• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

dodatkowe pieniadze

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• dodatkowe pieniadze

• dodatkowe pieniadze
  • Re: dodatkowe pieniadze

Karolina_c > 27-04-2007, 17:45

hmm to mozna sie tylko zarejestrowac i nie placic podatku, czy jak? (o Finlandie mi chodzi). Musze sie tymi przepisami zainteresowac :roll:

Gość > 29-04-2007, 14:16

Zapytaj prywatnie Senni, z tym ze nie wiem czy Ci szybko odpowie, bo nie ma teraz neta...

Ale z tego co wiem to w krajach nordyckich sie nie da, albo jestes i placisz, albo nie placisz i nie istniejesz (niemalze).

Karolina_c > 11-06-2007, 22:38

chyba sobie znajde jakas dodatkowa pracke jak mala wroci do szkoly. Bo w sumie bede wolna wtedy i od 9 do 15 bede mogla pracowac no i w weekendy. Ale z drugiej strony nie wiem czy dam rade z nia usiedziec pozniej bo od 15 do 20... No i w koncu moze bym dorwala ten numer ewidencyjny...

Grizzly > 11-06-2007, 23:42

A mi moja hostka na samym pocz?tku napisała, że mogę mieć jak?? extra job, np. sprz?tanie u s?siadów, babysittingi, albo praca w lokalnym pubie, bo poprzednie operki tak robiły i że fajnie;]

I na pewno z tego skorzystam ^ ^

Karolina_c > 13-06-2007, 7:29

ja tez tak chce ;/ ale dopiero po wakacjach, teraz to normalnie w tym tygodniu 45 godzin pracuje ;/ przyszly nie lepiej... Ale sie wrabalam w wakcyjny czas kiedy dziecko ma wolne od szkoly... a mialo byc tak pieknie...

edyta_s > 13-06-2007, 18:42

A ja szukam i szukam, ale w tej mojej mega wielkiej miescinie nie moge nic znalezc, a za duzego wyboru nie mam, bo tu (Niemcy) przeciez pracowac nie wolno. A mam tyle wolnego czasu, ze sie chyba zanudze.

Grizzly > 13-06-2007, 19:48

Edyta, a jakiegos sprz?tania, baby sittingów u s?siadów by? nie chciała? Czy nie ma takiej możiwo?ci??

edyta_s > 15-06-2007, 1:12

Moze sprzatanie to srednio, ale wlasnie babysittingu poszukuje i ciezko idzie, ale hosci probuja mi pomagac. Tutaj co 2 dziewczyna opiekuje sie jakims dzieckiem i wszystko po znajomosci.

Grizzly > 15-06-2007, 1:44

Jeszcze nie wyjechałam a już przyszła s?siadka chce mnie poznać, i żebym jej baby sittingi robiła, no i mam extra baby sitting w sobote 30. czerwca u siebie, bo ho?ci id? na koncert, no bosko xD

Chyba mi tumiwisizm przechodzi ^ ^

Gość > 15-06-2007, 9:32

Grizzly, a umowilas sie z nimi dokladnie, ze beda ci za baby-sittingi w weekendy placic? Bo wiekszosc rodzin wpisuje to w normalny schedule (np moja byla raz w miesiacu i faktycznie, w zasadach au pair w Szwecji raz w miesiacu w weekend jest gratis niestety, ale moi cos tam zwykle rzucili - a jak nie to mozna bylo sie chociaz Coli opic i chipsow nazrec przy jakiejs glupawej komedii)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia