-
-
Re: Czy jedzie ktoś do USA bez prawka??
kamysia > 15-04-2009, 12:54
. -
Johnson > 15-04-2009, 13:01
U mnie jest to lepiej ,że siostra jest duuuzo starsza, mama mieszka we włoszech, a z ojcem mam taki kontakt jaki mam. Wiem ,że i tak beda tesknic bo to nie uniknione ale nie beda I-szymi ani ostatnimi.
Ja uwazam ,ze to moje zycie i dopoki rodzice chca mi pomoc moge korzystac -
kamysia > 15-04-2009, 13:03
. -
Johnson > 15-04-2009, 13:06
Ten rok, tak daleko od domu na pewno wplynie na nas monstrualnie. W tym wypadku bedziemy musieli nauczyc sie liczyc tylko na siebie w 100%. Bedac w polsce zawsze mozna pojechac do rodzicow czy poprosic ich o pomoc....a tam ? Hah Alone -
kamysia > 15-04-2009, 13:10
. -
cailet > 15-04-2009, 14:06
A ja nie wiem, ja jakoś wiem, że nie będę tęsknić. Pewnie będę się czuła okropnie przez jakiś czas, ale to nie dlatego, że będę tęsknić, tylko dlatego, że z doświadczenia wiem, że potrzebuję mieć w życiu jakiś punkt odniesienia. Zmiany są dobre i ja je lubię ale nie wtedy, kiedy zmienia się wszystko, kiedy nie mam się czego trzymać, nie mam żadnej stałej w życiu. Wtedy się gubię na chwilę. I wiem, że w USA też tak będzie. Bo zmieni się wszystko. Ale jestem na to przygotowana.
A tęsknić? Nie wiem, ja tak nie potrafię. Zawsze wystarczał mi telefon, skype, maile... Jak wyjechałam do Londynu na 4 miesiące i wróciłam, to wszyscy się mnie pytali czy tęskniłam, a ja musiałam mówić że tak i to było dziwne. Już po miesiącu czy dwóch miałam ambitny plan, żeby tam zostać, nie wracać. I tęsknota jakoś nie przyszła mi nawet do głowy
Nie wiem, może ze mną jest coś nie tak, chociaż myślę, że to jest kwestia charakteru, że wystarcza mi taki kontakt (telefon, mail, internet). A z drugiej strony... Nigdy nie mów nigdy -
kamysia > 15-04-2009, 15:14
. -
agulka > 15-04-2009, 15:43
na poczatku nie ma czasu na tesknote... bedziecie pochlonieci nowym zyciemtesknota w moim przypadku przyszla dopiero w okresie swiat i pod koniec 1 roku, kiedy mialam dosc 1 rodziny i chcialam wracac. -
89dzoana89 > 15-04-2009, 22:41
No to ja mam nadzieje ze moja tez tak pozno przyjdzie hehe
Ale kurcze u Was tez nadal nic nowego? :?
Bo ja to tak nie lubie czekac...jesli cos organizuje to lubie tak hop siup i leciec hehe
A to nawet zadna rodzinka sie nie odezwala jeszcze :mad: -
kamysia > 15-04-2009, 23:18
.