-
-
Re: Alkohol jako prezent dla hostów?
margerich > 30-08-2012, 1:33
[quote name="kajtuś"]
[quote name="blonde"]Słuchajcie, a ja trochę z innej strony mam pytanie... Czy ktoś z Was się orientuje jak to jest z przywiezieniem do USA alkoholu, jeśli jest się under 21? Bo ja nie mam jeszcze 21 lat i się zastanawiam czy mnie nie zatrzymają na lotnisku albo coś...[/quote]
Szczerze, odradzalbym... Mogloby byc nieprzyjemnie... Wg nich nie jestes wystarczajaco dorosla na alkohol i skoro tam jedziesz, powinnas przestrzegac zasad...
Tak samo jak tam sie nie napijesz swobodnie nie majac 21 lat, tak samo nawet nie kupisz, wiec i nie bedziesz mogla alkoholu miec w posiadaniu...
Tam, gdzie skonczy sie Polska, zacznie sie USA. Niewazne, ze jestes Polka i u nas sa inne zasady. Jedziesz tam i respektujesz tamte prawa i zakazy...
Nie chcesz miec problemow na dzien dobry, nie bierz alkoholu... Naprawde mogloby byc nieprzyjemnie![/quote]
niestety tak dokladnie jest. -
alciak > 30-08-2012, 23:43
ja zamierzam jechac na summer au pair jeszcze przed skonczeniem 18, do UK. nei zabiore alkoholu, chociaz wydaje mi sie, ze wiekszosc dziewczyn(i chlopakow pewnie tez) alko zabiera. u mnie w rodzinie alkoholu nie pije sie W OGÓLE. mowie o rodzicach of course, dlatego tez moja mama bylaby zniesmaczona faktem, ze ja, rzekomo tez niepijąca, do tego niepełnoletnia, zabieram alkohol, poza tym, niepelnoletnia jestem i w Polsce, i w Brytanii. w ogole balabym sie, ze butelka sie rozwali i bedzie KUPA. -
blonde > 30-08-2012, 23:59
mnie właśnie czeka wypakowywanie walizki i wyciąganie wódkiale cóż, wolę nie ryzykować... w zastępstwie kupiłam czekoladki z wódką hahaha -
PolishGirl > 31-08-2012, 0:36
Ja do Uk wzięłam czekoladki dla HM i Wódkę Dębową dla HD. oczywiście też bałam się, że wyjdę na idiotkę bo oni mogą być abstynentami. Ale jak zobaczyli butelkę to bardzo się cieszyli oboje. w sumie butelka stoi nieotwarta, ale widzę, że alkohol piją. wino do kolacji, albo piwo do meczu itp.
p.s. Alkoholikami nie są. a co do stereotypów to chyba piją więcej niż moja rodzina w Pl! więc wątpię w istnienie tego stereotypu ze polak to alkoholik-tworzą go chyba sami Polacy między sobą. -
PolishGirl > 31-08-2012, 0:40
a zapomniałam dodać: dobrym sposobem na wybadanie pociągu do alkoholu może być pytanie czy lubią robić przyjęcia i zapraszać gości, czy często to robią itp. może pociągną temat i da się uzyskać jakieś informacje. mnie na 2 dzień pobytu postawiono przed faktem: przyjęcie na 20 osób. ja 2 dzien w obcym domu i jeszcze tylu obcych gości. widać lubią imprezy. ale są spoko-wiedzą co można a co nie wypada.