-
-
Re: Pomocy!!! co zrobić?
Iren > 03-03-2009, 19:43
no właśnie wydają mi się podejrzani bo co im szkodzi pokazać swoje zdjęcie i jeszcze jestem ich jedyną chętną au pair tzn oni mnie znaleźli i napisali do mnie a ta pierwsza rodzinka z biura też mi się wydaje że szuka sprzątaczki bo coś o weekendach pisali i jeszcze bede z hostka 24h, niby jak z nimi pisze to wydaja sie mili ale pozory myla. Ciekawe czy w koncu znajde jakas rodzine bo szukam szukam i co raz bardziej trace nadzieje ze w koncu spotkam wymarzona rodzine, do biura napisalam maila zeby szukali mi innej rodziny ale oni nawet nie odpowiedzieli nic.
Chyba lapie mnie depresja aupairowa ;p -
Iren > 04-03-2009, 22:52
Dzwonili dzisiaj do mnie z biura i dali mi do zrozumienia że powinnam wybrać tą rodzinę bo oni pewnie już inne nie znajdą bo mało jest rodzin i bla bla bla ale jak im płacę za szukanie to powinni mi chyba kilka ofert przedstawić :/ -
Iren > 05-03-2009, 0:32
jest chętna rodzina z stronki tylko trochę dziwi mnie to że akurat to mnie wybrali z 50 ofert hmm no może mam szczęście albo piszą tak do wszystkich, w gruncie rzeczy jestem dyspozycyjna bo moge przyjechać kiedy chcą nawet jutrooni chcą jak najszybciej au pair mają 3 chłopców
czytałam o jakiejś umowie z rodziną z internetu czy powinnam taką sporządzić?
co o tym myślicie, czytacie jeszcze mnie? -
kamildzianka > 05-03-2009, 0:38
Ja czytam.
A gdzie ty chcesz jechac?
Musisz sie zabezpieczyc - umowa na nie wiecej niz 45h/tygodniowo, stawka czy za godzine, czy za tydzien, platne co ile, obowiazki WYSZCZEGOLNIONE, twoje prawa (samochod, wolne weekendy), godziny pracy. Musisz miec wszystko na pismie, wszyscy podpisujecie i masz w razie czego dowod, jesli rodzinka bedzie nie fair. Rowniez i ty musisz sie z takiej umowy wywiazac.
Spojrz tu:
http://www.aupairfoundation.org/pdf/HF% ... eement.pdf -
justineee > 05-03-2009, 0:51
Iren, jak Twoje sprawy? Juz wybrałas kogos? Ja tez wybieram sie jako au pair do Francji -
Iren > 05-03-2009, 1:17
więc tak są chętne dwie rodziny obie mają 3 chłopców do 8 lat, samochodu nie bede mieć bo nie mam prawa jazdy
jedna rodzina proponuje mi kurs po promocyjnych cenach, jedna rodzina chce zaplacic za bilet (pociag) a druga chce zaplacic za polowe ta od kursu;p pracuje 30godzin tygodniow mam wolne srody i weekendy i raz w tygodniu babysiting.
justineee dokladnie sie wybierasz? -
Iren > 05-03-2009, 1:17
100euro za tydzien -
Iren > 05-03-2009, 1:20
zapomnialam dodac ze ci od kursu wlasnie chca podpisac taka umowe bo mieli jedna au pair co do nich nie
a druga rodzinka miala zawsze polke au pair i bardzo by chcieli zebym u nich byla zaraz wszystko przetlumacze na spokojnie i pomozecie mi podjac decyzjebo ja narazie to bujam w oblokach i mam usmiech jak baban ;p
mam nadzieje ze to zaden pic na wode i naprawde do nich pojade
kamildzianka dzięki za linka -
Iren > 05-03-2009, 1:48
1 rodzina:
maja 3 chlopcow od 4-8 l.
mieli już 4 au pair z Polski
Mogą mi pomóc zapłacić za podróż polowa biletu
kurs języka angielskiego
gry sport spacery basen z chłopcami
w miasteczku sa 2 kort 3 baseny 2 badmitony konie mini golf koszykowka
mają 15 dni wakacji w kwietniu i lipcu
maja malego psa
dzieci spedzaja czas w szkole od 8.30 do 18.30 pn,wt,czw,pt
1 godzina od Tulozy
110euro za tydzien
moge przyjechac z rodzina
pokoj z lazienka
pobyt w nocy z dziecmi bo czasami pracuja w nocy 2 razy w tygodniu
ich harmonogram nie jest ustalony beda sie umawiac tydz po tydz
minimum 1 dzien wolnego
internet i tv
i chca mi zaplacic polowe ceny za bilet pociagiem paryz-krakow-paryz -
Iren > 05-03-2009, 1:55
II rodzina:
3 dzieci 2-4l
maja basen
20 m2 pokoj au pair
chcieli wiecej zdjec
75euro za tydzien
dostep do internetu
tydzien wolnego w czerwcu od 7do 14
30godzin tyg
czasami babysitting
kurs francuskiego na Uniwersytecie
placa polowe biletu
prace domowe
kapiel zabawa z dziecmi chodzenie z nimi na pobliskie jezioro czytac ksiazki przed snem