-
-
Re: Rematch, zmiana wizy
gatta > 25-01-2012, 18:08
Piotr, ty nadal nie rozumiesz.
D.mag, jesli nie chcesz być już Au Pair, nie zależy ci na tym, żeby agencja znalazła ci nowa rodzine i jestes w Europie (przepraszam, ale jakoś mi umknelo, gdzie opekrujesz) to zrób dokładnie tak jak myslalas- popros o referencje i na drugi dzień odejdz. Skoro tak złe cię tam traktują i uwazaszasz, ze na to zasługują- zostaw ich z
dnia na dzień. -
d.mag > 25-01-2012, 22:57
nie wiem co z tym Piotrem, ale czytanie ze zrozumieniem u niego leży i kwiczy
już abstrahując od tych referencji bo widzę, że nigdy nie zrozumiesz jasnej i klarownej wypowiedzi,
chyba nigdy nie załatwiałeś poważnych spraw i nie wiesz jak znacząca jest data i podpis.
dzięki gatta, że chociaż ty rozumiesz o czym mowa.
nie wiem dlaczego dajesz upust swoim emocjom pisząc żebym pakowała się i wracała do kraju czy co tam chcę robić, nie dość, że jesteś mało rozumny to jeszcze chamski, nie wspominając już o męskim au parkowaniu, jako mężczyzna mógłbyś wyjechać do obcego kraju bez żadnych obaw i szukać normalnej pracy. -
hellomaurice > 25-01-2012, 23:27
d.mag, zgodzę się. Poproś rodzinę o referencje, po czym skontaktuj się ze swoją agencją, opisując im dokładnie swoją sytuację i uzasadniając decyzję - to na pewno nie pierwszy raz, kiedy dziewczyna rezygnuje z programu przez problemy z rodziną. Niczego nie przemilczaj, może dzięki temu pomożesz ich kolejnej potencjalnej au pair (nie wiem, czy mogą ich wykluczyć z programu, ale przypuszczam, że tak). A tym sposobem dostaniesz do łapki podpisany przez nich dowód na to, że ty dobrze wywiązywałaś się ze swoich obowiązków, i nic co w złości wymyślą po twoim odejściu nie będzie miało większego znaczenia.
A co do postów Piotra - śmiać się albo płakać. Facet, wyjedź jako au pair do polskiej rodziny, przyda ci się language improvement -
Piotr > 26-01-2012, 0:38
""chyba nigdy nie załatwiałeś poważnych spraw i nie wiesz jak znacząca jest data i podpis.""
Jezeli uwazasz ze referencje od hostow po pobycie trzymiesiecznym to "zalatwianie powaznych spraw"to ty chyba nigdy takich spraw nie zalatwialas.Uwazam ze referencje sa zbedne (przeczytalem kolejny raz post)no i cholera nie ma wzmianki co chcesz z tymi referencjami robic.
W polsce wystarczy ci w CV napisac ze bylas w UK a jezeli bedziesz tu,to pisemna referencje mozna uzyc jako (no juz nie napisze co).Jezeli uwzasz ze ta referencja bedzie ci potrzebna(i jest niezbedna) to popros o to,a nastepnie ich opusc.
Ja osobiscie uwazam ze to zbedne,takie moje zdanie.Chyba teraz kumacie bo podalem przklad w powyrzszym poscie nikt nie kuma.Dla mnie referencja pisemna od hostow jest niewiele warta.Jezeli ktos uwaza inaczej ma do tego prawo i moze tak owa referencje od hostow uzyskac.Jezeli bym byl na twoim miejscu poprostu bym odszedl bez referencji.Pierwsza au-pair u moich obecnych hostow byla niecaly tydzien uciekla.Jezeli nie zrobilas tego wczesniej stracilas 3 miesiace zycia i chcesz od nich referencje wez ja.
Is it clear now???
Jezeli teraz nie kumacie to ja sie musze chyba na angieslki przerzucic.
""nie wspominając już o męskim au parkowaniu, jako mężczyzna mógłbyś wyjechać do obcego kraju bez żadnych obaw i szukać normalnej pracy.""
Zdaze sie jeszcze napracowac,a au-parowanie traktuje jako darmowa nauke jezyka.Nie bede jak miliony polakow na obczyznie mowil tylko po polsku tylko staram sie integrowac. -
hellomaurice > 26-01-2012, 1:28
Cytat:mam gdzieś ich referencje(nie chcę być już au pair) są tylko po to, aby ich słowa wypowiedziane dzień przed moim wyjazdem dały mi zabezpieczenie przed oszczerstwami, które mogli by wypowiedzieć po moim wyjeździe.
Piotrze, zanim odpowiesz, przeczytaj powyższy cytat kilkadziesiąt razy bardzo uważnie, i - uwaga, daję podpowiedź! - pomyśl, czy nie koliduje z twoim
Cytat:cholera nie ma wzmianki co chcesz z tymi referencjami robic.
I przestań naskakiwać na ludzi za to, że masz poważne problemy z czytaniem i pisaniem. -
angelaa > 26-01-2012, 1:30
[quote name="Piotr"]Uwazam ze referencje sa zbedne (przeczytalem kolejny raz post)no i cholera nie ma wzmianki co chcesz z tymi referencjami robic.
W polsce wystarczy ci w CV napisac ze bylas w UK a jezeli bedziesz tu,to pisemna referencje mozna uzyc jako (no juz nie napisze co).Jezeli uwzasz ze ta referencja bedzie ci potrzebna(i jest niezbedna) to popros o to,a nastepnie ich opusc.[/quote]
Naprawdę nie potrafisz zrozumieć, że ona potrzebuje referencji, żeby później nie być oskarżana? D.mag powtórzyla to już chyba 100 razy w tym wątku, a Ty dalej nie kumasz!
[quote name="Piotr"]
Zdaze sie jeszcze napracowac,a au-parowanie traktuje jako darmowa nauke jezyka.Nie bede jak miliony polakow na obczyznie mowil tylko po polsku tylko staram sie integrowac.[/quote]
a szkoda, przydałoby ci się trochę polskiego poduczyć, bo Twoje wypowiedzi nie maja ani ładu ani składu a do tego są nie na temat. Przejdź na angielski, może naprawdę łatwiej będzie Cię zrozumieć
chyba zaczynam tracić wiarę w ludzi -
gatta > 26-01-2012, 1:30
Piotr, to ja postaram ci się wytłumaczyć, po co autorce wątku referencje. Otóż, d.mag trafiła do rodziny, która niekoniecznie jest udana. D.mag chce od niej odejść. Rodzina powiadamia agencje, ze d.mag nie jest już ich Au Pair. Agencja pyta "dlaczego?". Rodzina odpowiada "bo to nieodpowiedzialne dziewczyna, która nie potrafi się zając naszymi cudownymi dziećmi. Biła je i wzywała. I jeść nie dawała. I każdej nocy imprezowala. I w ogóle to najgorsza opiekunka jaka świat widział.", bo przecież nie powiedzą "zle te dziewczynę traktowalismy, dlatego ucieka". I d.mag właśnie chce się tymi referencjami zabezpieczyć przed ewentualnymi oszczerstwami ze strony rodziny. D.mag chce mieć papier, który pokaże w agencji i powie "patrzcie państwo, wczoraj napisali, ze świetna ze mnie osoba". -
angelaa > 26-01-2012, 1:34
czasami naprawdę brak tu moderatora, który zrobiłby z czymś takim porządek -
Piotr > 26-01-2012, 1:39
Po jak cholere ci zaswiadczenie ze maja dobre zdanie o tobie wasze drogi sie rozchodza nie potrzrebujesz zaswiadczen.Moja obecna rodzia ich pierwsza au-pair byla tydzien uciekla nic nie mowiac i nie obchodzila ja opinia hostow.
Znam au-pair ktora program olal to dlaczego au-pair miala by tego nie zrobic.
Co ci po ty ich refeencjach,zaswiadczeniach???? po jaka cholere ci???
Do niczego ci referencje nie potrzebne a program nas olewa to au-pair tez moze. -
angelaa > 26-01-2012, 1:40
[quote name="Piotr"]Po jak cholere ci zaswiadczenie ze maja dobre zdanie o tobie wasz drogi sie rozchodza nie potzrebujesz zaswiadczen.Moja obecna rodzia ich pierwsza au-pair byla tydzien uciekla nic nie mowiac i nie obchodzila ja opinia hostow.
Znam au-pair ktora program olal to dlaczego au-pair miala by tego nie zrobic.
Co ci po ty ich refeencjach???? po jaka cholere ci???[/quote]
BRAK MI SŁÓW, proszę Cię, nie pogrążaj się bardziej