• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Misz Masz. Odświeżamy! Przyszłe (i obecne) AuPair'ki <3

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Misz Masz. Odświeżamy! Przyszłe (i obecne) AuPair'ki <3

• Misz Masz. Odświeżamy! Przyszłe (i obecne) AuPair'ki <3
  • Re: Misz Masz. Odświeżamy! Przyszłe (i obecne) AuPair'ki <3

ilona93 > 06-05-2014, 20:01

Witajcie Dziewczyny!

Jestem tutaj nowa

Potrzebuje się poradzić i dlatego zdecydowalam się napisać

Mianowicie, wczoraj odezwała się do mnie, nie wiem, może już 10, rodzinka. Mają bardzo fajną, wyczerpującą aplikacje, dwójka dzieciaczków -dziewczynka 6 lat i chłopiec 4 Ich obecna au pair też jest Polką! Na dniach będę z nią rozmawiać, wszystkiego się dowiem, a w sobotę będę rozmawiać już z rodzinką

Wszystko ładnie.. ale..

Są z Waszyngtonu D.C. ...

Wiem wiem - nigdy nie powinno się patrzeć na lokalizacje.

Ale mnie to jakoś odrzuca.. To oczywiste, ze każda z nas chciała by polecieć do Cali czy na Florydę, ale mało która ma to szczęście

Po prostu boję się, że nie będzie tam po prostu co robić i że będzie nudno i że będę żałować...

Któraś z Was wybiera się, była, będzie w Waszyngtonie? Co byście mi poradziły?

Byłoby CUDOWNIE znaleźć już perfect match, ale na pewno nie będę się do niczego zmuszać.

Ciekawe co ich obecna au pair mi powie, czekam na tą rozmowe z niecierpliwością. )

Ściskam Dziewczynki, powodzenia i miłego wieczoru!!!

Sunniva > 06-05-2014, 22:52

Znaczy ee... Masz lokalizację w stolicy i boisz się, że będziesz się nudzić?
    California i Floryda to ogromna konkurencja, niektórym się udaje, niektórym nie. Oczywiście ja nikomu nie doradzam jechania gdzieś posrodku niczego do Ohio, ale Waszyngton to nie jest jakieś zadupie Nazywane stolicą sztuki, dużo sportów, muzeów, koncertów, wydarzeń...
    Poza tym najpierw porozmawiaj z rodzinką, potem będziesz analizować, nic na wyrost.

ilona93 > 06-05-2014, 22:56

Hehe

To tak tylko dlatego, że chyba mi nawet zależy na tej rodzince.. ;>

Zreeesztą... taka już jestem! niestety

Ale oczywiście, racja - najpierw muszę z nimi porozmawiać, czekam na rozmowę zarówno z rodzinką jak i ich au pair

Sunniva > 06-05-2014, 23:02

Po prostu jak fajna rodzinka to taka lokalizacja to jeszcze nie tragedia. Ja osobiście lecę do UK i owszem, wolałabym Londyn, ale zgodziłam się na malutkie miasteczko 30 min. od Londynu, trza iść na kompromisy Waszyngton D.C. jest oki moim zdaniem, gorzej z deszczowym stanem Waszyngton, ale to całkiem co innego

yamisouls > 07-05-2014, 1:13

Serio Waszyngton jest spoko opcja. Jest tam multum au pairek, w tym polek,  jest czysto i ładnie, lokalizacja dobra do zwiedzania weekendowego całego wschodniego wybrzeża... Wiek dzieci super też moim zdaniem... Poza tym przed rozmową to cieżko powiedzieć, zobaczysz jak się bedziesz czuć po

ilona93 > 08-05-2014, 8:35

no właśnie miałam też ostatnio rodzinke ze stanu Waszyngton, co prawda nie odezwali się do mnie, ale to chyba lepiej

macie rację!! dzisiaj wieczorem mam rozmowe z ich obecną au pair to, że jest Polką, tylko ułatwia sprawę, o wszystko się ładnie wypytam

hmm.. maj to świetny miesiąc na perfect match haha, poza tym miałabym piękny prezent na 21. urodziny
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia