• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

chce byc au - pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• chce byc au - pair

• chce byc au - pair
  • Re: chce byc au - pair

MONIKA > 12-07-2005, 15:04

Prawda jest taka ze wiekszosc nowych jest nader leniwa, zeby szukac. Jak dzania napisala i ja czytalam forum chyba z tydzien. Nie kazdy ma czas. Nio, wiekszosc ma wakacje, so..

Yoanna > 13-07-2005, 11:25

dokladnie, ja tez zanim sie odezwalam to pare dni czytalam posty naprawde duzo mozna sie z nich dowiedziec i znalezc odpowiedzi na wiele pytan.

ale tez niestety zauwazylam ze jak ktos nowy przychodzi to nie jest zbyt milo witany, kto pyta nie bladzi wiec badzmy bardziej wyrozumiali

milczak > 16-07-2005, 13:34

witam agatke , moja imienniczke (tak , tak milczak jest agata--> 8O).niestety z Berlinem nie moge Ci pomóc , nie moje rejony. Ale WITAM nie do?ć ze imienniczke to jeszcze w moim wieku , hehe i pewnie tez zdawals w tym roku new matura?

agata_19 > 16-07-2005, 21:30

witaj takze!! wiedzialam ze wszystkie agaty to fajne dziewczyny a co ty robisz na tym forum jestes au pair a mozesie wybierasz ? napisz mi !

ps nowa matura jest do bani

Gość > 17-07-2005, 11:07

odnosnie nowej matury i rekrutacji na studia - ludzie mili, co sie z ta historia porobilo! Z moja mama jak gadalam wczoraj (zadzwonila wreszcie ) to jej powiedzialam, ze jakbym miala byc tegorocznym maturzysta to chyba bym na zawal umarla, powaznie!

"nierzadem Polska stoi" tyle powiem, co juz bylo lata temu powiedziane i jakims cudem nic sie nie zmienilo od wiekow...

milczak > 17-07-2005, 14:19

matura bylaby nie taka straszna gdyby chociaz egzaminatorzy potafili sprawnie policzyc punkty , bo niektorzy mieli z tym problemy ...(a zwalaja na komputery hhehehe )

Emi masz racje z ta Polska ...i matura ktorej nikt nie wierzy , zadna uczelnia, to co sie teraz dzieje z rekrutacja na studia to jakis koszmar ale minister wystawil sobie i maturze 4 -->NIECH ZYJE SKROMNOSC!

Agatko ja zaczynam aupairowanie 1 sierpnia ,jak sie familia nie rozmysli -->takie przypadki tez juz bywaly... Bede w Odense(<--uwaga napisalam poprawnie hehehe 8) ).pozdrawiam Cie

agata_19 > 17-07-2005, 20:47

agato ma imienniczko! no szkoda ze jedziesz dopiero w sierpniu bo myslalam ze masz juz jakies doswiadczenie w tej materii, no szkoda. A czemu jedziesz na Au - pair nie zdawalas na studia, jak samopoczucie przed wyjazdem ?? Ja się zdecyduje dopiero wtedy kiedy bede wiedziec ze nigdzie sie nie dostalam, a wyniki niestety dopiero w piatek.

milczak > 18-07-2005, 12:08

w takim razie trzymam kciuki!(nie wiem czy za to zebys sie dostala czy nie bo nie wiem na czym Ci bardziej zalezy ) jesli chodzi o wyjazd to rzeczywiscie nie mam doswiadczenie praktycznego ale teoretyczne calkiem calkiem (tez czytalam przez okolo 2 tyg.forum zanim sie ujawilam...hehehe ) co do studiow to hmmm...nie skladalam nigdzie bo uznalam gdzies tak w kwietniu ze matury pewnie nie zdam i zdecydowalam sie na au pair . byla to NAJTRUDNIEJSZA decyzja w moim malym nieudacznym zyciu, ale jak ja sobie cos powiem to robie wszystko by wyszlo na moje. potem kiedy okazalo sie ze mature zdalam i mialabym jakies tam szanse na dostanie sie na studia powiedzialam sobie ze nie zloze papierow, bo jak sie przypadkiem dostane ,to bede maila problem bo niby co wybrac : wymarzone studia czy au pair w ktore wlozylam wysilek i pieniadze?ale ja chcialabym studiowac kulturoznastwo miedzynarodowe to tak na marginesie...co do wyjazdu to stresuje sie jak fredka. I standardowo wizyta u dentysty, pakowanie sie , pozegnania itp.w chwilach zwatpnienia powtarzam sobie madrosc ludowa "kto w mlodosci glupim nie byl ten na starosc nie zmadrzeje"

Gość > 18-07-2005, 19:17

milczak, skoro au pair bylo twoim marzeniem to zrobilas SUPER ze nie zlozylas papierow na studia.

ja marzylam o au pair, ale w koncu zlozylam na studia, zdalam egz i rok mam w plecy - po roku rzucilam germanistyke wroclawska zeby sie znalezc w Finlandii i pluc sobie, ze moglam wyjechac o rok wczesniej.

3mam za ciebie kciuki mloda

milczak > 19-07-2005, 20:52

Emi lepiej pozno niz wcale ! czymze jest rok w stosunku do wiecznosci?hehehe.dziekuje za wsparcie ja jak to milczak stresuje sie na calego kupilam juz bilet, prezenty i powoli zaczynam sie pakowac. kiedy wy zaczynalyscie pakowanie dzien przed wyjazdem ?bo ja mam jeszcze tydzien i wydaje mi sie ze jeszcze stanowczo za wczesnie...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia