-
-
Re: Moja historia pobytu w USA, Atlantic Beach,FL
twin > 15-08-2007, 22:47
do Kitnes
Ja planuję na przyszły rok wylecieć do USA- naturalnie jak wszystko wypali...
Teraz powoli zaczynam się rozgl?dać. Można powiedzieć, że wybrałem już agencję - ale jeszcze nic pewnego
W moim przypadku muszę wszystko znacznie szybciej załatwiać - jestem chłopakiema od końca wrze?nia zaczynam działać poważnie...
No i na pewno znajdziesz z nimi jaki? temat po przyjeździe. Pewnie sami Cię zagadaj?... -
idril > 15-08-2007, 22:59
na ja jeszcze tez mam maturalna klase przed soba:/
najgorszy rok bedzie
ale juz kombinuje gdzie pojade we wrzesniu za rok
bo na wakacje chce sie zalapac jako wychowawczyni na koloniach (chce troche PL zobaczyc) i bede robic kursy pedagogiczne od listopada
zobaczymy jak to mi sie ulozy... -
Kitens > 16-08-2007, 1:16
oo Wampirek zycze powodzenia, juz domyslam sie co czujesz ajj bede miec to samo.
Twin ja rok temu tez myslalam o au pair i odrazu sie zapisalam na prawko i zdalam za pierwszym razembo sobie wkrecilam ze musze zdac. Jako chlopak dobrze zebys mial np.karte plywacka , kurs pierwszej pomocy itp. cos co wyroznilo by Cie sposrod dziewczyn.
Oczywiscie odrazu moge powiedziec , ze referencje to mozna miec takie sciemy ze szok. Juz nam 2 biura ktore w gole ich nie sprawdzja.. wiec jesli chcecie cos pokoloryzowac to mozecie to zrobic
Idril matura to latwizna jakich malo (oczywiscie na podstawowym poziomie), ja wlasnie taki poziom sobie wybralam, bo juz wiedzialam, ze chce leciec do USA i tam wiazac przyszlosc z chlopakiem.. wiec nawet nie uczylam sie nic, tylko na polaka przeczytalam kilka streszczen wazniejszyh lektur, ang. to sama z siebie umialam a gegre ktora wybralam to na logike pocisnelam bo w sumie duzo jest wykresow itp . W tamtych szkolach w USA (nie chodzi mi o kursy dla au pair) wazne jest to ze masz mature, ich juz nie obchodzi czy to bedzie z histori (bo i tak to w wiekszosci hostoria polski na maturze jest)i czy gegry i tak tam trzeba zdac egzamin z ang. i tym podbne egzaminy w zaleznosci ukierunkowania szkoly. Zycze poowdzenia w tej ostatniej klasie maturalnej. Mysl lepiej o 100dniowce -
idril > 16-08-2007, 22:52
no ja myslami jestem daleko, daleko za matura.
jestem juz na kolejnych wakacjach.
i mysle teraz co tutaj przez ten rok szkolny moge jeszcze zrobic zeby moja oferta na au pair po raz drugi byla jeszcze atrakcyjniejsza.
na pewne prawko
karte plywacka mam
certyfikta czy jak to sie tam na zywa z pierwszej pomocy mam
chce zrobic kurs pedagogiczny
i nic mi innego jeszcze do glowy nie przychodzi.
ja to mam swira juz na tym punkcie
ale tak mysle ze teraz latwiej bedzie mi znalezc wymarzona rodzinke bo nie dosc ze to bedzie moj drugi raz, to i prawko (mam nadzieje) bedzie i na rok chce
ale zobaczymy
na razie matura no i jak powiedzialas 100dniowka -
Kitens > 16-08-2007, 22:58
idril no niezle Ty to masz super referencje, zobaczysz beda sie do Ciebie pchac rodzinki, uwierz mi, a jak jeszcze napiszesz wypasiony list to juz w ogole. Ja moim zdaniem napisalam calkiem fajny i co najwazniejsze dlugi i mily do czytania. To wlasnie ten list sprawil ze moja host rodzinka sie mna zafascynowala. Pisalam na luzie nie sztywniacko i chyba to bylo najlepsze. -
Ninka Jones > 17-08-2007, 1:48
Julka ja mam to samo!
Tez jestem juz daleko za matura... Dzien po powrocie ide sie na prawko zapisac, FCE mam zdany, ten kurs pedagogiczny to drogi jest? a agencje tez juz wybralam, we wrzesniu bede kompletowac papiery, a o liscie mysle juz teraz, ale zdjecia mam wypasione
Bede wybrzydzac! I tak sobie mysle ze moze po tych 2 miesiacach meki ktos z gory da mi cudna rodzinke z Dannym za plotem... choc wystarczy to pierwsze... Danniego jakos znajde
ps. Dalam dzis hostce formularz z referencjami do wypelnienia, ale powiedzialam zeby sie nie spieszyla, mialam dac jej we wtorek przy wyplacie, ale dalam dzisiaj, a teraz ma nocki do konca tygodnia, wiec pewnie przed wyjazdem mi odda... :? ciekawa jestem czy beda sie do uzytku nadawaly. Dobrze ze z Polski bede miala w razie czego. -
Kitens > 17-08-2007, 17:49
Ninka super masz z referencjami, napewno najlepsze sa referencje jako "byla au pair". Dzisiaj kupilam foto album o polsce tak jak wiekszosc dziewczyn tu doradzalo. Teraz najwazniejsze mi zostalo : prezenty dla dzieciakow. W tym to bedzie problem -
idril > 17-08-2007, 23:30
Ninka dziewczyno to ile Ty masz lat? ja dalabym reke sobie uciac ze Ty w moim wieku jestes!
ej no to ja nie wiem co sie dzieje. bo ktos byl tutaj w moim wieku na pewno!
czuje sie skolowana 8O -
idril > 17-08-2007, 23:31
niewazne.
nie umiem czytac, jak zwykle.
ktory to juz raz palnelam cos bo zle przeczytalam-?!
no ktory pytam sie?
slepa jestem! :? -
idril > 17-08-2007, 23:34
kursy nie wiem jeszcze. jak wroce do domu topojde do mobilnego centrum edukacji (swietne tam mlode babki sa i zawsze pomoga) i sie dowiem wszytkiego i podam dalej