• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jak za granica wymawiaja wasze imiona???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• jak za granica wymawiaja wasze imiona???

• jak za granica wymawiaja wasze imiona???
  • Re: jak za granica wymawiaja wasze imiona???

Kalarepka > 09-01-2006, 0:28

Ja byłam "Irejna" i to z takim fajowym długim "i": "Iirejna"

Za? moja hostka wyznała mi kilka dni przed moim wyjazdem, ze głupio jej, że rok ze mn? mieszka, a nie jest w stanie wypowiedzieć mojego nazwiska :lol:

bahaha20 > 09-01-2006, 12:08

Moja kumpela Karolina ma na imie. Jej dzieciaki fajnie na nia mowia: Calorina - Ballerina Super to brzmi zwlaszcza z angielskim akcentem

oliwka911gt > 19-01-2006, 1:53

z moim to juz wogule sa jaja i imieniem i nazwiskiem. jestem kazja przez zet z kropka :lol: ciul z tym ze imie dla starych bab ale nieumieja inaczej. ale pelne imie i nazawisko nawet przejdzie przez gardlo. w szkoel au pair i na lotnisku dawalam paszprot lub bilet z napisanym imieniem i nazwiskiem, bo po uslyszeniu byl zgrzyt. podejrzewam ze gdyby uslyszeli grzegorza brzeczyszczykiwicza to by pod stol wlezli z biala flaga help me :lol: :twisted:

kasik > 19-01-2006, 5:23

Mnie dzis dzieciak pytal jak sie mowi duck po polsku, wiec mowie, ze kaczka a on o "kasia" i powtarzal caly czas duck to kasia hahhahahah no ale to niedorozwoj, wiec prosze sie nie dziwic.

Przypomnialo mi sie jeszcze jak kiedys w Sturbucksie napisali moje imie "CASSIA" :lol:

Emm > 22-01-2006, 1:19

to ja mam luz-jestem Aga z akcentem na pierwsze "a". Przekonalam sie, ze dla Amerykanow graniczy z cudem wypowiedzenie prostego Aga bez tego akcentu.

Amerykanie potrafia tez wypowiedziec pelne "Agnieszka". Z nazwiskiem gorzej.

Lieveke > 03-02-2006, 15:16

A na mnie mówi? Karolina tylko z tym dziwnym "r" co? takiego jak francuski. Albo Karolin z tym samym "r". BARDZO mi sie to podoba

pati_california > 10-02-2006, 6:01

ja to z dziewczynami umieralam w NYC w szkole.. na biedna Edzie wolali .. Edita z takim diii dlugim a na leneczke Marlina z lii.. hihi

na mnie Pati to ok chyba ze patriszia.. wrr..

ale i tak moj szwagier bije all.. jak byl w irlandi i go jakas "mila" urzedniczka zezloscila to na pytanie jak ma na imie.. pieknie akcentowal..: uwaga, uwaga.. Grzegorz Zadlo.. nazwisko z polskimi literami ktorych wstawic nie moge.. wrr..

chyba nie musze mowic ze kobitka zbaraniala..)

oliwka911gt > 10-02-2006, 6:15

grzegorz brzeczyszczykiewicz jest lepszy :lol:

zamiast franka dolasa z jak rozpetalem druga wojne swiatowa.

ewa^^^ > 10-02-2006, 12:04

Z moim imieniem wiekszosc osob nie ma problemow bo tez miedzynarodowe. Tylko jedna z moich nauczycielek w szkole mowi do mnie Jva :lol: jakos tak. Nie wiem czemu, przeciez slyszy jak kazdy z grupy mowi do mnie Ewa.

A moje nazwisko to porazka fonetyczna dla anglikow :lol:

Gość > 15-02-2006, 10:27

Dopiero sie niedawno dowiedzialam od mamy hosta ze Sean i Lynda mysleli ze moje imie wymawia sie Isi skojarzylo mi sie z easy Czasmi Seanowi sie jeszcze wymknie ,widocznie sie tak przyzwyczail .

hosci potrafia powiedziec Iza ,Izabella ale sdaza sie ze mowia Iz albo Isa ,Isabella <=te lubie najbardziej Z moim nazwiskiem klopotow nie ma ,nazywam sie Sudnik ,wiec niby nie skomplikowane a ostatnio Sean zaoytany o my last name powiedzial Sadnik .DZIWNE

Kiedys im na karteczce napisalam wlasnie ,poszlam do Asia ,smialismy sie pozniej razem

O nazwisku Asi pisalam juz kiedys ,w urzedach wymowa jej surname konczy sie na G ,pozniej rz ,sz,cz ... jaja jak berety

BTW fajny topic ,sie dowiedzialam jak macie na imie

najbardziej mnie Justyna zaskoczyla
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia