-
-
Re: Nowicjusz na au pair czy to możliwe???
Yoanna > 08-02-2006, 20:32
hehehe Marzena czy glupawka jest zarazliwa? :lol:
wlasnie z londynem taki problem ze tam wszyscy chca jechac, ale coz.. ja nadziei nie trace :wink: aczkolwiek dostalam oferte z innego miasta, tylko na summer wiec kto wie hehe :wink: ale jeszcze zbyt wczesnie zeby w ogole o tym myslec, w kwietniu cos bardziej na powaznie bedzie mozna powiedziec -
(-:MARZENA:-) > 08-02-2006, 21:07
czy zarazliwe?- I have no idea
dziki szalLOL -
pati_california > 09-02-2006, 6:34
moja kolezanka wyjechala w lipcu do londynu z biura z wawy i jest b.zadowolona..
wiec mozna probowac na wszelkie sposoby..
ja chyba po szkole jaka mam tutaj gdybym miala jechac po poworcie gdzies do europ.. LD to pewnie bez agencji ale to tylko ze mam po dziurki w nosie babsztyli z agencji..)
hihi
zdecyduj sie jak wolisz a pozniej dzialaj, -
edzia > 09-02-2006, 8:09
Hello kochana!
Nie martw sie! Ja to ZIELONA BYLAM!!!! taki maly ufoludek. ja tylko z dziecmi siedzialam to fakt ze z nimi doswiadczenie mialam ale jezyk?? hahaha, ja tylko podstawy ale to nie to samo, gwarantuje ci ze 4 miesiace poza krajem daja wiecej z jezykiem niz dwa lata siedzenia w lawce. 8) -
pati_california > 09-02-2006, 8:23
oczywiscie jezeli nie praktykujesz codziennej polszczyzny..))
hihihi
ja powiem tyle ze napewno mowi sie pewniej..)
Edi nie moge wiecej skomentowac.. cos nie tak..
chcesz call? -
Pigwa > 09-02-2006, 11:51
no juz poszłam wasza rada i zalogowałam sie na kilku stronach(Yoanna dziex za adresy)zobaczymy czy co? z tego wyjdzie...
A i jeszcze takie małe pytanko: Nie bały?cie sie,szukaj?c rodziny przez neta, ze to nie bedzie rodzina tylko ktos podszywaj?cy sie pod ni???? :? -
(-:MARZENA:-) > 09-02-2006, 12:12
no takie ryzyko zawsze jest- ale moim zdaniem zawsze idzie to wyczuczawsze podczas rozmowy telefonicznej mozesz poprosic o zamienienie kilku slow z dziecmi, albo poprosic o rozmowe z jakas byla au pair czy cos...to daje pewnosc- jak dadza ci adres sprawdzic czy naprawde istnieja- zadzwonic do firmy hosta/hostki i spytac czy taka a taka osoba tam pracuje- sposobow jest wiele noi zawsze to inaczej jak rodzina ci bilet kupuje- jakos tak pewniej to tyle ode mnie...powodzenia! -
Yoanna > 09-02-2006, 13:59
no trzeba uwazac, trzeba. jak cos ci sie nie podoba w mailach to nie jedz! lepiej poczekac troche dluzej niz jechac majac watpliwosci..
i nie odpisuj na podejrzane oferty, jak np prosi cie ktos o podanie danych, nr paszportu.. oszustow nie brakuje. -
WAMPIREK > 09-02-2006, 21:04
Powodzonka w szukaniu family ...
Tez uwazam,ze z jezykiem bedzie OkSzybko go podłapiesz....
Aaa przy okazji
Kto? planuje może wylot do USA około czerwca ??Leci kto? tez ???
Bo ja bym chciała po maturce leciec na rok i wrocic na studia....
Jedyne czego się na razie boję to to ,ze czy mi dadza wize .... -
Yoanna > 09-02-2006, 22:21
Wampirek a ty bez agencji chcesz?