-
-
Re: chce byc au - pair
MONIKA > 12-07-2005, 15:04
Prawda jest taka ze wiekszosc nowych jest nader leniwa, zeby szukac. Jak dzania napisala i ja czytalam forum chyba z tydzien. Nie kazdy ma czas. Nio, wiekszosc ma wakacje, so.. -
Yoanna > 13-07-2005, 11:25
dokladnie, ja tez zanim sie odezwalam to pare dni czytalam postynaprawde duzo mozna sie z nich dowiedziec i znalezc odpowiedzi na wiele pytan.
ale tez niestety zauwazylam ze jak ktos nowy przychodzi to nie jest zbyt milo witany, kto pyta nie bladzi wiec badzmy bardziej wyrozumiali -
milczak > 16-07-2005, 13:34
witam agatke , moja imienniczke (tak , tak milczak jest agata--> 8O).niestety z Berlinem nie moge Ci pomóc , nie moje rejony. Ale WITAM nie do?ć ze imienniczke to jeszcze w moim wieku , hehe i pewnie tez zdawals w tym roku new matura? -
agata_19 > 16-07-2005, 21:30
witaj takze!! wiedzialam ze wszystkie agaty to fajne dziewczynya co ty robisz na tym forum jestes au pair a mozesie wybierasz ? napisz mi !
ps nowa matura jest do bani -
Gość > 17-07-2005, 11:07
odnosnie nowej matury i rekrutacji na studia - ludzie mili, co sie z ta historia porobilo! Z moja mama jak gadalam wczoraj (zadzwonila wreszcie) to jej powiedzialam, ze jakbym miala byc tegorocznym maturzysta to chyba bym na zawal umarla, powaznie!
"nierzadem Polska stoi" tyle powiem, co juz bylo lata temu powiedziane i jakims cudem nic sie nie zmienilo od wiekow... -
milczak > 17-07-2005, 14:19
matura bylaby nie taka straszna gdyby chociaz egzaminatorzy potafili sprawnie policzyc punkty , bo niektorzy mieli z tym problemy ...(a zwalaja na komputery hhehehe)
Emi masz racje z ta Polska ...i matura ktorej nikt nie wierzy , zadna uczelnia, to co sie teraz dzieje z rekrutacja na studia to jakis koszmar ale minister wystawil sobie i maturze 4 -->NIECH ZYJE SKROMNOSC!
Agatko ja zaczynam aupairowanie 1 sierpnia ,jak sie familia nie rozmysli -->takie przypadki tez juz bywaly... Bede w Odense(<--uwaga napisalam poprawnie hehehe 8) ).pozdrawiam Cie -
agata_19 > 17-07-2005, 20:47
agato ma imienniczko!no szkoda ze jedziesz dopiero w sierpniu bo myslalam ze masz juz jakies doswiadczenie w tej materii, no szkoda. A czemu jedziesz na Au - pair nie zdawalas na studia, jak samopoczucie przed wyjazdem ?? Ja się zdecyduje dopiero wtedy kiedy bede wiedziec ze nigdzie sie nie dostalam, a wyniki niestety dopiero w piatek. -
milczak > 18-07-2005, 12:08
w takim razie trzymam kciuki!(nie wiem czy za to zebys sie dostala czy nie bo nie wiem na czym Ci bardziej zalezy) jesli chodzi o wyjazd to rzeczywiscie nie mam doswiadczenie praktycznego ale teoretyczne calkiem calkiem (tez czytalam przez okolo 2 tyg.forum zanim sie ujawilam...hehehe ) co do studiow to hmmm...nie skladalam nigdzie bo uznalam gdzies tak w kwietniu ze matury pewnie nie zdam i zdecydowalam sie na au pair . byla to NAJTRUDNIEJSZA decyzja w moim malym nieudacznym zyciu, ale jak ja sobie cos powiem to robie wszystko by wyszlo na moje. potem kiedy okazalo sie ze mature zdalam i mialabym jakies tam szanse na dostanie sie na studia powiedzialam sobie ze nie zloze papierow, bo jak sie przypadkiem dostane ,to bede maila problem bo niby co wybrac : wymarzone studia czy au pair w ktore wlozylam wysilek i pieniadze?ale ja chcialabym studiowac kulturoznastwo miedzynarodowe to tak na marginesie...co do wyjazdu to stresuje sie jak fredka. I standardowo wizyta u dentysty, pakowanie sie , pozegnania itp.w chwilach zwatpnienia powtarzam sobie madrosc ludowa "kto w mlodosci glupim nie byl ten na starosc nie zmadrzeje" -
Gość > 18-07-2005, 19:17
milczak, skoro au pair bylo twoim marzeniem to zrobilas SUPER ze nie zlozylas papierow na studia.
ja marzylam o au pair, ale w koncu zlozylam na studia, zdalam egz i rok mam w plecy - po roku rzucilam germanistyke wroclawska zeby sie znalezc w Finlandii i pluc sobie, ze moglam wyjechac o rok wczesniej.
3mam za ciebie kciuki mloda -
milczak > 19-07-2005, 20:52
Emi lepiej pozno niz wcale !czymze jest rok w stosunku do wiecznosci?hehehe.dziekuje za wsparcie ja jak to milczak stresuje sie na calego kupilam juz bilet, prezenty i powoli zaczynam sie pakowac. kiedy wy zaczynalyscie pakowanie dzien przed wyjazdem ?bo ja mam jeszcze tydzien i wydaje mi sie ze jeszcze stanowczo za wczesnie...