• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kto nie ryzykuje ten nie ma!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Kto nie ryzykuje ten nie ma!

• Kto nie ryzykuje ten nie ma!
  • Re: Kto nie ryzykuje ten nie ma!

cailet > 19-07-2009, 1:05

Wiesz, może ona po prostu rzeczywiście czuje się odpowiedzialna za ciebie. Jeśli jej poprzednia operka była dużo starsza, to może twoja hostka musi się po prostu przyzwyczaić teraz do tego, że ty jesteś młodsza, ale można ci zaufać. To trochę pewnie potrwa, żeby ci zaufała i przekonała się, że pomimo iż wracasz późno to jesteś na tyle odpowiedzialna, żeby o siebie zadbać.

Yoanna > 20-07-2009, 13:30

agata a nie pytalas sie jej w mejlach o pozne wracanie do domu? niektore rodziny po prostu tego nie lubia, moze twoja tez taka jest?

Agata89 > 20-07-2009, 17:06

No wlasnie nie pytalam sie o pozne wracanie. Kurcze, az teraz sie zastanawiam dlaczego tego nie zrobilam?

Mam nadzieje, ze z czasem to sie zmieni...

Dzisiaj hostka powiedziala mi, ze nie jest zadowolona z mojego sprzatania 8O Tzn, nie byla zadowolona, ze wczoraj niedokladnie posprzatalam kuchnie. Rzeczywiscie niedokladnie posprzatalam, bo sie skupilam na zasyfionej sypialni. Jak zyje takiego syfu nie widzialam. I jak posprzatalam ta sypialnie, to kuchnie tylko tak przejechalam. Powiedziala, ze mam tego nie brac do siebie, ale chciala by zebym robila to dokladniej. A ja powiedzialam, ze ciesze sie ze mi takie rzeczy mowi, bo wtedy wiem czego ode mnie oczekuje.

Tak w ogole, to wiedzialyscie dziewczyny i chlopaki, ze w Londynie jest najwieksze skupisko zachorowan na swinska grype w Europie? Ja kompletnie o tym nie wiedzialam. A od kilku dni czuje sie strasznie slabo, cialge mi sie chce spac, boli mnie glowa, dzisiaj w nocy mialam goraczke teraz mam tylko stan podgoraczkowy. Heh to pewnie nie swinska grypa, ale tak dziwnie jakos :roll:

Ide poskakac na trampolinie dopuki jestem sama w chacie

shante > 20-07-2009, 17:19

Też będę sobie skakać na trampolinie, którą mają w ogrodzie :lol:

Myślę, że to kwesta przyzwyczajenia do tego późnego wracania, hości muszą się przestawić na to, że mieszkają już z kimś innym niż ich poprzednia au pair, a to wiąże się z pewnymi zmianami. Najważniejsze, żeby zrozumieli, że jesteś odpowiedzialną osobą, która wybywa na noc po to, żeby po prostu się wyszaleć i odprężyć, a nie upić na umór i ledwo dojść na nogach do swojego pokoju

A świńskiej grypie się nie damy!

radzio > 20-07-2009, 19:00

niom ta swinska grypa jest znana w Londynie bardzo dobrze... 2 tygodnie temu zamkneli szkole do ktorej chodzi jeden z chlopakow ktorymi sie opiekuje poniewaz 7 dzieci zachorowalo na ta grype... i prognozy tez sa nieciekawe tzn. juz w sierpniu ma byc okolo 100 tys. zachorowan dzienie w UK najgorsza jest psychika a Ty gdzie dokladniej jestes w Barnet//??

Agata89 > 20-07-2009, 21:51

to zesmie chlopie pocieszyl nie wsiadam w metro i w przepelnione autobusy. od dzisiaj chodze na nogach wszedzie, zreszta przyda mi sie :wink: Ja mieszkam na Kings Road w Barnet. Nic ciekawego to Barnet tak szczerze mowiac

Shante, obys miala racje. Chociaz ja z natury jestem realistka i jakos ciezko mi w to uwierzyc, ze sie przekonaja do poznych powrotow.

Dzisiaj babysitting mam. Oby mlody mi sie nie obudzil, bo kiedys mi sie tak obudzil, ze zaczal wrecz wariowac i nie dalo sie go uspokoic! Mialam tez babysit w sobote i na szczescie bylo ok, a ze moje szczescie nie trwa dlugo to pewnie mi sie mlody lada chwila obudzi.

ooo chyba sie zaczelo :mad:

agulka > 20-07-2009, 21:56

o mojego faceta w firmie tez 2 zachorowania byly. czyli londyn sieje zaraza

shante > 20-07-2009, 22:14

Nie no, super sprawa, mam nadzieję, że do 2 września się poprawi :twisted:

Powodzenia z młodym!

radzio > 20-07-2009, 22:57

ooo to mieszkasz blisko mnie. ja dokladniej barnet Golders green, teraz na oxford street w kazdym sklepie sale wiec wyobrazcie sobie jak latwo ta grypa moze sie przenosic z czlowieka na czlowieka...

cailet > 20-07-2009, 23:20

Oh, to ja mieszkałam koło golders green Fajna okolica. Tzn. zadbana, bogata i generalnie zupełnie inna - przynajmniej na mój gust - niż reszta Londynu Zazdroszczę
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia