-
-
Re: Prezenty dla rodziny ???
Gosia1423 > 30-12-2013, 1:53
Też myślę, że są ok -
Adriannanowa > 27-09-2014, 12:33
Cześć!
a może macie jakieś pomysły co kupić 8 letniemu chłopcu, który lubi historię i dziewczynce, która lubi rysować ? -
soppelek > 06-10-2014, 22:48
Ja swoim host rodzicom kupiłam książkę w języku angielskim o Polsce plus parę pocztówek z mojego miasta, a chłopcu (2lata) książeczkę z naklejkami o samochodach, a dziewczynce (6lat) książeczkę też z naklejkami i z kolorowankami i wycinankami o księżniczkach - prezenty bardzo się dzieciom spodobały -
Foxy Lady > 09-10-2014, 23:18
Jak lubi historie to mozesz poszukac ksiazki o historii w jezyku angielskim, ale to jest tak oczywiste, ze zaloze sie, ze skoro powiedzieli ci, ze on lubi historie to pewnie juz pare takich ksiazek ma. Moze zolnierzyki lub jakas planszowa gre strategiczna? Mape, taka wygladajaca na stara albo po prostu reprodukcje starej mapy z ktoregos tam wieku? Album z najwazniejszymi postaciami historycznymi albo album z waznymi wydarzeniami historycznymi, generalnie ksiazek jest do wyboru cala masa. Zalezy skad oni sa. Jak z Anglii to moze znajdziesz cos utrzymane w tej tematyce, albo nawet poszukac glebiej i np. znalezc album o kulturze celtyckiej. Albo np tez legendy celtyckie. Ale jesli chcesz, zeby i oni dowiedzieli sie czegos o Polsce to radze isc w strone folku (lepiej nie wdawac sie w wojenne tematy). Dla dziewczynki lubiacej rysowac kupilabym zestaw kredek i mazakow lub nawet sztaluge stolowa taka mala (nie sa takie drogie) i zestaw podstawowych farbek, ewentualnie kredki akwarelowe (rysujesz a potem mozesz woda i pedzelkiem to 'rozmazac' i wyglada jak akwarela). Mozna tez znalezc figurki gipsowe do pomalowania. Hmmm.. Ile dziewczynka ma lat?