-
-
Re: jak wykorzystujecie 2 tyg urlopu?
kamysia > 03-06-2009, 15:47
. -
agulka > 03-06-2009, 15:54
jak dla mnie wakacje z rodzina nie sa wakacjami dla au pair. nigdy nie zgodzilam sie pojechac z rodzina na urlop.
w szwajcarii sie skusilam i pojechalam do turcji z rodzinka, ale mimo, ze nie pracowalam, rodzice mala odciagali jak sie tylko dalo - nie na wiele sie to zdalo. dzieci nie rozumieja, ze wakacje to wakacje.. jak wytlumaczysz malemu dziecku, ze sie nie bedziesz z nim bawic, bo masz wakacje?
poza tym nie ma takiej swobody, jak w czasie wakacji ze znajomymi.
telefony w usa nie wszystkie dzialaly, bo jakis tam zakres byl nie ten - ja sie nie znam dokladnie na tym. ja kupilam sobie tel na karte.
teraz mam ten sam dylemat co Ty, bo chce zabrac tel, ktory kupialmw Szwajcarii i tez nie wiem jak to z dzialaniem jest. mam kolege ktory kursuje miedzy europa a usa wiec spytam -
p.zgodka > 03-06-2009, 15:59
ok dzięki -
dominikan@ > 03-06-2009, 16:01
Agulka ja miałam na myśli wakacje rodzinyBo wakacje rodziny nigdy nie są wakacjami dla au pair ale mimo wszystko ja tam lubiłam z hostami jeżdzić na wakacje. Chodziło głównie o to że lubie podróżowac a ja bez problemu godzę zwiedzanie, plazowanie itd z opieką nad dziećmi -
agulka > 03-06-2009, 16:07
ja tam wole jezdzic na wakacje sama. a kiedy rodzina wyjezdza na swoj urlop - mam na to czas -
Agata89 > 03-06-2009, 16:09
[quote name="p.zgodka"]No właśnie zastanawia mnie czy w tym wolnym 2 tygodniowym czasie ktoś wraca do Polski czy zwiedz Usa,piszcie?[/quote]
Do Polski to się raczej nie opłaca wracać. Nie dosyć, że się kasę straci zamiast ją wydać na zwiedzanie, to jeszcze jak jest pora powrotu to ciężej się z rodziną rozstać niż za pierwszym razem. Dwa tygodnie to nie wiele w Polsce, ale w USA tyle rzeczy można w tym czasie zrobić :mrgreen: