• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wiza do USA, zalatwianie w UK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• wiza do USA, zalatwianie w UK

• wiza do USA, zalatwianie w UK
  • Re: wiza do USA, zalatwianie w UK

gosia1094 > 12-05-2009, 19:46

[quote name="kamildzianka"]Nie ma za co, napisz pozniej, jak ci poszlo. [/quote]Ok napewno i dzięki .

Asienka > 14-05-2009, 13:03

Ambasada USA znajduje sie kolo Berkeley Square, jest to ogromny budynek wiec go przeoczyc nie mozna

Wizy na 10 lat nie spadaja tu z nieba. Jesli w ogole przekonasz ich, ze wrocisz to przewaznie wize daja czesto tylko na miesiac, jak wrocisz w terminie i wszystko bedzie ok, za drugim razem dostaniesz byc moze na 10 lat.

gosia1094 > 15-05-2009, 1:14

[quote name="Asienka"]Ambasada USA znajduje sie kolo Berkeley Square, jest to ogromny budynek wiec go przeoczyc nie mozna

Wizy na 10 lat nie spadaja tu z nieba. Jesli w ogole przekonasz ich, ze wrocisz to przewaznie wize daja czesto tylko na miesiac, jak wrocisz w terminie i wszystko bedzie ok, za drugim razem dostaniesz byc moze na 10 lat.[/quote]

Dziękuje ,będę próbowała .Jak się nie uda tym razem ,to będę do skutku.Nie pokażę in mojego stanu kąta ,to godzi w moja prywatnośc .Przeszukałam wiele stron w internecie ,w każdym ludzie piszą inaczej .Zgadza sie tylko kwota która muszę zapłacić za wizę .Nigdzie nie ma informacji na temat zgromadzenia dokumentów jakie mi sa potrzebne . Trzeba wypełnić formularz ,i to tyle .Kto wie ,proszę napiszcie .))

gosia1094 > 15-05-2009, 1:17

[quote name="gosia1094"]
    [quote name="Asienka"]Ambasada USA znajduje sie kolo Berkeley Square, jest to ogromny budynek wiec go przeoczyc nie mozna

Wizy na 10 lat nie spadaja tu z nieba. Jesli w ogole przekonasz ich, ze wrocisz to przewaznie wize daja czesto tylko na miesiac, jak wrocisz w terminie i wszystko bedzie ok, za drugim razem dostaniesz byc moze na 10 lat.[/quote]

Dziękuje ,będę próbowała .Jak się nie uda tym razem ,to będę do skutku.Nie pokażę in mojego stanu kąta ,to godzi w moja prywatnośc .Przeszukałam wiele stron w internecie ,w każdym ludzie piszą inaczej .Zgadza sie tylko kwota która muszę zapłacić za wizę .Nigdzie nie ma informacji na temat zgromadzenia dokumentów jakie mi sa potrzebne . Trzeba wypełnić formularz ,i to tyle .Kto wie ,proszę napiszcie .))[/quote]

A pro po stałej pracy ,to jest bez sensu ,zawsze można ją rzucić ,więc nie jest to dobry argument na powrót .

kamildzianka > 15-05-2009, 1:38

1. Formularz wizowy ( pewnie DS-156, ale co jeszcze... dzwon do ambasady)

2. Jedno kolorowe zdjecie

3. Paszport wazny minimum 12 miesiecy

4. Zaswiadczenie o stanie konta / aktualne, 30 dni od daty wystawienia /

5. Zaswiadczenie z miejsca pracy o wysokoÅ“ci aktualnych zarobków oraz zgoda pracodawcy na udzielenie urlopu na czas wycieczki

6. W przypadku prowadzenia dzialalnoœci gospodarczej:

- zaswiadczenia organu skarbowego o dochodach oraz platnoœciach

- dokumenty rejestracyjne / wyciagi z rejestru handlowego, regon, NIP /

7. Zaswiadczenia o stanie majatkowym / np. akt wlasnoœci domu, mieszkania /

8. Uczniowie i studenci przedkaadaja legitymacje szkolna/studencka, indeks i zaswiadczenie ze szkoly lub uczelni o zezwoleniu na wyjazd

Wiesz, jak ktos pracuje od lat, to raczej bedzie trzymal sie miejsca pracy, bo czeka na godziwa emeryture.

Nie pokazesz stanu konta - watpliwe nadzieje na wize. Przeciez musisz udowodnic, ze masz pieniadze i ze nie jedziesz tam gola i wesola do nielegalnej pracy. Po to jest ten wydruk z banku.

Postaraj sie, aby ten twoj znajomy wypelnil I-134 jako sponsor - musi pokazac, ze placi podatki, ze ma staly przychod i stala prace, ze bedzie mogl cie utrzymac na czas twojego pobytu w Stanach.

Jesli bedziesz probowala do skutku, tylko stracisz pieniadze. Trzeba isc raz, a dobrze.

gosia1094 > 16-05-2009, 14:46

[quote name="kamildzianka"]1. Formularz wizowy ( pewnie DS-156, ale co jeszcze... dzwon do ambasady)

2. Jedno kolorowe zdjecie

3. Paszport wazny minimum 12 miesiecy

4. Zaswiadczenie o stanie konta / aktualne, 30 dni od daty wystawienia /

5. Zaswiadczenie z miejsca pracy o wysokoÅ“ci aktualnych zarobków oraz zgoda pracodawcy na udzielenie urlopu na czas wycieczki

6. W przypadku prowadzenia dzialalnoœci gospodarczej:

- zaswiadczenia organu skarbowego o dochodach oraz platnoœciach

- dokumenty rejestracyjne / wyciagi z rejestru handlowego, regon, NIP /

7. Zaswiadczenia o stanie majatkowym / np. akt wlasnoœci domu, mieszkania /

8. Uczniowie i studenci przedkaadaja legitymacje szkolna/studencka, indeks i zaswiadczenie ze szkoly lub uczelni o zezwoleniu na wyjazd

Wiesz, jak ktos pracuje od lat, to raczej bedzie trzymal sie miejsca pracy, bo czeka na godziwa emeryture.

Nie pokazesz stanu konta - watpliwe nadzieje na wize. Przeciez musisz udowodnic, ze masz pieniadze i ze nie jedziesz tam gola i wesola do nielegalnej pracy. Po to jest ten wydruk z banku.

Postaraj sie, aby ten twoj znajomy wypelnil I-134 jako sponsor - musi pokazac, ze placi podatki, ze ma staly przychod i stala prace, ze bedzie mogl cie utrzymac na czas twojego pobytu w Stanach.

Jesli bedziesz probowala do skutku, tylko stracisz pieniadze. Trzeba isc raz, a dobrze. [/quote]

Masz rację,wezmę się za to z rozsądkiem .Może nie będzie to tak szybko jak myślałam ,ale będzie szansa na tak .Dziękuję bardzo za wskazówki ,i rady .Jest to dla mnie bardzo pomocne .Denerwuję się tym załatwianiem.Pozdrawiam .Gosia

Asienka > 18-05-2009, 11:11

Zaswiadczenie o stanie konta - ok wazne, ale nic nie przesadza. Ba, czesto nawet o nie nie poprosza, a jesli nie prosza, to znaczy, ze nei chca, zebys im wciskala cos na sile. Warto wiec zgromadzic jak najwiecej dowodow na to, ze wrocisz, ale trzeba pamietac, ze urzednicy przejrza/poprosza tylko o jakis maly procent z tego co mialas dla nich.

cygan421 > 20-05-2009, 13:57

witam. Mam pytanie! Jakie dokumenty powinienem zabrac na spotkanie z konsulem??? Umowa o prace, u mowa na wynajem mieszkanie, wyciagi z banków, prosze o pomoc i szybko odpowiedz! Pozdrawiam!!!

gosia1094 > 29-05-2009, 8:54

[quote name="Asienka"]Zaswiadczenie o stanie konta - ok wazne, ale nic nie przesadza. Ba, czesto nawet o nie nie poprosza, a jesli nie prosza, to znaczy, ze nei chca, zebys im wciskala cos na sile. Warto wiec zgromadzic jak najwiecej dowodow na to, ze wrocisz, ale trzeba pamietac, ze urzednicy przejrza/poprosza tylko o jakis maly procent z tego co mialas dla nich.[/quote]

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie o wizę,są na prawdę pomocne.Dostałam zaproszenie notarialnie spisane ze sponsoringiem .Mam nadzieję ,że mi się uda dostać tę wizę .Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję .Gosia

gosia1094 > 21-08-2009, 12:01

20tego sierpnia ,czyli wczoraj stawałam na wizę do USA w Londynie.Dostałam odmowę .Jedyny argument jaki miała pani która przeprowadziła ze mną rozmowę było ,że jestem za mało związana z Anglia .Czyli żaden argument.Miałam zaproszenie ze sponsoringiem dowód, że mam stała prace,umowe najmu mieszkania przez okres 3 lat ,wydruk z konta ,jestem tu z córka i nawet mamy psa .Nie patrzyła na to ta pani z góry założyła ,ze mi nie da .Po 4 godzinach czekania rozmowa trwała 2 minuty .Zapytała tylko w jakim celu jadę i nie czekając na odpowiedz przykleiła papier na moim paszporcie i włożyła do okienka zwrotnego.Wspomnę jeszcze ,ze paszport jest moim dokumentem i nie upoważnia do przekraczania tylko granic USA .Papier był z bardzo duża ilością kleju i przyklejony do naszego polskiego ORŁA .Mam teraz po odklejeniu tego papieru cały w kleju dokument .Uważam ,ze to jest nie etyczne a nawet bez szczelne w stosunku do mnie ,dokumentu i POLSKIEGO ORŁA.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna