• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Objawy au pairskiej zalamki

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Objawy au pairskiej zalamki

• Objawy au pairskiej zalamki
  • Re: Objawy au pairskiej zalamki

Gość > 04-10-2007, 18:38

ja stane w obronie dunskiego jezyka, bo od kiedy rozumiem w miare to zaczal mi sie nawet podobac

a zarcie.. kazdy ma inne gusta - mnie finskie i szwedzkie zarcie smakuje bardzo, a znam takich, ktorzy marudza

to nie jedzenie tylko sposob przyrzadzania. A przyrzadzam sobie sama ewentualnie robi to moj facet, ktory gotuje najlepiej na swiecie (poza moja babcia )

martamaua > 05-10-2007, 14:08

Louhans podpisuje sie pod wszystkim! W 100%!

Taaak Emi plastik podawany na wiele sposobow hehehe

Gość > 05-10-2007, 16:03

sa ludzie, ktorym smakuje tylko jedzenie polskie, ale nie znaczy, ze w danym miejscu jedzenie jest totalnie ble

jak juz mowilam, slyszalam opinie ze szwedzkie jest be a wcale nie moge sie z tym zgodzic

Karolina_c > 05-10-2007, 20:19

Mnie finskie smakuje tylko no, ze troche za czesto dla mnie. Nie wiem czy to tylko u mnie ale wszystko opiera sie na miesie mielonym, dodaje sie to do wszystkiego. Wydaje mi sie, ze polska kuchnia jest co do tego bardziej zroznicowana.

Gość > 06-10-2007, 18:43

a minus polskiej kuchni: wysoki cholesterol i mnostwo tluszczu

Vorissa > 06-10-2007, 19:06

Oj Emi, ale spójrz na takie żarcie w USA - same fast foody, w UK z tego co mi znajomi mówi?, którzy tam byli jest to samo...

Francja - jakie? żabki i inne tego typu, ohydztwo. Polskie jedzenie jest bardzo dobre, i wcale nie aż takie kaloryczne ani z duż? ilo?cia cholesterolu, jedyny minus u LUDZI to taki, że nie potrafi? ł?czyć dań i odpowiednich składników. Nie powinno się pić herbaty z cytryn? i cukrem, nie powinn? się pić herbaty do kanapki z serem, powinno się używać tylko soli kamiennej, zamiast oleju i smalcu powinno się używać oliwy z oliwek, masło nie jest w ogóle konieczne np. na kanapkach, etc... Jest jest zdrowe, wystarczy je odpowiednio przygotowywać itp. A, że często odwiedzam dietetyka to wiem dużo na ten temat...

(-:MARZENA:-) > 06-10-2007, 19:52

ja tam z aupairskim zarciem nigdy nie mialam problemow...problem tkwil raczej w mojej psychice....a mianowicie zajadanie tesknoty....nie wazne co, ile, jak czesto jadlam....zawsze lazilam glodna...a kg przybywalo....eh po wakacjach jestem 4kg do przodu i nijak tego zbic nie moge

Karolina_c > 06-10-2007, 20:15

[quote name="Emi"]a minus polskiej kuchni: wysoki cholesterol i mnostwo tluszczu[/quote]

True, true. No ale w finskiej to niby kevyt wszystko? (light)

Gość > 06-10-2007, 21:42

Yoanna, wiem po swojej watrobie jak to jest z jedzeniem w Polsce i nie ma sie to wcale najlepiej

owszem, smaczne jest bardzo, ale organizm moj mowi swoje (nie przyczytane w zadnych ksiazkach, po prostu z wlasnego doswiadczenia)

a co do tych rzeczy, ktorych powinno sie/nie powinno sie: nie powinno sie jesc salatki, w ktorej jednoczesnie sa ogorki i pomidory, bo jakiestam skladniki sie neutralizuja i witaminy z zadnego z tych warzyw nie sa przyswajalne

no ale temat o kuchni to oddzielnie juz tu kiedys byl bo ja mialam jeszcze taka ladna idee opisac, mianowicie ciasto, do ktorego nie uzywa sie ani grama masla/margaryny, a smakuje wysmienicie

ale to moze innym razem

Karolina_c > 07-10-2007, 9:42

[quote name="Emi"] nie powinno sie jesc salatki, w ktorej jednoczesnie sa ogorki i pomidory, bo jakiestam skladniki sie neutralizuja i witaminy z zadnego z tych warzyw nie sa przyswajalne[/quote]

a ja taka zawsze robie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna