• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

ILE CZEKALISCIE NA PIERWSZA OFERTE... (Z AGENCJI)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• ILE CZEKALISCIE NA PIERWSZA OFERTE... (Z AGENCJI)

• ILE CZEKALISCIE NA PIERWSZA OFERTE... (Z AGENCJI)
  • Re: ILE CZEKALISCIE NA PIERWSZA OFERTE... (Z AGENCJI)

balbina > 08-10-2012, 13:08

Wiecie to też zależy od kraju myślę.

Generalnie rodziny zgłaszają się 1-3 miesięcy przed planowanym przyjazdem ( najczęściej, ale nie zawsze).

Także jeżeli ktoś ma konto od marca 2011 ( jak ja) a teraz mieniłam datę wyjazdu na styczeń 2013 to nie ma się dziwić, że miałam tak późno matche i to jeszcze chyba rodzinki, które chciały mnie na listopad.

i widziecie - teoretycznie czekam na rodzinke jakieś 7 miesięcy, ale tak naprawdę zmieniałam datę wyjazdu.

Tak naprawdę nawet teraz nie sprawdzam jeszcze maili codziennie - czy ktoś napisał, będę to robiła od listopada, bo wtedy może ktoś ewentualnie być mną zainteresowany

wiadomo, im się ma wcześniej profil tym ktoś tam może nas wyhaczyć, ale jak już mówiłam - po co rodzinki mają szukać kogoś na chociażby 5 miesięcy przed planowanym przyjazdem?

Dlatego cierpliwości kochani : )

Magda89 > 29-10-2012, 14:20

Z tego co widzę bywa naprawdę różnie. U mnie przebiegło to błyskawicznie. Jakieś 1,5 godziny po udostępnieniu mojej aplikacji dla rodzin miałam już 2 chętne! W ciągu niecałego tygodnia było ich łącznie 6 i mam swój perfekt match. Koleżanka kolejnego dnia też miała już rodzinę na profilu a w ciągu miesiąca, ma już chyba 12 Jedziemy z Proworku, oni współpracują z Au Pair Care, więc chyba mają sporą bazę rodzin. W swoim liście zawarłam naprawdę masę informacji, dodałam prawie 40 zdjęć pokazujących moje zainteresowania, mnie podczas pracy z dziećmi, zdjęcia z rodziną, ale nie zdążyłam dodać filmu(podobnie jak moja koleżanka) a mówiono nam, że bez filmu to ciężko

Trzymam kciuki za poszukiwania, na pewno każdy znajdzie swój match, niekiedy po prostu trzeba dłużej poczekać!

Saiisuke > 20-11-2012, 14:27

Jeżeli chcę wyjechać w połowie lipca 2013 to czy jeżeli złożę papiery w agencji pod koniec marca to nie będzie za późno? Wiem, że raczej nie jest to za późno na wyjazdy wakacyjne, ale jak z całorocznymi?

Chodzi o to, że nie chcę im płacić i robić tego wszystkiego wcześniej, bo właśnie pod koniec marca rozstrzygnie się czy jadę jako aupair czy jednak mam lepszą możliwość

alesliw > 20-11-2012, 17:14

mi się wydaje że to jest wystarczająco dużo czasu, żeby wszystko załatwić, więc nie miał obaw.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia