• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

au pair pytanie - zamiar wyjazdu

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• au pair pytanie - zamiar wyjazdu

• au pair pytanie - zamiar wyjazdu
  • Re: au pair pytanie - zamiar wyjazdu

doris90 > 06-01-2013, 15:33

witam wszystkich, od pewnego czasu przeglądam forum i coraz częściej się zastanawiam nad taką formą wyjazdu . Do wyjazdu mam jeszcze sporo czasu ( za rok w lutym dopiero bronie mgr ) i postanowiłam ten czas wykorzystać na podszkolenie języka. Studiuję pedagogikę i pracowałam już pół roku w przedszkolu i pół roku w świetlicy profilaktyczno-wychowawczej, gdzie prowadziłam terapie plastyczna. Przez 2 lata byłam również prywatną opiekunką do dzieci ( niestety referencji pisemnych nie mam tylko na telefon w razie czego...) . Zastanawiam się co lepsze... wyjazd z agencją , czy szukać rodzinki na własną rękę ? Chciałabym wyjechać do Anglii, Irlandii bądź Holandii. Czy powinnam się już powoli rozglądać za jakimiś rodzinami ? czy dać sobie jeszcze czas?
  • Re: au pair pytanie - zamiar wyjazdu

blanca > 07-01-2013, 0:58

Czasu masz jeszcze dużo. Teraz pojawiają się w internecie oferty rodzin, które szukają opiekunek na najbliższe miesiące lub tak ok. września 2013- przynajmniej ja takie widzę na Au Pair World.

Ja jechałam na własną rękę, rodzinę znalazłam na APW i byłam zadowolona, więc taką drogę polecałabym tym dziewczynom, które szukają pracy w Europie. Ale ile ludzi, tyle opinii.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia