-
-
Re: Meżczyzna a AuPair
Agata89 > 03-06-2009, 12:36
heh Yoanaa ja też nie miałam doświadczenia, i jeszcze się na głęboką wodę rzuciłam bo miałam trójkę dzieci 9, 7 i 5 lat. I dwójka najmłodszych z autyzmem. Potem przeniosłam się do rodziny z dwójką dzieci 9 i 3 lata. Z dziećmi autystycznymi było fatalnie, a w drugiej rodzinie chwilami była masakra, a chwilami nawet nawet :wink: -
Yoanna > 03-06-2009, 21:25
ale i tak najfajniej bylo z 4 malych dzieci :lol: znaczy sie diablow :lol: do tej pory nie wiem co mnie podkusilo zeby ich wybrac haha -
Agata89 > 04-06-2009, 0:19
[quote name="Yoanna"]ale i tak najfajniej bylo z 4 malych dzieci :lol: znaczy sie diablow :lol: do tej pory nie wiem co mnie podkusilo zeby ich wybrac haha[/quote]
mam podobne odczucia jeżeli chodzi o dzieci autystyczne, którymi się opiekowałam, kurcze, to był obóz przetrwania normalnie :mrgreen: Co ja tam przeżyłam, gonitwa gołej 7latki po ulicy, widok bezcenny :lol: -
LuK3 > 04-06-2009, 20:18
Dziękuję za wsparcie)... kolejne moje pytanie jest z serii którą agencje wybrać?? Macie jakies miłe albo nie miłe odczucia z ów strukturami... -
marlenao > 04-06-2009, 20:29
hm ja jestem w CC i w proworku. Kazda agencja ma swoje plusy i minusy, nie da sie tego określić ot tak. W cc SPRAWDZAJĄ wszystkie REFERENCJE , DZWONIA DO ROdZIN OD KTÓRYCH JE MASZ. W Proworku tego nie robią. W proworku czepiaja sie jak odrzucasz oferty rodzin i jak tylko jakas rodzina pojawi ci sie na profilu zaraz baba do ciebie dzwoni i sie pyta czy jestes w kontakcie z rodzina ble ble, tak jak ja mialam dzis, baba sie mnie pytala dlaczego odrzuciłam rodzine, co mi nie pasowało itp. w CC nie kontaktowałam sie z biurem jak mialam rodzine na profilu ani nikt z biura nie dzwonil do mnie, po porstu byłam w kontakcie jedynie z rodziną. W CC jak masz jakas rodzine na profilu, to inne juz nie widza twojego zgłoszenia( mi jedna rodzina siedzi na profilu juz 2 tyg i nic do mnei nie napisała i dalej jest pomimo tego ze dzwoniłam 5 razy do biura polskiego zeby mi ich usuneli i pomimo wysłania 1 maila bezpisrednio do agencji w USA;]).w Porpworku mozesz miec kilka zgłoszen naraz. W CC ubezpieczenie całe musisz wykupic , to kosztuje jakos ponad 1500 a w Proworku masz całe ubezpieczenie w kosztach ktore płacisz(zazwyczaj ok 700zł + 50$+ opłata za wize). No nie wiem co wybeirzesz tak tylko przyblizyłam Ci te agencjePozdrawiam -
LuK3 > 04-06-2009, 20:36
A gawo = prowork.... -
jadlasiebie > 04-06-2009, 20:38
tak..nie znam dokładnie ich zapisów prawnych, ale z tego co wywnioskowałam, to gawo jest spółką-córką Proworku -
LuK3 > 04-06-2009, 20:42
W jaki sposób poświadczaliście referencje??? -
agulka > 04-06-2009, 20:56
ja gawo sobie chwalilam. wyjechalam za ich posrednictwem w 2005 roku.
dostajesz gotowe dokumenty, ktore wypelniaja rodzice , u ktorych bawiles dzieci. -
marlenao > 04-06-2009, 22:19
[quote name="LuK3"]W jaki sposób poświadczaliście referencje???[/quote]
Ja wypełniałam sama bo im sie nie chciało. Oni sie tylko podpisali.