-
-
Re: Kieszonkowe w Wielkiej Brytani
89dzoana89 > 10-05-2009, 17:58
Nie wszystko mozna miec na pismieale to prawda ze jestes w lepszej sytuacji od poczatkujacych Choc pewnie zdarzaja sie rodziny ktore wola poczatkujace...z tego wzgledu ze moga je bardziej wykorzystac hehe ile ludzi tyle roznych zdan :wink: -
dominikan@ > 10-05-2009, 18:04
Dokładnie Dzona! Moja była hostka np: i jej koleżanki patrzą na to czy przyszła au pairka ma chłopaka bo jeśli tak to źle bo kilka lat temu jej jedna koleżanka miała au pairke która miała chłopaka i bardzo za nim tęskniła i wróciła do domu po kilku tyg. (Ta au pairka była polką i z tego co ja wiem to to wcale nie był jej powód powrotu do domu ale powodem była właśnie rodzina i nie wiedziała jak im to powiedzieć więc wymyśliła sobie bajkę). Teraz natomiast wśród koleżanek hostki jest popłoch żeby nie brać au pairek które są w związkach!!! (no comment -
89dzoana89 > 10-05-2009, 18:16
To mam choc jeden plus;P nie jestem w zwiazku -
jadlasiebie > 10-05-2009, 19:09
to ja tez jestem o jeden atut do przodu( choć osobiście uważam,że host rodzine powinno jedynie interesowac ,czy jestem zamężna czy tez nie, a nie czy kogos mam w Pl) no ale tak jak powiedziałyście-co osoba to inna opinia -
Kachaaa > 10-05-2009, 21:41
ja mam tylko 60 f na tydzien no ale biorac pod uwage ze bilet mi kupuja Hosci to mysle ze to jest ok, chociaz ja sie nie znam o dopiero pierwszy raz jako au pair wyjade.
mam pytanie.
Hostka mi pisala kiedys ze
"We have a broadband internet connection for you to keep in touch with your boyfriend and family too"
wiec mam pytanie - zeby podlaczyc sie do neytu bede potrzebowala jakies kabelki czy router, nie wiem cos takiego?
zakladajac ze laptoka bym z domu wziela?
bio ja sie na tym nie znam :roll: :oops: -
jadlasiebie > 11-05-2009, 9:07
kacha- jeżeli zapewniają Ci neta, to arczej takie rzeczy jak ew. kabelki do niego chyba teżw razie czego zapytaj się ich o to w e-mailu -
Summertime > 11-05-2009, 15:23
To jest tak
W moich obowiązkach lezy to, żeby rano zwlec dzieci z łóżka, pomóc im się ubrać, dopilnować, żeby zjadły śniadanie , hostka zawsze gotuje dla wszystkich i zostawia mi jedzenie do przygrzania dla małych.
Chłopca zaprowadzam na przystanek, małą do przedszkola.
Z obowiązków domowych to w tym rzecz, że hostka nienawidzi prasowaćI za to prasowanie + odkurzanie, ścieranie kurzu i utrzymanie swojej i dzieci łazienki w czystości dostaję więcej kasy.
Niby ma mi to zająć góra 1,5 h dziennie, potem mam kilka godzin wolnego, odebrać dzieciaki i zająć się nimi do powrotu rodziców, czyli gdzieś do 5 p.m. i 2 babysittingi w tygodniu. Za każdy dodatkowy płaci extra a gdybym chciała sobie dorobić to może załatwić u swojej sądsiadki, która nie ma au pairki a takie babysittingi potrzebuje.
Weekendy wolne. Wsio.
A jak będzie to się okażeJasne że wolałabym jechać bez sprzątania, ale uwazam że miejscówa świetna, bardzo dobry dojazd do dużych miast, hostka wydaje się być sympatyczna, dzieci w tym wieku co chciałam, jadę z nimi na wakacje za które oni płacą, no i nawet nie jadę jako summer au-pair, tylko na 1,5 miesiąca, czyli tyle ile chciałam, a strasznie cięzko znaleźć coś na tak krótki okres czasu. Mialam chodzić jeszcze na kurs językowy, ale jak z tym wyjdzie to się okaże. -
Marta85 > 13-05-2009, 19:02
Dziewczyny ile kasy trzeba wziać na początek do UK? -
dominikan@ > 13-05-2009, 20:16
Jesli masz rodzinę która odbierze cię z lotniska to ja bym wizeła min 60-100Ł na wszelki wypadek. -
Kachaaa > 17-05-2009, 0:54
moi z lotniska London Stansted mnie odbiora
na szczescie
nie zgubie sie :lol: :roll: