ogladaćtakie dziecko już dużo rozumie i chyba najbardziej bajki lubi oglądać -
moya > 10-03-2012, 22:56
jej, stresowałam się, a nie było [potrzeby,w prawdzie rozmowa byla dosyc krotka, ale myslalam, ze w ogole sie nie dogadam, a tak to jezyk sam mi się rozwiązał -
marvellous > 11-03-2012, 18:06
ja zapytalam o ulubionego misia i w co sie lubi bawic
ale przedemna nowe rozmowy i nie bede o to pytac za kazdym razem ;p a glupio tez olac dziecko i z hostami rozmawiac ;p -
Buuzia > 12-03-2012, 0:05
a czemu nowe rozmowy? Co z tą rodziną, z którą byłaś ugadana? -
marvellous > 12-03-2012, 1:47
nowe w sensie ze kolejne ;p z ta sama rodzina
mimo ze sa juz "moi" chce dalej sprawiac dobre wraznie
a apropos to czeka mnie kolejna rozmowa w sobote i znwou stres;p