-
-
Re: Umowa z rodzina z netu
agulka > 24-04-2009, 10:55
uwazam, ze zawsze lepiej zorganizowac wyjazd legalnie. chodzi glownie o ubezpieczenie w razie wypadku - odpukac - ale zawsze warto sie zabezpieczyc
powodzenia -
kaasiaa > 24-04-2009, 17:11
no też mi sie tak wydaje. ale tylko wydajedlatego zapytuje czy ktos taką umowę podpisywał -
agulka > 24-04-2009, 19:33
ja wyslalam wszystkie dane, jak przyjechalam poszlam z hostka do urzedu , podpisalam kontrakt, zlozylam podanie o permit i dostalam ...po 4 miesiacach
podpisalam kontrakt w 2 wersjach - 1 oficjalny dla urzedu, 2 miedzy hostami i mna. wg prawa nie moglabym zarabiac tyle ile zarabiam, a moi z gory obiecali mi normalne pieniadze, wiec chcieli, zeby czula sie pewnie i podpisalismy "nasz" kontrakt -
marlenao > 24-04-2009, 19:38
Czy moze mi ktos napisac strony na ktorych mozna szukac rodzin goszczacych ?? -
agulka > 24-04-2009, 19:46
www.greataupair.com - tam jest mnostwo rodzin z usa -
marlenao > 24-04-2009, 20:12
dziekuje Ci bardzo
kurcze cos sie nie moge tam zarejestrowac ;/ -
kaasiaa > 24-04-2009, 20:58
[quote name="agulka"]ja wyslalam wszystkie dane, jak przyjechalam poszlam z hostka do urzedu , podpisalam kontrakt, zlozylam podanie o permit i dostalam ...po 4 miesiacach
podpisalam kontrakt w 2 wersjach - 1 oficjalny dla urzedu, 2 miedzy hostami i mna. wg prawa nie moglabym zarabiac tyle ile zarabiam, a moi z gory obiecali mi normalne pieniadze, wiec chcieli, zeby czula sie pewnie i podpisalismy "nasz" kontrakt[/quote]
achaa, a pamietasz co tam było w tym oficjalnym kontrakcie?
u mnie może być troche problem, bo ja pa 4 miesiącach to juz bede w domujade tylko na 3... -
agulka > 24-04-2009, 21:49
aaa nie wiedzialam, ze tylko na 3 miesiace.w kontrakcie byly dane osobowe moje i hostow, godziny pracy, wynagrodzenie, ilosc dni wolnych, zagwarantowanie wyzywienia i pokoju, oplate za szkole jezykowa. i obowiazki. -
kaasiaa > 24-04-2009, 22:45
acha czyli nic strasznegodzieki. -
Kachaaa > 25-04-2009, 9:08
ja nie podpisywalam nic