-
-
Re: Dzieci długo w przedszkolu- ciekawa oferta czy nie?
kasiulek91 > 05-03-2013, 13:04
To napisz tutaj potem, bo jestem bardzo ciekawa jak to się potoczy wszystko!Trzymam kciuki, żeby było super! -
blanca > 20-03-2013, 22:51
Dotarłam w ndz do tej rodziny. Gdyby nie ten chłopczyk, który jeśli mu się coś nie podoba, od razu zaczyna miauczeć, płakać, wyrywać się itp., to byłoby b.dobrze- z małą nie ma na razie większych problemów. Ubieram ją rano, wieczorem, daję jej jeść, odbieram z przedszkola i wszystko jest ok. Za to z chłopcem muszę ciągle uważać, bo nigdy nie wiadomo, co mu się nie spodoba. Tego nie chce, tamto chce, nie ubieraj mnie, zostaw mnie itp., a na drugi dzień już pozwala się np. ubrać :/ Dziś np. nie chciał ze mną zostać wieczorem, jak jego mama szła na spotkanie lokatorów do mieszkania obok
Wstaję o 6.10, przygotowuję dzieci do przedszkola, o 7.50 są w przedszkolu, a ja mam wolne do 17.30. bo o tej godzinie odbieram dzieci. Przychodzimy do domu, jedzą kolację (mały oczywiście wybrzydza), o 19.20 szykuję małą do spania, potem jego. I jak dobrze idzie to o 20.15 dzieci już śpią.
Raz w tygodniu mam zrobić takie generalne sprzątanie- ale tylko pomyć podłogi, poodkurzać i ewentualnie zetrzeć kurze. Tak na co dzień, to posprzątać po jedzeniu, pozamiatać jeśli jest taka potrzeba, nakarmić koty, wyczyścić im kuwetę i jakby czegoś zabrakło w lodówce, to iść do sklepu i to kupić. Okazjonalnie zrobić pranie i je rozwiesić. To chyba tyle...
Dzieci jeszcze nawet nie kąpałam...bo kąpią się raz na tydzień:p
Niestety pogoda jest brzydka i nie mam za bardzo, co robić.. Szkoda, że żadna z Was nie pracuje w Berlinie, chociaż to by i tak chyba nic nie dało. Zarejestrowałam się na facebooku na stronie Au Pairek z Berlina, ale ja jestem chyba jakaś dziwna:p One/Oni umawiają się tam najczęściej na jakieś wyjścia do pubów, wieczorne wyjście do dyskotek itp.- np a ja właśnie nie jestem taką party-girl:p. Zdecydowanie wolę iść na kawę i ciastko, do muzeum, albo zobaczyć jakiś inny zabytek, albo pochodzić po parku, do biblioteki, albo jak już trzeba to po sklepach :p -
pavlinka_88 > 24-03-2013, 21:22
Blanca, ja jestem w Poczdamie, więc 30 minut i jestem w centrum Berlina, jak będziesz miała ochotę wyskoczyć na kawę albo do Primarcu to ja jestem za -
blanca > 26-03-2013, 9:50
[quote name="pavlinka_88"]Blanca, ja jestem w Poczdamie, więc 30 minut i jestem w centrum Berlina, jak będziesz miała ochotę wyskoczyć na kawę albo do Primarcu to ja jestem za[/quote]
to fajniePrzyszły tydzień mam cały wolny, bo hości jadą na urlop, a potem normalnie mam czas wolny od ok.9 do 16 i weekendy. Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że w Berlinie jest Primark:p Tylko wypłaty jeszcze nie dostałam- ale zawsze mogę potowarzyszyć w zakupach:p Albo możemy się umówić później, kiedy Ci pasuje
Poznałaś może jakieś inne operki? Albo ogólnie kogoś innego w Poczdamie? -
pavlinka_88 > 27-03-2013, 19:21
Ja teraz na święta dostałam urlop i wracam 6 kwietnia, więc później możemy się umówićW Poczdamie poznałam kilka operek, jedna z Polski, Hiszpanii czy Węgier, ale możliwe, że w Berlinie jest więcej takich osób. Zobaczy czy na FB nie ma grupy au-pair w Twoim mieście. Zawsze to raźniej z kimś pogadać- niekoniecznie po polsku