-
-
Re: Zaciesz wszechczasów, czyli Shante&Big Ben znowu razem ;D
shante > 24-05-2009, 12:22
Ważne, żeby umieć się odnaleźć w tej sytuacji, w której się znajdujemy
Operowanie na dłuższą metę raczej się nudzi, chyba że ma się możliwość wyjazdu do różnych miejsc... Ale ja tam przewiduję tylko rok u mojej host rodzinki, a potem studia. No chyba że coś nie wypali ze studiami, to wtedy postaram się o drugi rok jako au pair, może udałoby się nawet u tych samych, jeśli byśmy się dobrze dogadywali :twisted: -
shante > 25-05-2009, 12:46
Zamówiłam bilet, nie ma już odwrotu
2 września z Krakowa do Luton Airport, o 1.15pm będę na miejscu
Jeszcze 100 dni! Haha. Już sobie wyobrażam ten wszechobecny zaciesz z każdym dniem :twisted: -
Agata89 > 17-07-2009, 1:24
Shante, ty szczesciaro! Twoja rodzina jest naprawde super. A wiesz skad o tym wiem? Bynajmniej nie z twoich postowMoja kolezanka jest u nich au pair juz prawie 2 lata, o czym zapewne wiesz :wink:
Naprawde rodzina godna pozazdroszczenia -
shante > 17-07-2009, 12:07
Jaki ten świat małyCieszę się bardzo i sama nie mogę uwierzyć w swoje szczęście! Już teraz mam z nimi świetny kontakt, piszemy często na Facebooku, ostatnio z Rachel (11lat) rozmawiałam na Skype i śpiewałyśmy sobie Rihannę i Lady Gaga :lol: Cuuudnie jest! A Twoja wiadomość tym bardziej poprawiła mi humor! -
Agata89 > 19-07-2009, 0:30
Hehe, nic nowego ci nie powiedzialam, bo i tak wiesz ze twoja host rodzina jest naprawde super
I w ogole Edgware tez jest spoko, bo wszedzie latwo z niego dojechac, nie to co moje Barnet -
shante > 19-07-2009, 11:46
Ty, to my będziemy miały do siebie całkiem bliskook 6-7 mil, aaale bajer!
Masz rację, doskonale zdaję się sprawę, że jadę do wspaniałej rodziny, ale zawsze miło usłyszeć to od innej osobyA jak poznałaś Asię? W Londynie czy już wcześniej w Polsce się znałyście? -
Agata89 > 19-07-2009, 15:43
No bedziemy calkiem blisko, autobus z Barnet jedzie prosto do Edgware, takze co jakis czas tam goszcze :wink: Niedlugo zapisze sie tam do szkoly.
Asia jest z tej samej miejscowosci co ja, znamy sie chyba od zawsze, ale dopiero w Londynie sie, ze tak powiem, skumalysmy -
shante > 19-07-2009, 15:48
Oooo powtórzę się raz jeszcze: JAKI TEN ŚWIAT MAŁY :mrgreen:
To bardzo się cieszę, że będziesz gościem w Egdware, jakby co, to zapraszam na herbatkę :lol:
A do jakiej szkoły chcesz się zapisać? Crest Schools of English? Jeśli tak, to będziemy się pewnie tam widywać.
O, właśnie zauważyłam, że masz podany nr gg, to zaraz do Ciebie napiszę :wink: -
Agata89 > 20-07-2009, 16:57
Tak, chce sie zapisac do Crest Schools of English. Asia tam chodzila i bardzo sobie chwalila takze mysle, ze szkola warta swojej ceny :wink:
GG mam podany, ale nie uzywam bo nie mam swojego kompa. Uzywam kompa hostow, ale nie wchodze na tak dlugo zeby gg uzywac.
I zgadzam sie z toba: JAKI TEN SWIAT MALY -
shante > 20-07-2009, 17:15
Ajj to szkoda, ale nadrobimy jak przyjadę do Edgware, wtedy będzie czas na pogawędki etc
W sumie CS nie jest aż takie drogie w porównaniu do niektórych kursów językowych w Londynie i okolicach, a też słyszałam wiele dobrego na temat tej szkoły, więc nie mam zamiaru żałować pieniędzy przeznaczonych na naukę.Najważniejszy jest dla mnie język i chociaż początkowo myślałam, żeby sobie odpuścić kurs, to po dłuższych przemyśleniach doszłam do wniosku, że na coś trzeba wydać to kieszonkowe, więc czemu nie ma to być coś tak pożytecznego jak kurs? :wink:
Ach, a ja z dnia na dzień nie mogę się nadziwić, że trafiłam na taką cudowną rodzinę. Co chwilę mnie zaskakują swoją troską o mnie, a mnie ogrania wszechobecny zaciesz!