-
-
Re: MATURA ;)
Yoanna > 06-06-2009, 2:11
teraz wy macie fajnie bo zdajecie tylko poziom podst badz rozsz.. za moich czasow jak ktos zdawal rozsz to wpierw podst musial napisac.. wiec sie troche nasiedzialam :lol: a zdawalam
polski ustny
polski pp
ang ustny
ang pp
ang pr
geo pp
geo pr
hist sztuki pp
hist sztuki pr
jak milo powspominac ahhh :lol: -
shante > 06-06-2009, 2:22
Gasz, historia sztuki. :o Jak Ty to zrobiłaś? -
jadlasiebie > 06-06-2009, 9:03
jej...co za tematale z chęcią powspomina, bo wyniki miałam dobre )
polski pr
angielski oba pr
wos pr
matma pr
i to na tyle -
LuK3 > 06-06-2009, 10:13
[quote name="shante"]Wybierasz się na medycynę?
Szczerze podziwiam ludzi, którzy biorą się za biologię, chemię i fizykę... Co prawda na lekcjach szło mi dobrze, ale już teraz nic praktycznie z nich nie pamiętam... :roll: A masz jakieś wymarzone miejsce, gdzie chciałbyś studiować?[/quote]
W Polsce chciałem studiowac medycyne w wawie lub w szczecinie ale straszne machlojki robią uczelnie i na fizyke wprowadzili przelicznik giertychowski który powoduje ze rozszerzony poziom jest właściwie tak samo liczony jak podstawowy... w stanach słyszałem ze są świetne uczelnie stomatologiczne, uczą robić zabiegi lepszymi technikami, w leżącej pozycji pacjenta - co nie meczy tak pleców bo niestety u stomatologa plecy bardzo cierpią, stomatologia to takie jakby marzenie o zawodzie .. chociaż jakbym w USA dostał sie do jakiegokolwiek collegue to zadowolił bym się nawet World bussines albo czyms takim, z papierem z collegu mozesz podbijac swiat ...Poza tym wchodziłem na setki uczelni medycznych w stanach i zajęcia są tam prowadzone o niebo lepiej jest cały czas praktyka teorie zalicza się parę razy w roku nie tak jak w Polsce 3 razy na tydzień kolos 0_o...a stomatologia czy chirurgia to praktyka według mnie chociaż teoria jest tak samo ważna - stomatolog po collegu jeżeli czaił bazę może mieć nawet lepsze doświadczenie niż u nas po 2 letnim stażu pracy.... nie chce żyć w tym kraju bo tu dobrze jest tylko złodziejom, cwaniakom, komunistycznym elitom, normalny człowiek nie ma tutaj możliwości ruchu bez kasy czy układów... -
agulka > 06-06-2009, 13:37
masz racje , ale wez pod uwage, ze stomatologia w usa kosztuje fortune -
dominikan@ > 06-06-2009, 14:08
W PL medycyna kosztuje fartune a co dopiero w USA. Na PAM-ie w Szczecinie jest cała masa obcokrajowców a zajęcia prowadzą min w języku ang bo dla obcokrajowców koszt studiów w Pl w porównaniu do USA to grosze. -
LuK3 > 06-06-2009, 15:15
[quote name="agulka"]masz racje , ale wez pod uwage, ze stomatologia w usa kosztuje fortune[/quote]
Przy zarobkach mojej mamy, prawdopodobnie dostane full financial aid byle bym zdał dobrze testy TOEFL SAT I i SAT II -
LuK3 > 06-06-2009, 15:17
...poza tym myślałem o Anglii i medycynie studia za darmo ale trzeba sie jakos utrzymać.... -
shante > 06-06-2009, 15:34
W Anglii podobno studentom nie jest trudno znaleźć dorywczą pracę, by się utrzymaćWięc może nie byłoby tak źle -
LuK3 > 06-06-2009, 15:35
...wiem ze chce zostawic polske i moja niespełnioną miłośc....zapomnieć