• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wybory rodzinek...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• wybory rodzinek...

• wybory rodzinek...
  • Re: wybory rodzinek...

idril > 22-02-2008, 17:31

ciche i niesmiale dziecko mozna z czasem do ciebie osmielic, oswoic.

gorzej jakby to byla odwrotnosc.

sama opiekowalam sie chlopcem ktory na poczatku nie za bardzo mial do mnie zaufanie i sie wstydzil mnie. dwa tygodnie pozniej nie moglam sie od niego odczepic

Vorissa > 22-02-2008, 17:42

Jula, chodzi o to, że ta dziewczyna jest tak anstawiona bardzo na 'NIE' - do ludzi, to tak ogólnie, bardzo ciężko jest j? do siebie przekonać, no i to jaki? uparciuch... przynajmniej tak wynika z maila tej dziewczyny, - ale po pewnym czasie można j? jak?? przekonać do siebie... (btw, ta dziewczynka ma 11 lat)

idril > 22-02-2008, 17:48

aaa no ja myslalam ze to jakies male niesmiale dziecko.

tak to troche trudniej bedzie.

ale nie krytycznie

Vorissa > 22-02-2008, 17:50

no i wła?ciwie to opieka nad ni? to odpada, bo już duża i nie potrzebuje, zajmuje się sama sob?.

póki co rodzinka zapowiada się ciekawie ;-)

Ninka Jones > 23-02-2008, 0:26

nie chce Cie straszyć Vorissa, ale je?li tam pojedziesz to przygl?daj się jej uważnie. ja od razu zauważyłam że z moim Shawnem jest co? nie tak, po 2 miesi?cach się dowiedziałam że chłopiec ma padaczkę 8O

Vorissa > 23-02-2008, 0:55

Ninka to tylko 1 rodzinka z kilku opcji (przynajmniej w UK i blisko Londynu )

Ninka - osoby bardzo nie?miałe zdarzaj? się, wiem jaka ja byłam jeszcze kilka lat temu, potrafiłam nawet przez tydzień siew szkole do nikogo nie odzywać... więc jako? specjalnie mnie to nie dziwi... poza tym to 11 lat - okres głupiego dorostania, buntu itp, a jak ma tam jak?? koleżankę która albo u nich siedzi cały czas, albo id? do niej...

nie wiem, dopytam jeszcze o ni? dokładnie, ale nie wydaje mi się żeby była chora czy co?...

pawlok > 23-02-2008, 6:59

[quote name="Ninka Jones"]nie chce Cie straszyć Vorissa, ale je?li tam pojedziesz to przygl?daj się jej uważnie. ja od razu zauważyłam że z moim Shawnem jest co? nie tak, po 2 miesi?cach się dowiedziałam że chłopiec ma padaczkę 8O[/quote]

ale jak sie dowiedzialas? Tzn chodzi mi o to, czy rodzice dzieciaczka ukrywali to przed Toba, czy sami nie wiedzieli do pewnego czasu?

Ninka Jones > 23-02-2008, 14:07

on byl cofniety w rozwoju i to bylo widac. tata mi oswiadczyl praktycznie przed moim wyjazdem i troche sie zdziwil ze jego zona mi nie powiedziala :?

idril > 24-02-2008, 20:47

apropos listow aktualnych operek.

dostalam maila od rodziny. pisza takie rozne standardy co inne. ze dzieci kochane, ze grzeczne, ze kursy, ze starsza siostra, rodzinna atmosfera

na koniec dopisala sie operka z Polski.

ze dzieci okropne - wiecznie maja swoje humorki

ze chomik ciagle spi albo nie zyje- ona tego nie wie

ze koty cos tam i ze pies smierdzi.

ale ze fajna to okolica na imprezeowanie i shopping.

i teraz to ja nie wiem czy to mialo mnie zachecic czy zniechecic.

brak mi slow.

Vorissa > 24-02-2008, 22:09

Jula, a sk?d ta rodzinka ? lo brzmi trochę podobnie do tej co do mnie pisała, ale u mnie to było łagodniej i bardziej przyjaźnie :lol: :lol: :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia